Κλείσιμο

Βούληση για ελληνορωσική συνεργασία στην ενέργεια

 Θέματα ενέργειας απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με το ρώσο ομόλογό του Βλαντιμιρ Πούτιν.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να συνεχιστεί η ελληνορωσική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, καθώς και την ικανοποίησή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΣΦΑ και GAZPROM για τον αγωγό SOUTHSTREAM.

Για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, o έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η υλοποίηση του έργου θα προχωρήσει βάσει του χρονοδιαγράμματος.

Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η ρωσική πλευρά στις ελληνορωσικές σχέσεις και τη βούληση της για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τη Ρωσία "μεγάλο φίλο και στρατηγικό εταίρο" και ο κ. Πούτιν υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η ρωσική πλευρά στις ελληνορωσικές σχέσεις και τη βούληση της για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση.

Συμφώνησαν επίσης, ότι η συνεργασία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ.
Πηγή: skai.gr