Κλείσιμο

Ορίζεται εφέτης ανακριτής για το Βατοπέδιο

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Κυριάκο Καρούτσο, να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών για να τεθεί η ανάκριση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Η εντολή του κ. Σανιδά για τη σύγκληση της Ολομέλειας δόθηκε λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης της Μονής του Βατοπεδίου και η έρευνα αναμένεται να γίνει με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο κ. Καρούτσος αναμένεται να υποβάλει την Τρίτη το αίτημα προς τον προϊστάμενο του Εφετείου κ. Γιαννούλη.

Ακολούθως, ο προϊστάμενος του Εφετείου θα ορίσει την ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας, η οποία καλείται να αποφανθεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, ώστε τη δικογραφία για τη Μονή Βατοπεδίου να τη χειριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής.

Η άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση αναμένεται να γίνει μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, ώστε, αν οριστεί ειδικός εφέτης - ανακριτής, να απαγγελθούν κατηγορίες από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών, ή εάν δεν αποφασιστεί ότι συντρέχει λόγος για την ανάθεση σε ειδικό εφέτη ανακριτή, να ασκηθεί δίωξη από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Πηγή: skai.gr