Εκ νέου στην επιτροπή ο αδελφός Παυλίδη

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου πρόκειται να διεξαχθεί τελικά στη Βουλή η συζήτηση επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με τη μυστική ψηφοφορία.

Για την Τρίτη 28 Απριλίου τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα στην επανεξέταση του αδελφού του κ. Παυλίδη για τις κινήσεις των λογαριασμών του, καθώς και του συνεργάτη του κ. Κλέαρχου Ρούτση, ενώ θα ενημερωθούν και από τους τρεις εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδος. Ακολούθως την Τετάρτη 29 Απριλίου θα κατατεθεί το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για διερεύνηση του κατηγορητηρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν κατέθεσε την πρόταση για σύσταση προανακριτικής, είχε το φάκελο και μπορούσε να προβλέψει το κατηγορητήριο.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε και επισήμως η έλευση στη Βουλή της δεύτερης δικογραφίας κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου που αφορά στην άγονη γραμμή της
Δωδεκανήσου, μετά τις καταγγελίες στη Δικαιοσύνη του δημάρχου Τήλου κ. Τάσου Αλιφέρη και του εφοπλιστή Σπανού. Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται ότι θα ζητήσει σύσταση προανακριτικής και για τη δεύτερη δικογραφία.
Πηγή: skai.gr