Βατοπεδινές αντιπαραθέσεις

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν προκαλέσει οι επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ακολουθεί επικίνδυνη τακτική και οι δηλώσεις των στελεχών του επιχειρούν να επηρεάσουν και να εκφοβίσουν τη Δικαιοσύνη.

Λυπάμαι ειλικρινά και λυπάμαι βαθύτατα. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια επικίνδυνη τακτική. Επικίνδυνη για τον εαυτό του, επικίνδυνη για το πολίτευμα, επικίνδυνη για την Δημοκρατία, επικίνδυνη για την κοινωνία, αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Δένδια. src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png


Ο υπουργός Δικαιοσύνης αντί να 'λυπάται' για την κριτική του ΠΑΣΟΚ στις απαράδεκτες ενέργειες του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με τις οποίες παρεμποδίζεται το έργο της Βουλής και συγκαλύπτονται τα σκάνδαλα, θα όφειλε να διαφυλάξει το κύρος της Δικαιοσύνης, ελέγχοντας πειθαρχικά τον κ. Σανιδά απάντησε στον κ. Δένδια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας παράλληλα, ότι ο κ. Σανιδάς, μαζί με την κυβέρνηση, επιχειρούν μάταια να συγκαλύψουν σκάνδαλα για τα οποία ευθύνονται στελέχη της ΝΔ.  • •

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σανιδά για βάρβαρη προσβολή του κοινοβουλίου και ζήτησε απο τον πρόεδρο της Βουλής να φέρει προς συζήτηση το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Για εκτροπή κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Προσθέτει ότι η εξουσία για το ΠΑΣΟΚ είναι ένα λάφυρο που θέλουν να αποκτήσουν πάση θυσία. 

Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνάντησε στον κ. Αντώναρο περισσότερη σοβαρότητα και ψυχραιμία.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Σανιδάς με
Κατάχρηση εξουσίας συνιστά όχι μόνον η παράλειψη διώξεως ενόχου αλλά και η δίωξη κάποιου αθώου δηλώνει ο κ. Σανιδάς.
Πηγή: skai.gr