Ομιλία Καραμανλή στην Κύπρο

Τις θέσεις του για την επίλυση του Κυπριακού, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη διεθνή κατάσταση, θα παρουσιάσει την Πέμπτη, μιλώντας στην Κυπριακή Βουλή, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται οι τάφοι Ελλήνων αξιωματικών και οπλιτών που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

• • src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί χωριστά με τους ηγέτες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ Μάριο Καρογιάν και Γιαννάκη Ομήρου αντίστοιχα και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

Την Τετάρτη, Καραμανλής και Χριστόφιας έστειλαν μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η συμπεριφορά της ελέγχεται ενόψει της διαδικασίας αξιολόγησης από την ΕΕ, το Δεκέμβριο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς δεν έχουν σημειώσει την προσδοκούμενη πρόοδο.

Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν προτίθεται να επιβάλει λύση στην Κύπρο, στόχος να καταλήξουν τα δυο μέρη αβίαστα σε συμφωνία, δήλωσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, καταθέτοντας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Κογκρέσο.
Πηγή: Τελευταία ενημέρωση:09.10