Σε κρίσιμη φάση η προανακριτική

Επαναλαμβάνονται από την Τετάρτη οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη που είχαν διακοπεί για τις γιορτές του Πάσχα.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής κ. Αναστάσιος Νεράντζης έχει ήδη παραλάβει δύο ογκωδέστατους φακέλους με κινήσεις λογαριασμών του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και ένα αντίγραφο διαβιβάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου ειδικοί εμπειρογνώμονες να αναλύσουν τους λογαριασμούς.

Η Τράπεζα απάντησε ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα έχει ολοκληρώσει το έργο της, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν ο έλεγχος να επισπευτεί ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για επεξεργασία των στοιχείων και περιθώριο για μία ακόμα συνεδρίαση, εφόσον χρειαστεί. src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png


Από τη ΝΔ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα της επιτροπής θα αναφέρει ότι δεν προκύπτουν περαιτέρω στοιχεία ούτε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εκβιασμό, ούτε για άλλη παράνομη πράξη του πρώην υπουργού και θα προτρέπει σε κατά συνείδηση ψήφο στην Ολομέλεια.

Αντιθέτως, από το ΠΑΣΟΚ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί η παραπομπή Παυλίδη στο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

Το πόρισμα της προανακριτικής θα ανακοινωθεί στις 27 Απριλίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Πηγή: Γιάννης Απέργης