ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση κατηγορητηρίου για Παυλίδη

Την Τετάρτη του Πάσχα θα συνεχιστούν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παυλίδη.

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Αριστοτέλη Παυλίδη για τα αδικήματα της δωροδοκίας, απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και παράβασης καθήκοντος.

Από την πλευρά της η ΝΔ τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ψάχνει να βρει διέξοδο και ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει την κατηγορία.

Ο πρώην υπουργός Αιγαίου κατέθεσε τη Μεγάλη Τετάρτη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, και επιβεβαίωσε πως το τίμημα για την αγορά του διαμερίσματος της κόρης του ήταν 235 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε, είχε αναφέρει αρχικά στον ανακριτή το ποσό των 156 χιλιάδων ευρώ καθώς αυτό αναγράφονταν στο συμβόλαιο που του έδειξε ο ανακριτής και πρόσθεσε πως δεν έχει καμιά αντίρρηση να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός  παραμένει έκθετος ως προς τη γονική δωρεά ύψους 80 χιλιάδων ευρώ που φέρεται να έκανε στην κόρη του στις 22 Ιανουαρίου του 2007, δώδεκα ημέρες μετά την μερική εξόφληση του δανείου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αν και του ζητήθηκε να καταθέσει το παραστατικό που επιβεβαιώνει την δωρεά, φέρεται να είπε ότι δεν είναι υποχρεωμένος να το προσκομίσει, ενώ σε ερώτηση εάν η δωρεά ήταν εικονική, φέρεται να απάντησε όχι.

Για το συνεργάτη του Παναγιώτη Ζαχαρίου ανέφερε πως δεν τον άφησε να παραιτηθεί, παρόλο που εκείνος το επιθυμούσε, γιατί θα ήταν σαν να αποδέχονταν τις καταγγελίες

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
του εφοπλιστή Μανούση.

Ο κ. Παυλίδης δήλωσε επίσης, πως δεν έλαβε ποτέ χειρόγραφες επιστολές από τον κ. Μανούση και πληροφορήθηκε για τις καταγγελίες του από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου.

Αμέσως μετά κατέθεσε μήνυση εναντίον του εφοπλιστή.

Ερωτηθείς για τη δεύτερη δικογραφία που έφθασε στη Βουλή, ο κ. Παυλίδης φέρεται να έχει πει ότι δεν υπάρχει λόγος ποινικής ευθύνης και διέψευσε τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου Τάσος Αλιφέρης και του προέδρου της εταιρείας Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή Γιώργου Σπανού.

Τόσο ο κ. Αλιφέρης όσο και κ. Σπανός, είχαν καταγγείλει τον κ. Παυλίδη για φωτογραφική προκήρυξη, προκειμένου να δοθούν οι γραμμές σε συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία.

Πηγή: skai.gr