Κατάθεση Παυλίδη στην προανακριτική

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα καταθέσει την Μεγάλη Τετάρτη, ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης.

Ο αδελφός του, Αναστάσιος, στην κατάθεσή του στην επιτροπή επιβεβαίωσε ότι το τίμημα της αγοράς του διαμερίσματος της ανηψιάς του ήταν 235.000 ευρώ και όχι 155, όπως φέρεται να κατέθεσε ο πρώην υπουργός.

Στην επιτροπή προσήλθε και ο Παναγιώτης Ζαχαρίου, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Αιγαίου, ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθεί ως μάρτυρας, καθώς είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση.

Ο κ. Ζαχαρίου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους απέρριψε όλες τις καταγγελίες του Φώτη Μανούση.)

Στην επιτροπή κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας ΣΑΟΣ Ιωάννης Κανταράς, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του εφοπλιστή.

Σύμφωνα με αυτούς, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να καταγγείλει στον εισαγγελέα τον εκβιασμό από το στενό συνεργάτη του Αριστοτέλη Παυλίδη, Παναγιώτη Ζαχαρίου ή από τον ίδιο τον πρώην υπουργό.

Ο κ. Κανταράς είπε ότι εάν υπάρχει υπογραφή του τότε πρόκειται για πλαστογραφία.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής ζήτησε να προσκομιστεί το βιβλίο πρακτικών της εταιρείας.

Απαντώντας μέσω του ΣΚΑΪ, ο κ. Μανούσης δήλωσε ότι ο κ. Κανταράς ήταν πρόεδρος της ΣΑΟΣ από το 2008 μέχρι πρόσφατα, και δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο που διερευνάται.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, είπε ότι, όπως και ο εισαγγελέας που παρέπεμψε την υπόθεση στη Βουλή, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπήρξαν διαδικασίες που προσέφεραν κακές υπηρεσίες με υψηλό κόστος, κάτι που προξένησε ζημιά στο δημόσιο και για αυτό αυτός που την προξένησε έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας.
Πηγή: skai.gr