Συνάντηση Καραμανλή - Χατζηγάκη

Τον πρωθυπουργό για θέματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε την Παρασκευή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης.

Όπως είπε ο κ. Χατζηγάκης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή, για την προώθηση του αναπτυξιακού προγράμματος το οποίο θα δώσει ώθηση, όπως είπε, στην ελληνική ύπαιθρο του έργου Αλέξανδρος Μπαλτατζής το οποίο όπως σημείωσε, θα επικαιροποιηθεί και θα αναθερμανθεί.

Πρόσθεσε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα προωθηθούν οι επιδοτήσεις, οι ενισχύσεις και αποζημιώσεις των Ελλήνων αγροτών με τις οποίες θα ανακουφιστούν και θα στηριχθούν περισσότεροι από 400 με 500 χιλιάδες αγρότες.

Ο κ. Χατζηγάκης, είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τον εθνικό διάλογο, ο οποίος όπως ανέφερε, θέτει εκτάκτως εκ νέου το αγροτικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηγάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους κτηνοτροφικών οργανώσεων και τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί μία σειρά από μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και του καταναλωτικού κοινού, ενώ είπε ότι θα ληφθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις με κύριο βάρος στον τομέα του γάλακτος και στις ελληνοποιήσεις των κρεάτων. 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων δήλωσαν ότι δεν υπήρξε ικανοποίηση των αιτημάτων τους και την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Πηγή: skai.gr