Κλείσιμο

Σ. Χατζηγάκης: Ζητώ εμπιστοσύνη και υπομονή

Προθεσμία χρόνου ζήτησε από τους κτηνοτρόφους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρης Χατζηγάκης, καπό τις Σέρρες, όπου βρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής στη προσυνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ.

"Να μου έχουν εμπιστοσύνη οι κτηνοτρόφοι", είπε ο κ.Χατζηγάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα περάσει μια σειρά θεσμικών και οικονομικών μέτρων.

Επίσης είπε ότι ολόκληρος ο κτηνοτροφικός κλάδος θέλει αναδόμηση, για αυτό ζήτησε από τους κτηνοτρόφους να κάνουν υπομονή.

Στην ομιλία του ο υπουργός αναφερόμενος στα καρτέλ τόνισε ότι το θέμα αφορά την παγκοσμιοποίηση και τη νέα διάρθρωση της κοινωνίας. "Εμείς στο πλαίσιο των ελέγχων θα ενοποιήσουμε στο ευρύτερο περιβάλλον του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τα καρτέλ. Έτσι θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ανισομέρειες που δημιουργούνται μεταξύ παραγωγών και εμπορίου", είπε ο κ. Χατζηγάκης.

Αναφερόμενος στα νέα φορολογικά μέτρα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή "προσπαθεί με τον πιο ήπιο τρόπο να αντιμετωπίσει την κρίση".

Τέλος, εξήγγειλε ότι στο πακέτο της οικονομικής στήριξης των αγροτών των 432 εκατ. ευρώ θα συμπεριληφθούν και οι πατατοπαραγωγοί του νομού Σερρών.
Πηγή: skai.gr