Παρέμβαση Καραμανλή για αγρότες

Εντολή προς τους αρμόδιους υπουργούς να ακούσουν τα αιτήματα των αγροτών και να δοθεί άμεση λύση χωρίς να εξαντληθούν τα οικονομικά περιθώρια του προϋπολογισμού έδωσε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών από τις περιοχές όπου υπάρχουν κινητοποιήσεις, θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης.

Ο υπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών από νομούς της Κεντρικής Ελλάδας και έπειτα με εκπροσώπους αγροτών από την Κρήτη.

Στις συναντήσεις αυτές θα καθοριστεί το ύψος των ενισχύσεων που έχει προαναγγελθεί ότι θα δώσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζηγάκης εξέφρασε την ευαρέσκειά του και συνεχάρη τους αγρότες που τερμάτισαν τον αποκλεισμό του αεροδρομίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, το οποίο είχαν καταλάβει από την Τρίτη.

Επίσης, αναμένεται να παρουσιάσει πρόσθετα μέτρα, εξαντλώντας, όπως δήλωσε, κάθε δυνατότητα που υπάρχει τη χρονική αυτή συγκυρία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει, ήδη, σημαντικές πρωτοβουλίες και μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και τόνισε πως μελετώνται τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι όπως η Νεολαία και οι μαθητές τον Δεκέμβρη, έτσι και οι αγρότες τώρα τον Γενάρη δίνουν έναν αγώνα για αξιοπρέπεια και για δικαίωμα στο μέλλον.

Στο μεταξύ, έκλεισαν ξανά τα Τέμπη οι αγρότες που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.

Κλειστή παραμένει η ΑθηνώνΘεσσαλονίκης στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, στη Γέφυρα Αλαμάνας, στις Μικροθήβες και στον κόμβο Νίκαιας.

Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Αγρότες των Χανίων συνεχίζουν την κατάληψη της εθνικής στο ύψος της Σούδας, και των δύο εφοριών της πόλης.
Πηγή: skai.gr