Απάντηση Πολάκη μετά το «άδειασμα» Τσίπρα – Πυρά και για τους δύο από τη ΝΔ

Σαφείς αποστάσεις από τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει ο Παύλος Πολάκης για τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, κάνοντας λόγο για παράταξη του «δοσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού» κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση ΚONTRA.

«Δεν θεωρώ ότι είναι παράταξη δοσιλόγων η ΝΔ ούτε ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ΣΥΡΙΖΑ», «όλοι γνωρίζουν και τις καταβολές της Αριστεράς και της Δεξιάς. Όπως η ΝΔ δεν είναι παράταξη των δοσιλόγων έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη του Κουφοντίνα όπως μας λένε πολλές φορές. Αυτά είναι ακρότητες», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα του ανάρτηση στο facebook, επιμένοντας στην αρχική του άποψη.

«Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις "παρανοήσεις": Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο από μαυραγορίτες και δοσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς», αναφέρει ο κ. Πολάκης.

Η Νέα Δημοκρατία πάντως εξαπέλυσε βέλη τόσο κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υπεραμύνεται των δηλώσεων του όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα, για τα όσα είπε σχετικά με τον διαγωνισμό για τα self test.

«Ο κ. Τσίπρας χθες προσπάθησε να καλύψει το ψέμα με ψέμα αντί να βρει το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη», «προφανώς φοβήθηκε πως αν ζητούσε συγγνώμη θα τον επανέφερε στην τάξη και για αυτό ο κ. Πολάκης, ο οποίος εξακολουθεί να υβρίζει τη ΝΔ με την ανοχή του κ. Τσίπρα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Υπό αυτό το κλίμα αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr