ΑΠΟΨΕΙΣ


Golden Visa: Η Ν.Δ εντόπισε τις στρεβλώσεις και αναμένει…εντολή

Το επιτελείο Μητσοτάκη, αφού ξεψάχνισε και αυτό τον τομέα πολιτικής αποφάσισε ήδη. Μηδενισμό του ΦΠΑ για ένα με τρία χρόνια, σε ότι αφορά νεόδμητα ακίνητα, αλλά και απαίτηση τιμολογίων ανακαίνισης παλαιών ακινήτων κατά το 1/3 ως μέρος της επένδυσης που θα «αποπληρώνεται» με ένα χρυσό δώρο, όπως η βίζα σε Ευρωπαϊκή χώρα

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Την εντολή του κυρίαρχου ελληνικού λαού, για ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αναμένει η Νέα Δημοκρατία που ετοιμάζει ένα φιλόδοξο και ρηξικέλευθο πλάνο αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας, προσέλκυσης επενδύσεων και επανεκκίνησης του αιμάσσοντα οικοδομικού τομέα.

Ανάμεσα στα πρώτα κεφάλαια που θα σβηστούν από τον σημερινό χάρτη για να ξαναγραφτούν χωρίς…ορθογραφικά λάθη, αυτό του σχεδίου Golden Visa, το οποίο με τόσο στόμφο παρουσίασε η…ομάδα Τσίπρα, αλλά λόγω «κακοτεχνιών», ενίοτε και συμφερόντων ουδέποτε απέδωσε τα αναμενόμενα. Κατατάσσοντας και σε αυτό το κομμάτι την Ελλάδα ως τελευταία των Ευρωπαίων «μοικανών».

Οι γαλάζιοι λύνουν το πρόβλημα

«Ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα» είναι το σύνθημα του…επόμενου Πρωθυπουργού – πάντα κατά τις δημοσκοπήσεις. Όλους αυτούς τους μήνες της έντονης προεκλογικής, τρέξαμε πίσω από το θέμα των golden visas και όσο προσεγγίζουμε στις κάλπες, άλλο τόσο ξεκαθαρίζει το σκηνικό.

Στην Πειραιώς έχουν ήδη «ράψει το κοστούμι» του πυλώνα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και ένα από τα θεμέλια τούβλα του είναι οι εκ βάθρων αλλαγές στο σχέδιο κινήτρων προς επενδυτές τρίτων χωρών.

Βλέποντας τις σημερινές στρεβλώσεις και κυρίως τους απογοητευτικούς αριθμούς των εσόδων από ένα πρόγραμμα που για άλλες χώρες αποδείχθηκε χρυσορυχείο και ατμομηχανή μείωσης της ανεργίας αποφάσισαν ήδη να ξανακτίσουν το…σπίτι από την αρχή.

Παρουσιάζονται πανέτοιμοι να φωνάξουν «τέρμα» στις ύποπτες επενδύσεις σε παλιά ακίνητα – κάποια εκ των οποίων ετοιμόρροπα. Η λογική πίσω από την προσέλκυση επενδύσεων σε ακίνητα, ήταν και παραμένει σε όλες τις άλλες χώρες, η ανάπτυξη και επιτάχυνση του οικοδομικού τομέα ο οποίος έχει από τη μία το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και από την άλλη το μεγαλύτερο ποσοστό συνεισφοράς στην ανάπτυξη, όταν και εφόσον βεβαίως λειτουργεί.

Το επιτελείο Μητσοτάκη, αφού ξεψάχνισε και αυτό τον τομέα πολιτικής αποφάσισε ήδη. Μηδενισμό του ΦΠΑ για ένα με τρία χρόνια, σε ότι αφορά νεόδμητα ακίνητα, αλλά και απαίτηση τιμολογίων ανακαίνισης παλαιών ακινήτων κατά το 1/3 ως μέρος της επένδυσης που θα «αποπληρώνεται» με ένα χρυσό δώρο, όπως η βίζα σε Ευρωπαϊκή χώρα.

Ανοικτά μάτια και αφτιά


Αυτό ωστόσο που ενισχύει την άποψη ότι κάτι αλλάζει, είναι το γεγονός ότι άπαξ άπαντες όσων μιλήσαμε τους τελευταίους μήνες, έτειναν ευήκοα ώτα. Γνώστες μεν του αντικειμένου, σε καμία όμως περίπτωση αλαζόνες και…πάνσοφοι. Απαντήσεις όπως |οποιαδήποτε ιδέα, εισήγηση, πολιτική ή ακόμη και μεμονωμένη άποψη είναι για το καλό της πατρίδας θα αντιμετωπίζεται σαν να προέρχεται από εμάς τους ίδιους» δεν βρίσκεις συχνά στην πολιτική. Πολλώ δε μάλλον στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Και σχεδόν μισό εκατομμύριο άνεργοι της οικοδομικής βιομηχανίας, που είδαν τις δουλειές τους να χάνονται, τις επιχειρήσεις τους να βάζουν λουκέτο, τα μηχανήματα τους να ακινητοποιούνται δεν «χρωματίζουν» τις πολιτικές. Θέλουν απλά δουλειά. Δεκάδες χιλιάδες που μετανάστευσαν σε Κύπρο και αλλού, όπου ο τομέας των ακινήτων λόγω διαβατηρίων και visas ανθεί, θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Ακούνε τα λόγια. Στο πρόσωπο τους σκάει ένα χαμόγελο. Ποτέ όμως δεν θα είναι φανερό, αν δεν δουν στην πράξη. Αυτό είναι το στοίχημα της «γαλάζιας» διακυβέρνησης που έρχεται. Σε ρητορικό επίπεδο έχει κυριολεκτικά αφήσει…γύρο πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον τερματισμό όμως – δηλαδή στην πράξη – είναι που θα πάρει τα συγχαρητήρια. Και αυτά μπορούν να μετατραπούν σε τετραετίες διακυβέρνησης.
 
Υ.Γ: Μιας και είπαμε για «διαβατήρια» ας μην κάνει και η Ν.Δ το καλό παιδί των Βρυξελλών. Όλοι το έχουν, όλοι το εκμεταλλεύονται. Η σωστή χρήση της πολιτικής παραχώρησης υπηκοοτήτων έναντι πραγματικών επενδύσεων για ένα με δύο χρόνια και με πλαφόν 100 με 200 διαβατήρια ετησίως με επένδυση 2 εκ ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ μπορεί να μετατραπεί σε μάννα εξ ουρανού. Η οποία θα ανοίξει λεωφόρους για μείωση φόρων, όπως υπόσχεται ο κύριος Μητσοτάκης. Φτάνει να ξέρει πώς να το εφαρμόσει. Η Κύπρος, άλλωστε, δεν πέφτει μακριά…

Ο Χρήστος Χαραλάμπους είναι πολιτικός ρεπόρτερ στο SIGMA TV και την εφημερίδα Σημερινή της Κύπρου
 
Πράσινη ανάπτυξη ή πράσινα άλογα;
Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά σοβαρά αυτής της χώρας. Αυτά δηλαδή που θυμόμαστε μόνο μετά από μια τραγωδία...
18.07.2019, 11:29
Ο τρόμος της Μέρκελ και ο Πρόεδρος που αγνοείται....
Τα διαγνωστικά σενάρια περί αφυδάτωσης, μάλλον δεν στέκουν, ταιριάζοντας, μόνον μεταφορικά, με τη θεσμική...
17.07.2019, 11:36
Εθνική Προτεραιότητα η Επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος
Από το 2010 έως το 2017 μια πόλη στο μέγεθος της Λάρισας χάθηκε από την Ελλάδα, λόγω της ραγδαίας μείωσης...
11.07.2019, 16:00
Η στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ
Το βράδυ της Κυριακής, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ έλεγε ότι ο πήχης για το κόμμα του ήταν το αποτέλεσμα των...
08.07.2019, 15:32
ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο επικίνδυνη στιγμή για την ήττα έρχεται τη στιγμή της ήττας
Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει ήδη αντιληφθεί ότι δεν θα έχει καμία συνδρομή από την αξιωματική...
08.07.2019, 00:14
Η ευκαιρία μιας πραγματικά Ευρωπαϊκής Ελλάδας
Και βρισκόμαστε στο σήμερα, ένα κομβικό σημείο όπου χωρίς υπερβολές είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για μια...
05.07.2019, 16:27
Το Κίνημα Αλλαγής για το αύριο
Ένα από τα τεράστια προβλήματα είναι η αλλαγή των δημογραφικών δεδομένων. Από το 2011 και μετά, για πρώτη...
03.07.2019, 18:14
Αναζητώντας την τιμή της Γκαϊνέ
Το καλό είναι ότι ένα μέσο ενημέρωσης μπορεί να υποστεί ανελέητη κριτική για ένα στραβοπάτημά του, σε βάθος...
03.07.2019, 13:34
Που θα κριθούν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου;
Τρία είναι τα ‘’κλειδιά’’ για την απόκτηση αυτοδυναμίας, όπως επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχικά, η...
02.07.2019, 11:38
Κοινωνική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μόνο στις φυλακές
Πλέον καταργήθηκαν τα ισόβια ως μοναδική δυνατότητα επιβολής ποινής σε περιπτώσεις ακόμη και στην...
01.07.2019, 15:37

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.