ΑΠΟΨΕΙΣ


Φονεύοντας την λογική με...καλοσύνη

Για την ιστορία επιφυλάξεις για τα εμβόλια έχει εκφράσει ο Ρόμπερτ Κένεντι, ανιψιός του προέδρου, ο οποίος όμως δεν υπήρξε ποτέ υπουργός υγείας και δεν πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, είναι εν ζωή

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Ο φίλος μου ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός πολίτης. Φιλελεύθερος στις απόψεις του αλλά και με απόλυτη συνείδηση για την ανάγκη να στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη. Το έκανε μάλιστα πράξη, πήγε εθελοντής σε μη κυβερνητική οργάνωση. Ήταν μια εμπειρία που τον έκανε να προβληματιστεί πολύ, όχι τόσο για τις απόψεις του όσο για την εικόνα που είχε για την πολιτική. 
Η δουλειά του ήταν απλή, μοίραζε το συσσίτιο σε μια ομάδα σεισμοπαθών.

Λαϊκοί άνθρωποι οι περισσότεροι και παρότι είχε περάσει καιρός από τον σεισμό, έρχονταν τακτικά στην διανομή του φαγητού. Η δικιά του ευθύνη ήταν να επιβλέπει ότι δεν έπαιρναν παραπάνω μερίδες από όσες δικαιούνταν, για να φτάσει σε όλους. Μερικοί βλέπετε, όπως μου εξήγησε, έπαιρναν πολύ περισσότερες, πάντα για να τις πάνε σε κάποιους άλλους που δεν είχαν μπορέσει να έρθουν. Εκείνη την ημέρα ωστόσο είχαν όσπρια, δεν υπήρχε κρέας, κι έτσι ήξερε ότι το φαγητό θα περισσέψει. Καθώς ήταν κουρασμένος και λίγο κακόκεφος, κάθισε σε μια άκρη και άφησε όσους έρχονταν να παίρνουν μόνοι τους το φαγητό.

Ένας γεροντάκος που τον είδε ήρθε δίπλα του και βάλθηκε να του φτιάξει την διάθεση. Τον κέρασε τσιγάρο, τον ρώτησε από πού είναι, τον πείραζε με ένα καλοσυνάτο χιούμορ, κι όταν ήρθε και η υπόλοιπη παρέα, συνομήλικοι οι περισσότεροι, του είπαν να καθίσει μαζί τους να φάνε όλοι μαζί. Η καλοσύνη τους τον εξέπληξε σε σημείο που συγκινήθηκε, έδειχναν ένα ενδιαφέρον σαν να ήταν παιδί τους. Του άνοιξαν την καρδιά. Κι όλο να τον κερνάνε τσιγάρα, μια ηλικιωμένη κυρία επέμενε να του δίνει καραμέλες που του της έβαζε στην τσέπη όταν αυτός αρνιόταν. Ώσπου άρχισαν να συζητούν μεταξύ τους.

Πρώτα έπιασαν τον «Τζέφρι», σίγουρα Εβραίος και πάμπλουτος, οι Παπανδρέου, λέει, έχουν τεράστια ακίνητη περιουσία στην Καλαμάτα, όπως διαβεβαίωσε ένας από την ομήγυρη, γνώστης λόγω εντοπιότητας. Μετά πέρασαν στα εμβόλια τα οποία προκαλούν καρκίνο, γιατί θυμάστε παλιά τα παιδιά να παθαίνουν καρκίνο; Ο Τζον Τζον μάλιστα, ο γιός του Προέδρου Κένεντι, ο οποίος υπήρξε υπουργός υγείας, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο ότι δεν βάζει αυτά τα κακά πράγματα στο σώμα των παιδιών. Μετά από αυτό, έριξαν το αεροπλάνο του και σκοτώθηκε. Φυσικά δεν υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη, τι λέτε τώρα, δεν είδατε τις βροχές που έριξε φέτος; Ο μόνος που κάτι λέει γι αυτό είναι ο Τραμπ, να δούμε αν θα συνεχίσει κι αν θα τον αφήσουν. Στη συνέχεια κάποιος υποστήριξε ότι η ζάχαρη προκαλεί οστεοπόρωση, ενώ συνέχισαν με τους Εβραίους που έχουν ομάδες που δολοφονούν όποιον θέλουν σε όλο τον κόσμο.

Η συζήτηση έκλεισε με κάποιον να λέει να μην ξεχνούν ότι μας ψεκάζουν, στο σημείο αυτό όμως υπήρξε έντονη αντίδραση, άντε ρε τα πιστεύεις αυτά, του είπαν και σιώπησε.  Ήταν η μοναδική φορά. Σε όλες τις υπόλοιπες αναφορές υπήρχε γενική συμφωνία, συχνά μάλιστα αυτός που μιλούσε, εξηγούσε ότι για όλα μπορεί να φέρει και αποδείξεις από το διαδίκτυο. Μια συζήτηση που διεξήχθη με απόλυτη φυσικότητα, σαν να ήταν τα πιο αυτονόητα στον κόσμο. Ένας μόνο δεν συμμετείχε, δεν είπε λέξη, ίσως και να διαφωνούσε.

Ο φίλος μου παρακολούθησε τους διαλόγους σιωπηλός. Του είχαν κάνει τόσο ζεστή υποδοχή, του φαίνονταν τόσο καλοί άνθρωποι, που δεν του πήγαινε να τους κοντράρει και να τους στεναχωρήσει. Τι θα έβγαινε άλλωστε; Του έκανε εντύπωση μόνο η αντίφαση: η αυθόρμητη καλοσύνη και η απόλυτη έλλειψη κρίσης. Καμία σχέση με την εικόνα που είχε για τους «ψεκασμένους» και τους οπαδούς των κομμάτων του ακροδεξιού περιθωρίου. Δεν τους ρώτησε τι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Έμεινε με την απορία πώς μπορεί κανείς να τους πλησιάσει πολιτικά, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην λογική.

ΥΓ. Για την ιστορία επιφυλάξεις για τα εμβόλια έχει εκφράσει ο Ρόμπερτ Κένεντι, ανιψιός του προέδρου, ο οποίος όμως δεν υπήρξε ποτέ υπουργός υγείας και δεν πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, είναι εν ζωή. Έχουν κάνει δηλώσεις εναντίον των απόψεων του τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Κένεντι.  Όσο για την ζάχαρη, υπάρχουν έρευνες σύμφωνα με τις οποίες συμβάλλει στην εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Εθνική Προτεραιότητα η Επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος
Από το 2010 έως το 2017 μια πόλη στο μέγεθος της Λάρισας χάθηκε από την Ελλάδα, λόγω της ραγδαίας μείωσης...
11.07.2019, 16:00
Η στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ
Το βράδυ της Κυριακής, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ έλεγε ότι ο πήχης για το κόμμα του ήταν το αποτέλεσμα των...
08.07.2019, 15:32
ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο επικίνδυνη στιγμή για την ήττα έρχεται τη στιγμή της ήττας
Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει ήδη αντιληφθεί ότι δεν θα έχει καμία συνδρομή από την αξιωματική...
08.07.2019, 00:14
Η ευκαιρία μιας πραγματικά Ευρωπαϊκής Ελλάδας
Και βρισκόμαστε στο σήμερα, ένα κομβικό σημείο όπου χωρίς υπερβολές είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για μια...
05.07.2019, 16:27
Το Κίνημα Αλλαγής για το αύριο
Ένα από τα τεράστια προβλήματα είναι η αλλαγή των δημογραφικών δεδομένων. Από το 2011 και μετά, για πρώτη...
03.07.2019, 18:14
Αναζητώντας την τιμή της Γκαϊνέ
Το καλό είναι ότι ένα μέσο ενημέρωσης μπορεί να υποστεί ανελέητη κριτική για ένα στραβοπάτημά του, σε βάθος...
03.07.2019, 13:34
Που θα κριθούν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου;
Τρία είναι τα ‘’κλειδιά’’ για την απόκτηση αυτοδυναμίας, όπως επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχικά, η...
02.07.2019, 11:38
Κοινωνική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μόνο στις φυλακές
Πλέον καταργήθηκαν τα ισόβια ως μοναδική δυνατότητα επιβολής ποινής σε περιπτώσεις ακόμη και στην...
01.07.2019, 15:37
Κι αν δεν απαντήσει το 100;
Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας, αλλά για πραγματικό γεγονός. Συνέβη το πρωί της περασμένης Δευτέρας για...
01.07.2019, 12:46
Το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ δεν έχει αγκυλώσεις και προκαταλήψεις
Ένας πολιτισμός κρίνεται από την φροντίδα που επιδεικνύει στους πλέον αδύναμους, στους...
29.06.2019, 10:57

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.