ΑΠΟΨΕΙΣ


Φονεύοντας την λογική με...καλοσύνη

Για την ιστορία επιφυλάξεις για τα εμβόλια έχει εκφράσει ο Ρόμπερτ Κένεντι, ανιψιός του προέδρου, ο οποίος όμως δεν υπήρξε ποτέ υπουργός υγείας και δεν πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, είναι εν ζωή

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Ο φίλος μου ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός πολίτης. Φιλελεύθερος στις απόψεις του αλλά και με απόλυτη συνείδηση για την ανάγκη να στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη. Το έκανε μάλιστα πράξη, πήγε εθελοντής σε μη κυβερνητική οργάνωση. Ήταν μια εμπειρία που τον έκανε να προβληματιστεί πολύ, όχι τόσο για τις απόψεις του όσο για την εικόνα που είχε για την πολιτική. 
Η δουλειά του ήταν απλή, μοίραζε το συσσίτιο σε μια ομάδα σεισμοπαθών.

Λαϊκοί άνθρωποι οι περισσότεροι και παρότι είχε περάσει καιρός από τον σεισμό, έρχονταν τακτικά στην διανομή του φαγητού. Η δικιά του ευθύνη ήταν να επιβλέπει ότι δεν έπαιρναν παραπάνω μερίδες από όσες δικαιούνταν, για να φτάσει σε όλους. Μερικοί βλέπετε, όπως μου εξήγησε, έπαιρναν πολύ περισσότερες, πάντα για να τις πάνε σε κάποιους άλλους που δεν είχαν μπορέσει να έρθουν. Εκείνη την ημέρα ωστόσο είχαν όσπρια, δεν υπήρχε κρέας, κι έτσι ήξερε ότι το φαγητό θα περισσέψει. Καθώς ήταν κουρασμένος και λίγο κακόκεφος, κάθισε σε μια άκρη και άφησε όσους έρχονταν να παίρνουν μόνοι τους το φαγητό.

Ένας γεροντάκος που τον είδε ήρθε δίπλα του και βάλθηκε να του φτιάξει την διάθεση. Τον κέρασε τσιγάρο, τον ρώτησε από πού είναι, τον πείραζε με ένα καλοσυνάτο χιούμορ, κι όταν ήρθε και η υπόλοιπη παρέα, συνομήλικοι οι περισσότεροι, του είπαν να καθίσει μαζί τους να φάνε όλοι μαζί. Η καλοσύνη τους τον εξέπληξε σε σημείο που συγκινήθηκε, έδειχναν ένα ενδιαφέρον σαν να ήταν παιδί τους. Του άνοιξαν την καρδιά. Κι όλο να τον κερνάνε τσιγάρα, μια ηλικιωμένη κυρία επέμενε να του δίνει καραμέλες που του της έβαζε στην τσέπη όταν αυτός αρνιόταν. Ώσπου άρχισαν να συζητούν μεταξύ τους.

Πρώτα έπιασαν τον «Τζέφρι», σίγουρα Εβραίος και πάμπλουτος, οι Παπανδρέου, λέει, έχουν τεράστια ακίνητη περιουσία στην Καλαμάτα, όπως διαβεβαίωσε ένας από την ομήγυρη, γνώστης λόγω εντοπιότητας. Μετά πέρασαν στα εμβόλια τα οποία προκαλούν καρκίνο, γιατί θυμάστε παλιά τα παιδιά να παθαίνουν καρκίνο; Ο Τζον Τζον μάλιστα, ο γιός του Προέδρου Κένεντι, ο οποίος υπήρξε υπουργός υγείας, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο ότι δεν βάζει αυτά τα κακά πράγματα στο σώμα των παιδιών. Μετά από αυτό, έριξαν το αεροπλάνο του και σκοτώθηκε. Φυσικά δεν υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη, τι λέτε τώρα, δεν είδατε τις βροχές που έριξε φέτος; Ο μόνος που κάτι λέει γι αυτό είναι ο Τραμπ, να δούμε αν θα συνεχίσει κι αν θα τον αφήσουν. Στη συνέχεια κάποιος υποστήριξε ότι η ζάχαρη προκαλεί οστεοπόρωση, ενώ συνέχισαν με τους Εβραίους που έχουν ομάδες που δολοφονούν όποιον θέλουν σε όλο τον κόσμο.

Η συζήτηση έκλεισε με κάποιον να λέει να μην ξεχνούν ότι μας ψεκάζουν, στο σημείο αυτό όμως υπήρξε έντονη αντίδραση, άντε ρε τα πιστεύεις αυτά, του είπαν και σιώπησε.  Ήταν η μοναδική φορά. Σε όλες τις υπόλοιπες αναφορές υπήρχε γενική συμφωνία, συχνά μάλιστα αυτός που μιλούσε, εξηγούσε ότι για όλα μπορεί να φέρει και αποδείξεις από το διαδίκτυο. Μια συζήτηση που διεξήχθη με απόλυτη φυσικότητα, σαν να ήταν τα πιο αυτονόητα στον κόσμο. Ένας μόνο δεν συμμετείχε, δεν είπε λέξη, ίσως και να διαφωνούσε.

Ο φίλος μου παρακολούθησε τους διαλόγους σιωπηλός. Του είχαν κάνει τόσο ζεστή υποδοχή, του φαίνονταν τόσο καλοί άνθρωποι, που δεν του πήγαινε να τους κοντράρει και να τους στεναχωρήσει. Τι θα έβγαινε άλλωστε; Του έκανε εντύπωση μόνο η αντίφαση: η αυθόρμητη καλοσύνη και η απόλυτη έλλειψη κρίσης. Καμία σχέση με την εικόνα που είχε για τους «ψεκασμένους» και τους οπαδούς των κομμάτων του ακροδεξιού περιθωρίου. Δεν τους ρώτησε τι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Έμεινε με την απορία πώς μπορεί κανείς να τους πλησιάσει πολιτικά, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην λογική.

ΥΓ. Για την ιστορία επιφυλάξεις για τα εμβόλια έχει εκφράσει ο Ρόμπερτ Κένεντι, ανιψιός του προέδρου, ο οποίος όμως δεν υπήρξε ποτέ υπουργός υγείας και δεν πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, είναι εν ζωή. Έχουν κάνει δηλώσεις εναντίον των απόψεων του τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Κένεντι.  Όσο για την ζάχαρη, υπάρχουν έρευνες σύμφωνα με τις οποίες συμβάλλει στην εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Η μάχη για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων είναι μια δίκαιη μάχη
Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας συμβολίζει την εναντίωση απέναντι στη...
18.05.2019, 16:44
Μια παροχούλα είναι λίγη, πολύ λίγη
Η λογική(;) “κι οι προηγούμενοι τα κάνανε” είναι απύθμενα γελοία. Θα μπορούσε ποτέ κάποιος να πει σε μια...
18.05.2019, 12:29
Ποιος έχει δίκιο; Ο κ. Στουρνάρας ή η κυβέρνηση;
Η κυβέρνηση ασφαλώς προσδοκά ότι το 2ο εξάμηνο θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικό λόγω τουρισμού και πληρωμής του...
17.05.2019, 11:05
Φονεύοντας την λογική με...καλοσύνη
Για την ιστορία επιφυλάξεις για τα εμβόλια έχει εκφράσει ο Ρόμπερτ Κένεντι, ανιψιός του προέδρου, ο οποίος...
15.05.2019, 11:40
Θα δώσουμε στην ανοησία την ευκαιρία της;
Ας παλέψουμε για να βελτιώσουμε την Ευρώπη . Αλλά ας εκτιμήσουμε και όσα έχουμε πετύχει! Θα ταράξουν τα...
14.05.2019, 18:03
Η αριστερή θαλαμηγός έχει γονείς
Ένας πρωθυπουργός που δεν φορά γραβάτα για να μην τον φάει το «σύστημα», δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα να...
08.05.2019, 11:31
Η πορεία του Ελληνισμού της Τουρκίας μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης
Με αφορμή την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην περιοχή της Ανατολικής...
07.05.2019, 13:51
Σε δημοσιογραφική έρευνα και πενθούντες δεν απαντάς με αφορισμούς
Η δημοσιογραφική έρευνα και ειδικά όταν αυτή είναι αδιάσειστη και βασίζεται σε ντοκουμέντα και πειστήρια που...
03.05.2019, 13:42
Σταθερή σοσιαλιστική πορεία και γυναίκες έδωσαν τη νίκη στον Πέδρο Σάντσες
Ο Ισπανός σοσιαλιστής Πεδρο Σαντσες από πολύ νωρίς διεμήνυσε ότι είναι απρόσκοπτα συνδεδεμένος με το...
02.05.2019, 12:33
Η επόμενη (γαλάζια) colotoumba
Από τα λεφτά υπάρχουν, στα Ζάππεια και φυσικά στο σκίσιμο των μνημονίων, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί...
02.05.2019, 07:30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.