ΑΠΟΨΕΙΣ


Στην " Αθήνα Ψηλά" μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη

Εκλογές για το Δήμο Αθηναίων το 2019 ,με μια αναγκαία εξήγηση για τον Κώστα Μπακογιάννη και μια άλλη δική μου, για τη διπλή μου απόφαση να συστρατευθώ μαζί του. Με αποφασιστικότητα, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς κανένα ενδοιασμό

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Εκλογές για το Δήμο Αθηναίων το 2019 ,με μια  αναγκαία εξήγηση για τον Κώστα Μπακογιάννη και μια άλλη δική μου, για τη διπλή μου απόφαση να συστρατευθώ μαζί του.  Με αποφασιστικότητα, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Από χρόνια είχα πεισθεί ότι ο Κώστας Μπακογιάννης αγαπά και χαίρεται τη θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πριν κάνει το νέο βήμα για τη δημαρχία της Αθήνας.

Δεν τον ενδιέφερε  η κεντρική πολιτική σκηνή, να εκλεγεί βουλευτής δηλαδή, γιατί αναμφίβολα θα έχει  πολλές ευκαιρίες, προτάσεις και δυνατότητες να το επιδιώξει.  Δεν το επέλεξε όμως. 
Με έπεισε ότι είχε  επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα στον όποιο μπορούσε να αναπτύξει με μεγαλύτερη άνεση, απ ´ότι σ´ ένα κόμμα τα οράματα, τις φιλοδοξίες και τη δημιουργική του έφεση.

Με έπεισαν  ,απολύτως, δύο επιλογές του, πριν συναντηθούμε και ανταποκριθώ στο προσκλητήριο του και συστρατευθώ στον συνδυασμό " Αθήνα Ψηλά".

Ήταν πρώτον οι απόψεις του για τα προβλήματα της Αθήνας, όπως τα μελετούσε, τα αξιολογούσε και τα ιεραρχούσε ένα μεγάλο επιτελείο ειδικών  υπό  την  εποπτεία    Μπακογιάννη..
Είκοσι καίριοι τομείς για τις πολύχρονες ανάγκες αλλά και τη καθημερινότητα των κατοίκων των  Αθηναίων. Από την Καθαριότητα, την Ασφάλεια, το Πράσινο, τις Αναπλάσεις-Βελτιώσεις και το Προσφυγικό, έως τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, την Άθληση και τις Ψηφιακές Υποδομές και την αξιοποίηση κάθε σεντ των πολλών εκατομμυρίων του ΕΣΠΑ. Μελετημένη  δουλειά,  στοχευμένη, σύνθετη, κοστολογημένη, με χρονοδιαγράμματα  Χωρίς  καμιά εύκολη υπόσχεση ,δηλαδή γενικολογία..

Ήταν δεύτερον, η συγκρότηση του   Ψηφοδελτίου   «Αθήνα Ψηλά» με στόχο ένα υπερκομματικό, πολυτασικό, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό. Το  επέτυχε κατά γενική  αναγνώριση.   Συγκροτήθηκε  μετά από μεγάλη αναζήτηση,  υποδείξεις  πολλές,  συστάσεις  και ελέγχους, επαφές  περισσότερες, συζητήσεις και συμφωνίες  αρχών από πρόσωπα με διαφορετική κοινωνική και επαγγελματική θέση, πολιτική προέλευση αλλά αποφασισμένα να δουλέψουν για αυτούς  τους κοινούς στόχους και επιδιώξεις.

Με δύο επιμέρους στοιχεία-κριτήρια επιλογής. Το 60% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων παίρνουν για πρώτη φορά μέρος στην εκλογική διαδικασία διεκδίκησης της ψήφου των Αθηναίων.  Οι υπόλοιποι του 40%   είναι  στελέχη με αξιοσημείωτη γόνιμη εμπειρία στα θέματα και προβλήματα του Δήμου, στη λεγόμενη εσωτερική γραφειοκρατία και δομή  του , όπως στις σχέσεις με τη Δημόσια Διοίκηση, τα Υπουργεία, τις ΔΕΚΟ, την Κυβέρνηση.

Ανάμεσα τους κι εγώ.  Πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος του νικητήριου συνδυασμού Νικήτα Κακλαμάνη, που ανέλαβα για τέσσερα χρόνια Αντιδήμαρχος στα θέματα Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Ισότητας.  

Γενική αναγνώριση ότι ανταποκρίθηκα με επιτυχία στα καθήκοντά μου εκείνη την τετραετία στο Δήμο Αθηναίων. Με πολλά πεπραγμένα και θετικό απολογισμό.  

Όλα αυτά τα χρόνια δέχτηκα πολλές προτάσεις να είμαι υποψήφια στην Κεντρική πολιτική σκηνή και στην Αυτοδιοίκηση, περιφερειακή και δημοτική. Αρνήθηκα, παρά τις προτάσεις και τα  βιαστικά δημοσιεύματα  ερήμην μου, γιατί οι συγκυρίες με απέτρεψαν και επειδή είχα άλλες προτεραιότητες και καθήκοντα. 

Δεν το μετάνιωσα.  Όμως τώρα επιστρέφω για να κάνω το νέο βήμα σ´ ένα χώρο δράσης που γνωρίζω καλά, που τον αγαπώ και νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά ακόμη. Μέσα από την θερμή υποστήριξη των Αθηναίων, την αμοιβαία εκτίμηση και τις κοινές επιδιώξεις με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η Αλεξία Έβερτ είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Η μάχη για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων είναι μια δίκαιη μάχη
Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας συμβολίζει την εναντίωση απέναντι στη...
18.05.2019, 16:44
Μια παροχούλα είναι λίγη, πολύ λίγη
Η λογική(;) “κι οι προηγούμενοι τα κάνανε” είναι απύθμενα γελοία. Θα μπορούσε ποτέ κάποιος να πει σε μια...
18.05.2019, 12:29
Ποιος έχει δίκιο; Ο κ. Στουρνάρας ή η κυβέρνηση;
Η κυβέρνηση ασφαλώς προσδοκά ότι το 2ο εξάμηνο θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικό λόγω τουρισμού και πληρωμής του...
17.05.2019, 11:05
Φονεύοντας την λογική με...καλοσύνη
Για την ιστορία επιφυλάξεις για τα εμβόλια έχει εκφράσει ο Ρόμπερτ Κένεντι, ανιψιός του προέδρου, ο οποίος...
15.05.2019, 11:40
Θα δώσουμε στην ανοησία την ευκαιρία της;
Ας παλέψουμε για να βελτιώσουμε την Ευρώπη . Αλλά ας εκτιμήσουμε και όσα έχουμε πετύχει! Θα ταράξουν τα...
14.05.2019, 18:03
Η αριστερή θαλαμηγός έχει γονείς
Ένας πρωθυπουργός που δεν φορά γραβάτα για να μην τον φάει το «σύστημα», δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα να...
08.05.2019, 11:31
Η πορεία του Ελληνισμού της Τουρκίας μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης
Με αφορμή την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην περιοχή της Ανατολικής...
07.05.2019, 13:51
Σε δημοσιογραφική έρευνα και πενθούντες δεν απαντάς με αφορισμούς
Η δημοσιογραφική έρευνα και ειδικά όταν αυτή είναι αδιάσειστη και βασίζεται σε ντοκουμέντα και πειστήρια που...
03.05.2019, 13:42
Σταθερή σοσιαλιστική πορεία και γυναίκες έδωσαν τη νίκη στον Πέδρο Σάντσες
Ο Ισπανός σοσιαλιστής Πεδρο Σαντσες από πολύ νωρίς διεμήνυσε ότι είναι απρόσκοπτα συνδεδεμένος με το...
02.05.2019, 12:33
Η επόμενη (γαλάζια) colotoumba
Από τα λεφτά υπάρχουν, στα Ζάππεια και φυσικά στο σκίσιμο των μνημονίων, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί...
02.05.2019, 07:30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.