ΑΠΟΨΕΙΣ


Στην " Αθήνα Ψηλά" μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη

Εκλογές για το Δήμο Αθηναίων το 2019 ,με μια αναγκαία εξήγηση για τον Κώστα Μπακογιάννη και μια άλλη δική μου, για τη διπλή μου απόφαση να συστρατευθώ μαζί του. Με αποφασιστικότητα, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς κανένα ενδοιασμό

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Εκλογές για το Δήμο Αθηναίων το 2019 ,με μια  αναγκαία εξήγηση για τον Κώστα Μπακογιάννη και μια άλλη δική μου, για τη διπλή μου απόφαση να συστρατευθώ μαζί του.  Με αποφασιστικότητα, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Από χρόνια είχα πεισθεί ότι ο Κώστας Μπακογιάννης αγαπά και χαίρεται τη θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πριν κάνει το νέο βήμα για τη δημαρχία της Αθήνας.

Δεν τον ενδιέφερε  η κεντρική πολιτική σκηνή, να εκλεγεί βουλευτής δηλαδή, γιατί αναμφίβολα θα έχει  πολλές ευκαιρίες, προτάσεις και δυνατότητες να το επιδιώξει.  Δεν το επέλεξε όμως. 
Με έπεισε ότι είχε  επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα στον όποιο μπορούσε να αναπτύξει με μεγαλύτερη άνεση, απ ´ότι σ´ ένα κόμμα τα οράματα, τις φιλοδοξίες και τη δημιουργική του έφεση.

Με έπεισαν  ,απολύτως, δύο επιλογές του, πριν συναντηθούμε και ανταποκριθώ στο προσκλητήριο του και συστρατευθώ στον συνδυασμό " Αθήνα Ψηλά".

Ήταν πρώτον οι απόψεις του για τα προβλήματα της Αθήνας, όπως τα μελετούσε, τα αξιολογούσε και τα ιεραρχούσε ένα μεγάλο επιτελείο ειδικών  υπό  την  εποπτεία    Μπακογιάννη..
Είκοσι καίριοι τομείς για τις πολύχρονες ανάγκες αλλά και τη καθημερινότητα των κατοίκων των  Αθηναίων. Από την Καθαριότητα, την Ασφάλεια, το Πράσινο, τις Αναπλάσεις-Βελτιώσεις και το Προσφυγικό, έως τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, την Άθληση και τις Ψηφιακές Υποδομές και την αξιοποίηση κάθε σεντ των πολλών εκατομμυρίων του ΕΣΠΑ. Μελετημένη  δουλειά,  στοχευμένη, σύνθετη, κοστολογημένη, με χρονοδιαγράμματα  Χωρίς  καμιά εύκολη υπόσχεση ,δηλαδή γενικολογία..

Ήταν δεύτερον, η συγκρότηση του   Ψηφοδελτίου   «Αθήνα Ψηλά» με στόχο ένα υπερκομματικό, πολυτασικό, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό. Το  επέτυχε κατά γενική  αναγνώριση.   Συγκροτήθηκε  μετά από μεγάλη αναζήτηση,  υποδείξεις  πολλές,  συστάσεις  και ελέγχους, επαφές  περισσότερες, συζητήσεις και συμφωνίες  αρχών από πρόσωπα με διαφορετική κοινωνική και επαγγελματική θέση, πολιτική προέλευση αλλά αποφασισμένα να δουλέψουν για αυτούς  τους κοινούς στόχους και επιδιώξεις.

Με δύο επιμέρους στοιχεία-κριτήρια επιλογής. Το 60% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων παίρνουν για πρώτη φορά μέρος στην εκλογική διαδικασία διεκδίκησης της ψήφου των Αθηναίων.  Οι υπόλοιποι του 40%   είναι  στελέχη με αξιοσημείωτη γόνιμη εμπειρία στα θέματα και προβλήματα του Δήμου, στη λεγόμενη εσωτερική γραφειοκρατία και δομή  του , όπως στις σχέσεις με τη Δημόσια Διοίκηση, τα Υπουργεία, τις ΔΕΚΟ, την Κυβέρνηση.

Ανάμεσα τους κι εγώ.  Πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος του νικητήριου συνδυασμού Νικήτα Κακλαμάνη, που ανέλαβα για τέσσερα χρόνια Αντιδήμαρχος στα θέματα Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Ισότητας.  

Γενική αναγνώριση ότι ανταποκρίθηκα με επιτυχία στα καθήκοντά μου εκείνη την τετραετία στο Δήμο Αθηναίων. Με πολλά πεπραγμένα και θετικό απολογισμό.  

Όλα αυτά τα χρόνια δέχτηκα πολλές προτάσεις να είμαι υποψήφια στην Κεντρική πολιτική σκηνή και στην Αυτοδιοίκηση, περιφερειακή και δημοτική. Αρνήθηκα, παρά τις προτάσεις και τα  βιαστικά δημοσιεύματα  ερήμην μου, γιατί οι συγκυρίες με απέτρεψαν και επειδή είχα άλλες προτεραιότητες και καθήκοντα. 

Δεν το μετάνιωσα.  Όμως τώρα επιστρέφω για να κάνω το νέο βήμα σ´ ένα χώρο δράσης που γνωρίζω καλά, που τον αγαπώ και νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά ακόμη. Μέσα από την θερμή υποστήριξη των Αθηναίων, την αμοιβαία εκτίμηση και τις κοινές επιδιώξεις με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η Αλεξία Έβερτ είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Εθνική Προτεραιότητα η Επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος
Από το 2010 έως το 2017 μια πόλη στο μέγεθος της Λάρισας χάθηκε από την Ελλάδα, λόγω της ραγδαίας μείωσης...
11.07.2019, 16:00
Η στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ
Το βράδυ της Κυριακής, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ έλεγε ότι ο πήχης για το κόμμα του ήταν το αποτέλεσμα των...
08.07.2019, 15:32
ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο επικίνδυνη στιγμή για την ήττα έρχεται τη στιγμή της ήττας
Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει ήδη αντιληφθεί ότι δεν θα έχει καμία συνδρομή από την αξιωματική...
08.07.2019, 00:14
Η ευκαιρία μιας πραγματικά Ευρωπαϊκής Ελλάδας
Και βρισκόμαστε στο σήμερα, ένα κομβικό σημείο όπου χωρίς υπερβολές είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για μια...
05.07.2019, 16:27
Το Κίνημα Αλλαγής για το αύριο
Ένα από τα τεράστια προβλήματα είναι η αλλαγή των δημογραφικών δεδομένων. Από το 2011 και μετά, για πρώτη...
03.07.2019, 18:14
Αναζητώντας την τιμή της Γκαϊνέ
Το καλό είναι ότι ένα μέσο ενημέρωσης μπορεί να υποστεί ανελέητη κριτική για ένα στραβοπάτημά του, σε βάθος...
03.07.2019, 13:34
Που θα κριθούν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου;
Τρία είναι τα ‘’κλειδιά’’ για την απόκτηση αυτοδυναμίας, όπως επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχικά, η...
02.07.2019, 11:38
Κοινωνική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ μόνο στις φυλακές
Πλέον καταργήθηκαν τα ισόβια ως μοναδική δυνατότητα επιβολής ποινής σε περιπτώσεις ακόμη και στην...
01.07.2019, 15:37
Κι αν δεν απαντήσει το 100;
Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας, αλλά για πραγματικό γεγονός. Συνέβη το πρωί της περασμένης Δευτέρας για...
01.07.2019, 12:46
Το κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ δεν έχει αγκυλώσεις και προκαταλήψεις
Ένας πολιτισμός κρίνεται από την φροντίδα που επιδεικνύει στους πλέον αδύναμους, στους...
29.06.2019, 10:57

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.