ΑΠΟΨΕΙΣ


Εμπίπτει στα καθήκοντα του υπουργού να αφαιρεί ζωές;

Το ωραίο είναι ότι ενώ φωνάζουν για το Νόμο περί ευθύνης υπουργών η ίδια εισαγγελία έχει στείλει σωρεία κακουργηματικών υποθέσεων και σκανδάλων για υπουργούς του Σύριζα στη Βουλή και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν χρήση του Νόμου περί ευθύνης υπουργών

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει για το θέμα της αρμοδιότητα της εισαγγελέας να ελέγξει τυχόν αδίκημα παθητικής δωροδοκίας υπουργών κατά την τακτική διαδικασία και όχι σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη του αρ. 86 Συντάγματος και τον νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών. Μία υπόθεση που στον νομικό μας κόσμο είναι πάγια η νομολογία ότι η δωροδοκία εμπίπτει στις διατάξεις της συγκεκριμένης συνταγματικής πρόβλεψης. Ο καθένας μπορεί να έχει νομική άποψη, αλλά δεν μπορεί να αγνοεί το σύνταγμα και το πώς έχει κριθεί αυτό στην νομολογία του.

Η ίδια εισαγγελέας της διαφθοράς που απέστειλε το φάκελο για άρση ασυλίας κρίνοντας ότι έχει αρμοδιότητα είναι η ίδια που το 2018 που έστειλε την υπόθεση Novartis στη Βουλή την έστειλε για τα αδικήματα της απιστίας και δωροδοκίας κρατώντας το θέμα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κρίνοντας ορθά ότι είναι το μόνο αδίκημα που έχει αρμοδιότητα. Αντίστοιχα στην υπόθεση Παπαντωνίου το 2017 όπως αποκαλύφθηκε από τον συνάδελφο  κ. Δημητρακόπουλο απείχε από την εξέταση του αδικήματος της δωροδοκίας κρίνοντας ότι δεν έχει αρμοδιότητα. Αίφνης και χωρίς να έχει αλλάξει η νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων ανακαλύπτει η αξιότιμη κα Εισαγγελέας ότι έχει αρμοδιότητα δημιουργώντας εύλογη απορία σε ποια από τις δύο περιπτώσεις έχει σφάλει και παραβεί τα καθήκοντα της: όταν έκρινε ότι δεν είχε αρμοδιότητα ή τώρα που κρίνει ότι έχει. Διότι κατά τη λογική και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν.

Έτσι βγήκε και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποκριτικά να πει «Μα είναι στα καθήκοντα του υπουργού να παίρνει μίζα!!! Προφανώς όχι άρα δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών» μπερδεύοντας εσκεμμένα νομικές έννοιες με αυτό που αντιλαμβάνεται στην καθομιλουμένη ο πολίτης. Εύλογα θα πει κάποιος και για την περίπτωση της απιστίας «Μα είναι δυνατόν να εμπίπτει στα καθήκοντα του υπουργού να μειώνει την περιουσία του δημοσίου προς όφελος τρίτων (τυποποίηση αδικήματος απιστίας)!!!! Προφανώς όχι». Τότε γιατί ομόφωνα οι βουλευτές του Σύριζα θεώρησαν ότι η απιστία εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα και ισχύει ο νόμος περί  ευθύνης υπουργών; Είναι διεφθαρμένοι; Όχι είναι απλά υποκριτές και ήξεραν ότι στην απιστία υπήρχε και έλεγχος δικών τους υπουργών που ήθελα να ισχύει ο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Παγίως τα ελληνικά δικαστήρια έχουν δεχθεί ότι και η δωροδοκία όπως και η απιστία εμπίπτουν στον νόμο Περί Ευθύνης υπουργών διότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις για να τελεστεί το αδίκημα πρέπει το άτομο να έχει την ιδιότητα υπάλληλου / υπουργού. Εάν δεν την έχει δεν υπάρχει και αδίκημα. Ίσως ο Συριζα να μην ξέρει ότι το 1989 και με τις ψήφους της τότε αριστεράς και με κατήγορο τον μετέπειτα Πρόεδρο του παρέπεμψε τον Ανδρέα Παπανδρέου για το αδίκημα της δωροδοκίας. Τότε πού ήταν  οι κραυγές των Συριζαίων ότι η δωροδοκία δεν σχετίζεται με τα καθήκοντα; Αντίστοιχα μέχρι σήμερα έτσι έχουν κριθεί όλες οι υποθέσεις (πχ Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου). Δεν το γνωρίζουν;; το γνωρίζουν όπως προφανώς και η εισαγγελέας, αλλά δεν πειράζει όταν θα κριθούν αυτά στα δικαστικά συμβούλια η δουλειά, δηλαδή εκλογές, θα έχει γίνει, αρά ποιος θα ασχολείται.

Το ωραίο είναι ότι ενώ φωνάζουν για το Νόμο περί ευθύνης υπουργών η ίδια εισαγγελία έχει στείλει σωρεία κακουργηματικών υποθέσεων και σκανδάλων για υπουργούς του Σύριζα στη Βουλή και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν χρήση του Νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο πολύς κύριος Πολάκης κρύβεται είτε πίσω από τον νόμο αυτό είτε πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Είναι τόσο ξενδιάντροποι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και για το Μάτι που οι υποθέσεις έχουν φθάσει στη βουλή κρύβονται δύο υπουργοί πίσω από τον Νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών μη δίνοντας τη δυνατότητα στους συγγενείς των θυμάτων να δικασθούν αυτοί ως τυχόν υπεύθυνοι για τον θάνατο των ανθρώπων στο Μάτι γιατί για αυτό έχουν φθάσει οι δικογραφίες στη Βουλή για κακουργηματικές ανθρωποκτονίες. Σας ρωτώ λοιπόν υποκριτές της Κουμουνδούρου «Εμπίπτει στα καθήκοντα του υπουργού να ευθύνεται για ανθρωποκτονίες;;;» Προφανώς για Εσάς ναι γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία προκειμένου να καλύψετε τους υπουργούς σας.     
O Θάνος Πλεύρης, είναι Δικηγόρος, ΔΝ LLM και υπ. Βουλευτής Α’ Αθηνών ΝΔΠραγματικός ή υπάκουος υπουργός;
O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε αναφερθεί στο πώς έφτασε να αποδεχθεί την πρόταση...
05.08.2019, 08:56
«Επιτελικό κράτος» - Τι αλλάζει στην πράξη!
Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θέτει ένα νέο, σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση, τη...
02.08.2019, 14:24
AirBnB και fake news
Η συζήτηση για το Airbnb ξεκίνησε για τα καλά. Μόνο που είναι εξ αρχής προβληματική. Για δύο λόγους.
31.07.2019, 13:13
Επαναστατικός φιλελευθερισμός
Μεγαλύτερη απόδειξη ότι στην Ελλάδα η γραφειοκρατία βασιλεύει και ότι οι συνήθεις διοικητικές διαδικασίες...
25.07.2019, 10:08
Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Μπόρις ντε Πφέφελ Τζόνσον
Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος τον απεχθάνεται είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους πολλοί τον...
23.07.2019, 14:07
Πράσινη ανάπτυξη ή πράσινα άλογα;
Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά σοβαρά αυτής της χώρας. Αυτά δηλαδή που θυμόμαστε μόνο μετά από μια τραγωδία...
18.07.2019, 11:29
Ο τρόμος της Μέρκελ και ο Πρόεδρος που αγνοείται....
Τα διαγνωστικά σενάρια περί αφυδάτωσης, μάλλον δεν στέκουν, ταιριάζοντας, μόνον μεταφορικά, με τη θεσμική...
17.07.2019, 11:36
Εθνική Προτεραιότητα η Επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος
Από το 2010 έως το 2017 μια πόλη στο μέγεθος της Λάρισας χάθηκε από την Ελλάδα, λόγω της ραγδαίας μείωσης...
11.07.2019, 16:00
Η στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ
Το βράδυ της Κυριακής, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ έλεγε ότι ο πήχης για το κόμμα του ήταν το αποτέλεσμα των...
08.07.2019, 15:32
ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο επικίνδυνη στιγμή για την ήττα έρχεται τη στιγμή της ήττας
Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει ήδη αντιληφθεί ότι δεν θα έχει καμία συνδρομή από την αξιωματική...
08.07.2019, 00:14

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.