ΑΠΟΨΕΙΣ


ΕΛΚ: Η Διακήρυξη των Αθηνών για δημιουργία 5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας

Το διήμερο 6-8 Φεβρουαρίου η καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), χτυπούσε στην Αθήνα. Πλήθος κορυφαίων πολιτικών, προΐσταντος του υποψηφίου και...|Η Διακήρυξη των Αθηνών για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη εκφράζοντας την υποστήριξη του ΕΛΚ σε πλήθος καινοτόμων και έξυπνων θέσεων για τη βελτίωση του «Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής»

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Το διήμερο 6-8 Φεβρουαρίου η καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), χτυπούσε στην Αθήνα.
 
Πλήθος κορυφαίων πολιτικών, προϊσταντος του υποψηφίου και, βάσει δημοσκοπήσεων, επερχόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μάνφρεντ Βέμπερ, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι, Ευρωπαίων Επιτρόπων και πολλών Ευρωβουλευτών συζήτησαν για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προκλήσεις των ερχόμενων Ευρωεκλογών.
 
Το «οικογενειακό» κλίμα, στο οποίο συχνά αναφέρθηκαν τα στελέχη του ΕΛΚ και της ΝΔ είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς σχέσης που στηρίζεται σε κοινές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
 
Η ειλικρινής φιλική σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, η οποία αντικατοπτρίζει τον σεβασμό των Ευρωπαίων εταίρων στην Συμφωνία Αλήθειας που προτείνει η ΝΔ. Η ΝΔ σκοπεύει να επαναφέρει την Ελλάδα στο κέντρο των αποφάσεων, μετά από μια απαξιωτική παρένθεση που έβλαψε την Ελλάδα και τους Έλληνες, σε πολλά επίπεδα. Σε αυτή την προσπάθεια, οι Ευρωπαίοι φίλοι του ΕΛΚ θα είναι συμπαραστάτες. «Κουραστήκαμε από τα στερεότυπα. Δεν υπάρχει Νότος, Βοράς, Κέντρο. Όλα τα κράτη είναι ισότιμα και άξια σεβασμού. Οι προκλήσεις στον ευρωπαϊκό νότο αποτελούν προκλήσεις για όλους μας» δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού, ο οποίος αποτελεί πανευρωπαϊκό φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με δυναμικό σχεδιασμό και προτεραιότητα στην εργασία.
 
 Η Διακήρυξη των Αθηνών για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη εκφράζοντας την υποστήριξη του ΕΛΚ σε πλήθος καινοτόμων και έξυπνων θέσεων για τη βελτίωση του «Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής», υποστηρίζοντας:
 
- Πρωτίστως τη νεολαία και το σύνολο των εργαζομένων, για τη δημιουργία καλών και μακροπρόθεσμων  θέσεων εργασίας (όχι απλά 3μηνων και 6μηνων συμβάσεων). Την ενίσχυση των νέων με ψηφιακές δεξιότητες και την επένδυση στη δια-βίου μάθηση για μια κοινωνία με ευκαιρίες.
- Τις επιχειρήσεις και τα εξαιρετικά προϊόντα μας, τα οποία δεν πρέπει να αντικαθίστανται από απομιμήσεις τρίτων χωρών.
- Το δίκαιο εμπόριο, καθώς δεν πρέπει με τις αγορές/εισαγωγές μας να στηρίζουμε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αυταρχικά καθεστώτα, την παιδική εργασία ή την μόλυνση του περιβάλλοντος.
- Την έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
- Τα Έξυπνα Σπίτια και την τηλεϊατρική μέσα από τις έξυπνες εφαρμογές (apps) για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ώστε να μπορούν να παραμένουν ανεξάρτητοι πλάι στις οικογένειες τους.
- Την ρομποτική, την βιοϊατρική, την τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα (big data) που αλλάζουν τελείως το τοπίο γύρω μας.
- Τις έξυπνες πόλεις και τα έξυπνα χωριά για ποιοτικότερη, ασφαλέστερη και πιο υγιή ζωή.
- Τα έξυπνα συστήματα εξοικονόμησης ρεύματος. Τις έξυπνες πρίζες, που μπορούν να μειώσουν τη δαπάνη σε κάθε νοικοκυριό, επιχείρηση ή πόλη.
- Την προστασία της βιομηχανίας μας έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού με διαρκή κίνητρα για επέκταση, επανεκπαίδευση των εργαζομένων, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, καλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η υποστήριξη των start-ups των θαρραλέων νέων.
- Την προστασία του περιβάλλοντος, την μείωση των ρύπων και την «επέκταση του κύκλου ζωής» των προϊόντων, ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων.
 
Τα παραπάνω δεν είναι απλά συνθήματα. Είναι πολιτικές που θα επηρεάσουν τις ζωές εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών και έχουν ως στόχο την διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης στην ήπειρό μας, την αύξηση της ευμάρειας και της προοπτικής εξέλιξης και προόδου ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.
 
Η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς ευρωεκλογές θα πρωταγωνιστήσει στην πορεία για μια νέα πιο δυνατή και φιλόδοξη Ευρώπη.
 
* Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ευρωβουλευτής της ΝΔ 
Γαβράς: Μια ταινία χωρίς τον δράκο
Στις πολιτικές απόψεις του Κώστα Γαβρά ομολογώ δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη, παρά τις καλές προθέσεις του.
18.04.2019, 08:53
Διώχνουμε το ΔΝΤ! Ή μήπως όχι?
Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε πως η Ελλάδα ξεπληρώνει τα δάνεια του ΔΝΤ και ξεμπλέκει οριστικά από αυτό.
17.04.2019, 17:06
Εμπίπτει στα καθήκοντα του υπουργού να αφαιρεί ζωές;
Το ωραίο είναι ότι ενώ φωνάζουν για το Νόμο περί ευθύνης υπουργών η ίδια εισαγγελία έχει στείλει σωρεία...
12.04.2019, 11:06
Ένα (παρολίγον) πραξικόπημα;
Είναι χαρακτηριστικό των αυταρχικών καθεστώτων να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του κράτους για τον εκφοβισμό...
11.04.2019, 08:00
Ποιος κυβερνά αυτά τα Εξάρχεια;
Το “άβατο” του γαλατικού χωριού που λέμε Εξάρχεια είναι πλέον θεσμός. Κρατικός, παρακρατικός, υπερκρατικός...
09.04.2019, 11:12
Το ΝΑΤΟ και οι επιδιώξεις του στα Βαλκάνια
Το ερώτημα, λοιπόν που προκύπτει είναι αν τελικά το ΝΑΤΟ καταφέρει να υλοποιήσει το όραμά του, που είναι η...
08.04.2019, 10:58
Η ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη εγγύηση για μια δημοκρατικότερη Ευρώπη
Μετά το δυναμικό ομολογουμένως Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής 30 και 31 Μαρτίου διαπιστώνεται μια σημαντική...
04.04.2019, 13:30
Εκτός από fake news υπάρχει και fact-checking για ψεύτες πολιτικούς
Σίγουρα θα μπορούσε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να χρηματοδοτηθούν ανεξάρτητες αρχές με την λειτουργία...
03.04.2019, 18:43
Η ολιγαρκής αφθονία του ΚΙΝΑΛ
Η επίσημη γραμμή διατυπώθηκε με απόλυτο τρόπο από την κ. Γεννηματά. Θα μπούμε σε διάλογο μόνο αν είμαστε...
02.04.2019, 18:37
Πολιτική στη διαπασών
Μια και είπαμε ότι βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας όμως, να μην ξεχάσουμε και τις Πρέσπες, όπου σύσσωμη η...
28.03.2019, 07:57

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.