ΑΠΟΨΕΙΣ


Το μεγάλο παζάρι

Τι σημαίνει δεν ξεκαθαρίζω τι θέση μου, για ένα ζήτημα που σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις είναι από τα πρώτα ζητήματα που απασχολεί τον έλληνα πολίτη

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Οι βουλευτές εκλέγονται με τα κόμματα αλλά εξυπηρετούν το συμφέρον του πολίτη, που εκπροσωπούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Άρα πρωτίστως μιλούν εξ’ ονόματος των πολιτών και εν συνεχεία εξυπηρετούν την κομματική γραμμή, ή ακόμα και τις όποιες προσωπικές τους βλέψεις για εξέλιξη.

Θα μου πείτε αυτά συμβαίνουν σε μια ιδανική πολιτεία… Δεν θα διαφωνήσω, αλλά αυτά που συμβαίνουν αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών και ειδικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές των ΑΝ. ΕΛ δεν περιποίει τιμή το βουλευτικό αξίωμα.

Τι σημαίνει δεν ξεκαθαρίζω τι θέση μου, για ένα ζήτημα που σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις είναι από τα πρώτα ζητήματα που απασχολεί τον έλληνα πολίτη.

Και εντάξει ο κ. Παπαχριστόπουλος, απασφάλισε και ξεκαθάρισε την θέση του εδώ και αρκετό καιρό, λέγοντας ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ακολούθως θα παραδώσει την έδρα του στον Τέρενς Κουίκ που έπεται στην «επετηρίδα», αλλά αρκετοί βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ σιωπούν και πλέον το μυαλό του καθενός μας μπορεί να πάει και δικαίως πιο μακριά…

Στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν με βεβαιότητα ότι έχει εξασφαλιστεί το 151 στην ψηφοφορία των Πρεσπών, όταν η κοινοβουλευτική του δύναμη του κόμματος αριθμεί 145 βουλευτές.Άρα, μιλούν γνωρίζοντας πράγματα που δεν ξέρουν οι ψηφοφόροι, ότι βουλευτές των άλλων κομμάτων θα υπερψηφίσουν. Πλέον είναι ηθική υποχρέωση αυτών των υπεραρίθμων εκτός του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών, να βγουν και να ξεκαθαρίσουν την στάση τους τώρα και όχι εκ των υστέρων, γιατί απλά δεν θα γίνουν πειστικοί.

Στο Ποτάμι, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αν και ο κ. Δανέλλης είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή την συμφωνία των Πρεσπών , πλέον το Ποτάμι με ανακοίνωση του ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία, αλλά δεν θα παρέχει -αν τεθεί ζήτημα- ψήφο εμπιστοσύνης, στην κυβέρνηση. Θεωρείται δεδομένο ότι σε αυτήν την απόφαση θα πειθαρχήσουν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης. Τη συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσει και ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος όμως ενδέχεται να δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν χρειαστεί, προσεγγίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ. Η «τριχοτόμηση» του Ποταμιού ολοκληρώνεται με τους Γιώργο Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανό, οι οποίοι διαχωρίζουν τη θέση τους και δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία Πρεσπών και δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς είναι θετικοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Τα αριθμητικά δεδομένα πλέον για την κυβέρνηση είναι 145 + 4 = 149 και λείπουν 2 για τον «πήχη» του 151 που έθεσε προσωπικά ως στόχο, ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη. (Σημείωση: η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να κυρωθεί και με λιγότερες ψήφους αν απουσιάζουν κάποιοι βουλευτές, καθώς απαιτείται απλη πλειοψηφία επι των παρόντων)

Αυτό το αριθμητικό έλλειμμα είναι αυτό που προκαλεί πλέον πολιτικές παρενέργειες κυρίως στον κόμμα των ΑΝΕΛ. Πλέον στη συνεδρίαση της Κ.Ο θα πρέπει και η κα Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο συνεργαζόμενος Κώστας Ζουράρις να ξεκαθαρίσουν πλήρως τη στάση τους έναντι της συμφωνία των Πρεσπών, όχι γιατί το απαιτεί ο κομματικός αρχηγός τους Πάνος Καμμένος, που μέχρι στιγμής είδε να στηρίζουν τις αποφάσεις του μόνο ο Κώστας Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, αλλά γιατί είναι υποχρέωση τους, απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπούν.

Η όποια απόφαση τους, για αυτό το σημαντικό ζήτημα θα πρέπει να είναι απόρροια της συνείδησης τους και δεν θα πρέπει να έχει σχέση με ενδεχόμενες βλέψεις , για συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο ή το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο θα πρέπει να πράξει και η υπουργός και ανεξάρτητος βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, που αν και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σκέπτεται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών,δεν το ξεκαθαρίζει.
Απο τα σπορ πρωταθλητισμού στα σπορ υγείας. Μια νέα στρατηγική αθλητισμού
Η κυβερνητική στρατηγική στον αθλητισμό, αν υπήρξε ποτέ τέτοια, έχει μείνει στην εποχή των Ολυμπιακών του...
18.06.2019, 18:49
Social Media και Εκλογές: 7 μαθήματα
Ίσως να ήταν ωφέλιμο, στη μικρή ανάπαυλα που διανύουμε να καταγράψουμε μερικά χρήσιμα μαθήματα για τα μέσα...
14.06.2019, 11:15
Σε όποιο γήπεδο αγωνιζόμαστε, ιδανικά και αξίες μας κάνουν νικητές
Ενωμένοι στον αγώνα για την Ελλάδα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Και σε αυτό κάλεσμα που δεν εξαιρεί και δεν...
11.06.2019, 12:02
Γιατί κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές
Η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε νίκη αποστομωτική στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γεγονός...
04.06.2019, 19:31
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι με τους πολλούς αλλά με τους ποινικούς
Μια σειρά από εγκληματίες περιμένουν με αγωνία ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει έως την πτώση της κυβέρνησης τις αλλαγές...
04.06.2019, 17:19
Ένα ακόμα εσωκομματικό πραξικόπημα!
Μερικές παρατηρήσεις για την απόφαση της κ. Φώφης Γεννηματά να βάλει πρώτο στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας...
02.06.2019, 18:42
Να έχουμε και μια γυναίκα ομιλήτρια... να «ομορφύνει η εικόνα»!
Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν για τα μικρά ποσοστά των γυναικών στην πολιτική (βλ. Ευρωπαϊκής Στατιστικής...
31.05.2019, 10:57
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και η λήθη των ψηφοφόρων
Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε, ως ένα μωσαϊκό διαφορετικών αριστερών απόψεων...
30.05.2019, 22:14
Φταίει η επικοινωνία;
Η καμπάνια του Συριζα ήταν καλή με την εξαίρεση αυτή. Αλλά δε μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα. Μετά από...
30.05.2019, 12:01
Το Κίνημα Αλλαγής μπροστά στις εθνικές εκλογές
Η αξία στην πολιτική ορίζεται από την συνέπεια, την ηθική και την αισθητική που διέπει τον λόγο κάθε...
29.05.2019, 19:07

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.