ΑΠΟΨΕΙΣ


Και όμως η κυβέρνηση έχει πέσει!

Αν δεν απομακρύνει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας τον υπουργό Άμυνας, τότε αναδεικνύεται δημόσια, κατάσταση εθνικά επικίνδυνης αδυναμίας , με τον Πάνο Καμμένο να κρατά κοινοβουλευτικά όμηρο τον Πρωθυπουργό

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Για να μην κοροϊδευόμαστε!

Στην πραγματικότητα ο Πάνος Καμμένος "αυτομόλησε " και έριξε την κυβέρνηση! Και ο Αλέξης Τσίπρας το ξέρει! Απλώς κάνει ότι δεν το ξέρει.

Με βάση το Σύνταγμα και το άρθρο 84, η κυβέρνηση πέφτει αν υπερψηφιστεί πρόταση μομφής από 151 βουλευτές.

Τυπικά, λοιπόν, η κυβέρνηση διατηρεί την δεδηλωμένη. Αλλά ουσιαστικά, πρακτικά την έχει πλέον απωλέσει .

Δείτε τη σειρά των γεγονότων:

• Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εξωτερικών που εκπροσωπούν την κυβέρνηση ,υποστηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών, εύχονται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές από το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ- με ή χωρίς εκλογές - και δεσμεύονται ότι θα την επικυρώσουν στην ελληνική Βουλή, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία.

• Ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, αφού προηγουμένως έχει πολλάκις προαναγγείλει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα , για να μην υπερψηφιστεί από την ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, πηγαίνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και- ενώπιον του έκπληκτου Αμερικανού υφυπουργού εξωτερικών - ακυρώνει την ελληνική κυβερνητική θέση, και- υποκαθιστώντας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών - καίτοι αναρμόδιος ,προτείνει αντικατάσταση της συμφωνίας με plan b, που προβλέπει την δημιουργία ....βαλκανικού τόξου σταθερότητας με την υπογραφή άλλης συμφωνίας, αμυντικής, μεταξύ Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Αλβανίας, Βουλγαρίας, και μεταγενέστερα της Σερβίας. Ταυτόχρονα,ο Πάνος Καμμένος- μέχρι πρότινος ανεπιθύμητος στην Ουάσινγκτον ,
λόγω της φιλορωσικής στάσης του- για να γίνει προφανώς αρεστός στου Αμερικανούς, προσφέρει ως... δώρο νέες βάσεις, πέραν της Σούδας, σε Βόλο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και ενδεχομένως Κάρπαθο!!

• Όλα αυτά εν αγνοία του πρωθυπουργού και σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου ! Μπορεί η κυβέρνηση να αντέδρασε αρχικά χλιαρά ,δια κύκλων που είπαν ότι παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών , αλλά στην πραγματικότητα, μόλις έμαθαν στο Μέγαρο Μαξίμου τις απίστευτες δηλώσεις, την αρχική έκπληξη και αμηχανία, διαδέχθηκαν η εντονότατη δυσαρέσκεια, η οργή αλλά και ο προβληματισμός: "τρελάθηκε ο Καμμένος; Καλά να τα λέει μέσα, αλλά να πηγαίνει στους Αμερικανούς και να αδειάζει τον Τσίπρα και όλη την κυβέρνηση; Πού το πάει και- κυρίως- ως πού θα το φθάσει;" Ενδεικτική η βραδινή αντίδραση του συνήθως ψύχραιμου Νίκου Βούτση, που σχεδόν έχασε τα λόγια του μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα!

• Το...αντάρτικο Καμμένου προκάλεσε έκπληξη ακόμα και μέσα στους ΑΝ.ΕΛ. με τον αντιπρόεδρο τους Παναγιώτη Σγουρίδη να επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι..."πολλά πράγματα πέφτουν στο τραπέζι για να υπάρξουν αντιδράσεις και ζύμωμα και είτε να καούν είτε να προχωρήσουν !"

•Και μέσα σε αυτό το αδιανόητο -για την εξωτερική πολιτική μιας ευρωπαϊκής χώρας - αλαλούμ ή μάλλον ρεσιτάλ καιροσκοπικής, επικίνδυνης- για τα εθνικά συμφέροντα- επιπολαιότητας και αμετροέπειας , βγήκε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. κ.Τοσουνίδης και δήλωσε δύο φορές ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συζητούν το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης, με τον όρο ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα δεσμευθεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία ,αν και όταν γίνει κυβέρνηση !

• Και αυτή η δήλωση προκάλεσε.... εμφύλιο στους ΑΝ.ΕΛ. με τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Τέρενς Κουίκ να αδειάζουν δημόσια τον εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ.,ενώ και η Έλενα Κουντουρά και ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος .Το απόλυτο αλαλούμ !

• Τον Πάνο Καμμένο "αδειάζει" ηχηρά και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος με την Αυγή να αναφέρει ότι οι προτάσεις του τελούν εν αγνοία της κυβέρνησης και είναι λάθος από κάθε άποψη, την Εφημερίδα των Συντακτών, να γράφει πρωτοσέλιδα ότι ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα και το Έθνος να κυκλοφορεί με τίτλο: Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο.

• Ποιά είναι η πραγματικότητα; Ότι ,εκτός από τους...καπνούς που βγάζει ο πρωθυπουργός από αυτά που- κατά Σγουρίδη- πρότεινε ο Καμμένος μέσα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να...καούν, ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει ,εφόσον διατηρεί το κύρος και την ισχύ ενός πρωθυπουργού, να βγάλει κόκκινη κάρτα, δηλαδή να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον υπουργό Άμυνας από την κυβέρνηση , γιατί ο Πάνος Καμμένος πήγε στο εξωτερικό και ακύρωσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του. Και διότι ο εκπρόσωπος του, προανήγγειλε ουσιαστικά ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα υπερψηφίσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι στηρίζουν!

• Αν απομακρύνει ο πρωθυπουργός τον υπουργό Άμυνας, ουσιαστικά διαρρηγνύεται εν τοις πράγμασι η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ.και η κυβέρνηση χάνει ηθικά - όχι συνταγματικά - την δεδηλωμένη.

Αν δεν απομακρύνει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας τον υπουργό Άμυνας, τότε αναδεικνύεται δημόσια, κατάσταση εθνικά επικίνδυνης αδυναμίας , με τον Πάνο Καμμένο να κρατά κοινοβουλευτικά ΟΜΗΡΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, καίτοι ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός άμυνας έχει de facto καταργήσει και ΔΙΕΘΝΩΣ τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, σύσσωμη την κυβέρνηση αλλά και το μισό του κόμμα!! Και σε αυτήν την περίπτωση, όταν υπουργός καταργεί πρωθυπουργό και ο δεύτερος σιωπά, στην ουσία ο πρωθυπουργός αυτοκαταργείται μαζί με την κυβέρνηση του.

Είναι προφανές , ότι - είτε γίνει το πρώτο είτε ισχύει το δεύτερο- η κυβέρνηση έχει πέσει ουσιαστικά. Την έριξε ο Πάνος Καμμένος από την Ουάσινγκτον!
Social Media και Εκλογές: 7 μαθήματα
Ίσως να ήταν ωφέλιμο, στη μικρή ανάπαυλα που διανύουμε να καταγράψουμε μερικά χρήσιμα μαθήματα για τα μέσα...
14.06.2019, 11:15
Σε όποιο γήπεδο αγωνιζόμαστε, ιδανικά και αξίες μας κάνουν νικητές
Ενωμένοι στον αγώνα για την Ελλάδα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Και σε αυτό κάλεσμα που δεν εξαιρεί και δεν...
11.06.2019, 12:02
Γιατί κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές
Η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε νίκη αποστομωτική στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γεγονός...
04.06.2019, 19:31
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι με τους πολλούς αλλά με τους ποινικούς
Μια σειρά από εγκληματίες περιμένουν με αγωνία ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει έως την πτώση της κυβέρνησης τις αλλαγές...
04.06.2019, 17:19
Ένα ακόμα εσωκομματικό πραξικόπημα!
Μερικές παρατηρήσεις για την απόφαση της κ. Φώφης Γεννηματά να βάλει πρώτο στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας...
02.06.2019, 18:42
Να έχουμε και μια γυναίκα ομιλήτρια... να «ομορφύνει η εικόνα»!
Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν για τα μικρά ποσοστά των γυναικών στην πολιτική (βλ. Ευρωπαϊκής Στατιστικής...
31.05.2019, 10:57
Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και η λήθη των ψηφοφόρων
Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε, ως ένα μωσαϊκό διαφορετικών αριστερών απόψεων...
30.05.2019, 22:14
Φταίει η επικοινωνία;
Η καμπάνια του Συριζα ήταν καλή με την εξαίρεση αυτή. Αλλά δε μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα. Μετά από...
30.05.2019, 12:01
Το Κίνημα Αλλαγής μπροστά στις εθνικές εκλογές
Η αξία στην πολιτική ορίζεται από την συνέπεια, την ηθική και την αισθητική που διέπει τον λόγο κάθε...
29.05.2019, 19:07
Εκτός από την οικονομία υπάρχει και η τσίπα...
Από τις εκλογές της Κυριακής υπάρχουν δύο στοιχεία που θέλω να κρατήσω ως συμπεράσματα για προβληματισμό
29.05.2019, 13:41

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.