ΑΠΟΨΕΙΣ


«Κάθε εμπόδιο για καλό»

Από την αρχή της δημιουργίας του Κινήματος Αλλαγής ξέραμε ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύαμε πάντοτε ότι μέσα από τη σύνθεση απόψεων και θέσεων, μπορούμε να καταλήξουμε όλοι μαζί στην προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της Χώρας, που έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε από τους 212.000 συνιδρυτές του για να εκφράσει τις προοδευτικές δυνάμεις της Χώρας. Προτεραιότητα της Φώφης Γεννηματά, αλλά και κοινή απόφαση όλων μας ήταν και παραμένει να ενώσουμε τον κατακερματισμένο προοδευτικό χώρο, μέσα από συνθέσεις, αφήνοντας οριστικά πίσω ό,τι χώρισε και διαίρεσε την μεγάλη δημοκρατική παράταξη, γιατί αυτήν την ενότητα απαιτούν τα προβλήματα της Χώρας και των πολιτών.

Απόφασή μας είναι να κινηθούμε αυτόνομα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν κάποιοι διακαώς επιθυμούν να δώσουν χείρα βοηθείας στον κ. Μητσοτάκη ή σανίδα σωτηρίας στον κ. Τσίπρα μέσω του Κινήματος Αλλαγής.

Επιδιώκουμε να δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και να ανατρέψουμε τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις απέναντι στο τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Αυτός ο στόχος όμως δεν επιτυγχάνεται όταν εμφιλοχωρούν προσωπικές στρατηγικές ή αμφιθυμίες ή όταν θολώνεται το πολιτικό στίγμα του Κινήματος Αλλαγής δημιουργώντας σύγχυση στους πολίτες.

Ο κ. Θεοδωράκης υλοποίησε χτες την ειλημμένη απόφασή του για την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, αν και αρκετά στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αποφάσισαν ορθά να παραμείνουν στρατευμένοι στην μεγάλη προσπάθεια για ενότητα στο χώρο. Από ότι φάνηκε, ήταν δύσκολο να αποδεχθεί την απόσταση που τον χώριζε από την εκλογική βάση του Κινήματος Αλλαγής μετά τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού, αν και ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές ότι θα παρέμενε απλός στρατιώτης σε περίπτωση μη εκλογής του.

Από την αρχή της δημιουργίας του Κινήματος Αλλαγής ξέραμε ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύαμε πάντοτε ότι μέσα από τη σύνθεση απόψεων και θέσεων, μπορούμε να καταλήξουμε όλοι μαζί στην προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης της Χώρας, που έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος. Και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με όσους θέλουν και μπορούν, γιατί η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες είναι πολύ μεγάλη. Όπως λέει και ο σοφός λαός μας 'κάθε εμπόδιο και για καλό', γιατί εμάς κάθε δυσκολία μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς και αποφασιστικούς.

O Σπύρος Καρανικόλας είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ
Ο ρόλος της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ
Aκούγεται συχνά στις συζητήσεις ότι το ΝΑΤΟ πάντοτε παίρνει το μέρος της Τουρκίας παραβλέποντας τα δίκαια...
18.03.2019, 11:00
Αυστηρές εκθέσεις με μια δόση τακτ
Αναρωτιέται κανείς γιατί ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι διαθέτει «ατού» στην οικονομία. Είναι προφανές ότι στην...
14.03.2019, 11:37
Παπαγαλάκια και γυρολόγοι
Είμαστε χωρισμένοι σε φυλές κι αυτό γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνουμε με έναν τρόπο σχεδόν φυσικό. Στο...
13.03.2019, 11:42
Κακώς ήρθε το δολάριο
Οι Έλληνες διαθέτουν ένα τρισχιλιετές know how στο να σκοτώνονται μεταξύ τους, ενώ από επεισόδια, συμπλοκές...
13.03.2019, 10:12
Παρακολουθούνται πολίτες;Η διάλυση της ΕΛ.ΑΣ και οι ευθύνες Γεροβασίλη
Ειδικά στον τομέα της ασφάλειας οι κυβερνητικές επιδόσεις είναι απογοητευτικές, κάτι που μαρτυρούν όλα τα...
11.03.2019, 10:50
Η ανικανότητα και το θράσος των ανεύθυνων
Δεν χρειαζόταν το πόρισμα των Εισαγγελέων για να έχει κάποιος υπεύθυνος την ευθιξία της παραίτησης, αρκούσε...
08.03.2019, 17:03
Γυναίκες, νέοι και κλιματική αλλαγή
Προκύπτει συγκεκριμένα ότι η Νότια και Κεντρική Ευρώπη θα είναι αντιμέτωπη όλο και συχνότερα με κύματα...
07.03.2019, 13:04
Και ο Αλιβιζάτος Γέφυρα;
Συριζαίος λοιπόν ο Αλιβιζάτος; Μόνο κάποιος τυφλωμένος από το πάθος του θα μπορούσε να το ισχυριστεί
05.03.2019, 18:31
Οι Συνθήκες που καθόρισαν την πορεία του νεοελληνικού κράτους
Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, αλλά και ο αποχωρήσας υπουργός εξωτερικών κ. Κοτζιάς, προσπαθούν να πείσουν τον...
05.03.2019, 11:35
Το βραβείο ανοικτής παλάμης στους καλοπληρωτές δανείων!
Η πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας Κυβέρνησης -Τραπεζών για τα δάνεια
28.02.2019, 13:56

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.