ΑΠΟΨΕΙΣ


Η δημοσιογραφική έρευνα για το Πεδίο του Άρεως θα συνεχιστεί

Καλοδεχούμενη έστω και των υστέρων η αντίδραση της περιφέρειας Αττικής στα συνεχή δημοσιεύματα του skai.gr, με τις καταγγελίες κατοίκων που φιλοξενήθηκαν για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του Άρεως

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 Καλοδεχούμενη -έστω και των υστέρων- η αντίδραση της περιφέρειας Αττικής στα συνεχή δημοσιεύματα του skai.gr, με τις καταγγελίες κατοίκων που φιλοξενήθηκαν για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του Άρεως, για την ανομία, τα στέκια εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών, τα πάρτι συλλογικοτήτων και τις απειλές που δέχθηκαν από αντιεξουσιαστές, κάτοικοι της περιοχής.

Τα δημοσιεύματα του skai.gr, άλλωστε προκάλεσαν στις 31 Μαΐου την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, μετά την αναφορά των κατοίκων που συνοδεύεται από αφίσα αναρχικής ομάδας στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της γνωστής ηθοποιού Μιμής Ντενίση (μετέχει στις πρωτοβουλίες των κατοίκων για το πάρκο) αλλά και το όνομα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τους κατοίκους, μεταξύ άλλων ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών στο πάρκο, παραεμπόριο και η κατάσταση του χώρου είναι άθλια από πλευράς καθαριότητας και λοιπά.

Και παράλληλα να ερευνηθούν ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η έρευνα θα στραφεί και στο χώρο στοχοποίησης της ηθοποιού και του Γιώργου Πατούλη.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής κατηγορεί για παραπληροφόρηση την ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ υποστηρίζοντας:

«Με ανάρτησή της, χθες (Σάββατο 2 Ιουνίου), η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ επιτίθεται στην αλήθεια, παραπληροφορώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Η επιτομή των fake news δηλαδή.

• Μια ερώτηση προς τον ή τους ανώνυμους συντάκτες της ανάρτησης: σε ποιο σημείο η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επιτίθεται στους πολίτες, όπως ισχυρίζεται / ισχυρίζονται;
• Και μια δεύτερη ερώτηση: ποιος νομιμοποιεί τον ή τους συντάκτες να μιλούν, και μάλιστα ψευδόμενοι, εξ ονόματος των πολιτών;
• Για να τους βοηθήσουμε, ιδού ξανά η ανακοίνωση της Περιφέρειας την Παρασκευή 1η Ιουνίου: Η Περιφέρεια Αττικής για την εισαγγελική έρευνα για το Πεδίο του Άρεως
• Εν κατακλείδι: είναι ευχής έργον η εισαγγελική έρευνα που θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους. Και ας μην προτρέχουν ορισμένοι...»

Οι απαντήσεις

Στην ερώτηση σε ποιο σημείο η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επιτίθεται στους πολίτες, παραθέτουμε αυτούσια το απόσπασμα της τελευταίας παραγράφου: «Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν και παραμένει παρούσα, ενεργή και συνεχίζει δημόσια το έργο της στο Πεδίο του Άρεως, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον».

Νομίζω ότι είναι πλέον πασιφανές, ότι αυτό το απόσπασμα αναφέρεται στην πρωτοβουλία κατοίκων να αναδείξουν όλα τα κακώς κείμενα στην περιοχή και να τα καταγγείλουν όπως και την απουσία της αρμόδιας αρχής (περιφέρεια Αττική), που προκάλεσαν την επέμβαση της Δικαιοσύνης και αναμένουμε πλέον τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας.

Στην ερώτηση ποιος νομιμοποιεί τους συντάκτες να μιλούν εξ ονόματος των πολιτών και εδώ η απάντηση μας είναι δημοσιογραφική έρευνα. Άλλωστε αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε και μόνο το τελευταίο διάστημα η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, φιλοξένησε πολλά ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το αν κάποια στιγμή οι μαρτυρίες και τα ρεπορτάζ έγιναν ανυπόγραφα, ήταν για να σταματήσει η περαιτέρω στοχοποίηση κατοίκων και δημοσιογράφων, από τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια πανεπιστημίων.

Μόνο για την καταγραφή και με χρονολογική σειρά τα ρεπορτάζ που φιλοξένησε το skai.gr τον τελευταίο μήνα:

2 Ιουλίου: Η Περιφέρεια Αττικής επιτίθεται στους… κατοίκους του Πεδίου του Άρεως!

31 Μαίου: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση στο πεδίο του Άρεως

30 Μαίου: Το Πεδίον του Άρεως εκχωρείται στην ανομία. Τα πάρτι για ενίσχυση συντρόφων

25 Μαίου: Νέες απειλές στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και… τη Μιμή Ντενίση!


7 Μαίου: Αστυνομικοί αποκαλύπτουν γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν το Πεδίον του Άρεως


5 Μαίου: Απειλούν τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και τους φοιτητές του ΟΠΑ

6 Μαίου: Τριάντα ημέρες στην πιάτσα ναρκωτικών του Πεδίου του Άρεως

2 Μαίου: Πεδίον του Άρεως: Μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών!

Εν κατακλείδι, οι οποίες κατηγορίες περί fakenews δεν μας αγγίζουν και η απάντηση μας είναι η επίμονη και πολυσχιδής δημοσιογραφική έρευνα που θα συνεχιστεί ανεξάρτητα αν ενοχλεί κάποιους.
Ο ρόλος της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ
Aκούγεται συχνά στις συζητήσεις ότι το ΝΑΤΟ πάντοτε παίρνει το μέρος της Τουρκίας παραβλέποντας τα δίκαια...
18.03.2019, 11:00
Αυστηρές εκθέσεις με μια δόση τακτ
Αναρωτιέται κανείς γιατί ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι διαθέτει «ατού» στην οικονομία. Είναι προφανές ότι στην...
14.03.2019, 11:37
Παπαγαλάκια και γυρολόγοι
Είμαστε χωρισμένοι σε φυλές κι αυτό γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνουμε με έναν τρόπο σχεδόν φυσικό. Στο...
13.03.2019, 11:42
Κακώς ήρθε το δολάριο
Οι Έλληνες διαθέτουν ένα τρισχιλιετές know how στο να σκοτώνονται μεταξύ τους, ενώ από επεισόδια, συμπλοκές...
13.03.2019, 10:12
Παρακολουθούνται πολίτες;Η διάλυση της ΕΛ.ΑΣ και οι ευθύνες Γεροβασίλη
Ειδικά στον τομέα της ασφάλειας οι κυβερνητικές επιδόσεις είναι απογοητευτικές, κάτι που μαρτυρούν όλα τα...
11.03.2019, 10:50
Η ανικανότητα και το θράσος των ανεύθυνων
Δεν χρειαζόταν το πόρισμα των Εισαγγελέων για να έχει κάποιος υπεύθυνος την ευθιξία της παραίτησης, αρκούσε...
08.03.2019, 17:03
Γυναίκες, νέοι και κλιματική αλλαγή
Προκύπτει συγκεκριμένα ότι η Νότια και Κεντρική Ευρώπη θα είναι αντιμέτωπη όλο και συχνότερα με κύματα...
07.03.2019, 13:04
Και ο Αλιβιζάτος Γέφυρα;
Συριζαίος λοιπόν ο Αλιβιζάτος; Μόνο κάποιος τυφλωμένος από το πάθος του θα μπορούσε να το ισχυριστεί
05.03.2019, 18:31
Οι Συνθήκες που καθόρισαν την πορεία του νεοελληνικού κράτους
Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, αλλά και ο αποχωρήσας υπουργός εξωτερικών κ. Κοτζιάς, προσπαθούν να πείσουν τον...
05.03.2019, 11:35
Το βραβείο ανοικτής παλάμης στους καλοπληρωτές δανείων!
Η πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας Κυβέρνησης -Τραπεζών για τα δάνεια
28.02.2019, 13:56

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.