ΑΠΟΨΕΙΣ


Η δημοσιογραφική έρευνα για το Πεδίο του Άρεως θα συνεχιστεί

Καλοδεχούμενη έστω και των υστέρων η αντίδραση της περιφέρειας Αττικής στα συνεχή δημοσιεύματα του skai.gr, με τις καταγγελίες κατοίκων που φιλοξενήθηκαν για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του Άρεως

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 



Καλοδεχούμενη -έστω και των υστέρων- η αντίδραση της περιφέρειας Αττικής στα συνεχή δημοσιεύματα του skai.gr, με τις καταγγελίες κατοίκων που φιλοξενήθηκαν για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του Άρεως, για την ανομία, τα στέκια εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών, τα πάρτι συλλογικοτήτων και τις απειλές που δέχθηκαν από αντιεξουσιαστές, κάτοικοι της περιοχής.

Τα δημοσιεύματα του skai.gr, άλλωστε προκάλεσαν στις 31 Μαΐου την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, μετά την αναφορά των κατοίκων που συνοδεύεται από αφίσα αναρχικής ομάδας στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της γνωστής ηθοποιού Μιμής Ντενίση (μετέχει στις πρωτοβουλίες των κατοίκων για το πάρκο) αλλά και το όνομα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τους κατοίκους, μεταξύ άλλων ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών στο πάρκο, παραεμπόριο και η κατάσταση του χώρου είναι άθλια από πλευράς καθαριότητας και λοιπά.

Και παράλληλα να ερευνηθούν ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η έρευνα θα στραφεί και στο χώρο στοχοποίησης της ηθοποιού και του Γιώργου Πατούλη.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής κατηγορεί για παραπληροφόρηση την ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ υποστηρίζοντας:

«Με ανάρτησή της, χθες (Σάββατο 2 Ιουνίου), η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ επιτίθεται στην αλήθεια, παραπληροφορώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Η επιτομή των fake news δηλαδή.

• Μια ερώτηση προς τον ή τους ανώνυμους συντάκτες της ανάρτησης: σε ποιο σημείο η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επιτίθεται στους πολίτες, όπως ισχυρίζεται / ισχυρίζονται;
• Και μια δεύτερη ερώτηση: ποιος νομιμοποιεί τον ή τους συντάκτες να μιλούν, και μάλιστα ψευδόμενοι, εξ ονόματος των πολιτών;
• Για να τους βοηθήσουμε, ιδού ξανά η ανακοίνωση της Περιφέρειας την Παρασκευή 1η Ιουνίου: Η Περιφέρεια Αττικής για την εισαγγελική έρευνα για το Πεδίο του Άρεως
• Εν κατακλείδι: είναι ευχής έργον η εισαγγελική έρευνα που θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους. Και ας μην προτρέχουν ορισμένοι...»

Οι απαντήσεις

Στην ερώτηση σε ποιο σημείο η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επιτίθεται στους πολίτες, παραθέτουμε αυτούσια το απόσπασμα της τελευταίας παραγράφου: «Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν και παραμένει παρούσα, ενεργή και συνεχίζει δημόσια το έργο της στο Πεδίο του Άρεως, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον».

Νομίζω ότι είναι πλέον πασιφανές, ότι αυτό το απόσπασμα αναφέρεται στην πρωτοβουλία κατοίκων να αναδείξουν όλα τα κακώς κείμενα στην περιοχή και να τα καταγγείλουν όπως και την απουσία της αρμόδιας αρχής (περιφέρεια Αττική), που προκάλεσαν την επέμβαση της Δικαιοσύνης και αναμένουμε πλέον τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας.

Στην ερώτηση ποιος νομιμοποιεί τους συντάκτες να μιλούν εξ ονόματος των πολιτών και εδώ η απάντηση μας είναι δημοσιογραφική έρευνα. Άλλωστε αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε και μόνο το τελευταίο διάστημα η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, φιλοξένησε πολλά ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το αν κάποια στιγμή οι μαρτυρίες και τα ρεπορτάζ έγιναν ανυπόγραφα, ήταν για να σταματήσει η περαιτέρω στοχοποίηση κατοίκων και δημοσιογράφων, από τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια πανεπιστημίων.

Μόνο για την καταγραφή και με χρονολογική σειρά τα ρεπορτάζ που φιλοξένησε το skai.gr τον τελευταίο μήνα:

2 Ιουλίου: Η Περιφέρεια Αττικής επιτίθεται στους… κατοίκους του Πεδίου του Άρεως!

31 Μαίου: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση στο πεδίο του Άρεως

30 Μαίου: Το Πεδίον του Άρεως εκχωρείται στην ανομία. Τα πάρτι για ενίσχυση συντρόφων

25 Μαίου: Νέες απειλές στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και… τη Μιμή Ντενίση!


7 Μαίου: Αστυνομικοί αποκαλύπτουν γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν το Πεδίον του Άρεως


5 Μαίου: Απειλούν τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και τους φοιτητές του ΟΠΑ

6 Μαίου: Τριάντα ημέρες στην πιάτσα ναρκωτικών του Πεδίου του Άρεως

2 Μαίου: Πεδίον του Άρεως: Μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών!

Εν κατακλείδι, οι οποίες κατηγορίες περί fakenews δεν μας αγγίζουν και η απάντηση μας είναι η επίμονη και πολυσχιδής δημοσιογραφική έρευνα που θα συνεχιστεί ανεξάρτητα αν ενοχλεί κάποιους.
"Ούτε ένα τενεκούδι πετρέλαιο"
Και μπορεί πολύ σωστά να καταγγέλλουμε τους ακραίους της Τουρκίας, μπορεί να δίνεται η ευκαιρία σε λογής...
13.12.2018, 11:18
Τα μυστικά του Σταύρου
To Prespes or not to Prespes, that is the question...
12.12.2018, 11:02
Ο όχλος και το λιντσάρισμα είναι απειλή για όλους
Υπεύθυνοι για τον λιντσάρισμα του 19χρονου, δεν είναι μόνο οι αυτόκλητοι τιμωροί- συγκρατούμενοι του, αλλά...
11.12.2018, 17:30
Τουρκία: Μπρος γκρεμός και πίσω Ευρώπη
Δυστυχώς για την Τουρκία, η Ρωσία, ακόμα κι αν ήθελε πραγματικά, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να...
11.12.2018, 16:00
Στοματικός καρκίνος: Μια «υποτιμημένη» αλλά ισχυρή απειλή
Tο κάπνισμα, το αλκοόλ και η λοίμωξη από ογκογόνα στελέχη του ιού HPV είναι οι κύριοι αιτιολογικοί...
10.12.2018, 14:51
Ο κίτρινος πυρετός της Δημοκρατίας
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ένα μεμονωμένο γεγονός, όπως η αύξηση της τιμής των καυσίμων, προκάλεσε μια...
06.12.2018, 07:43
Επίλυση του προβλήματος του Κοσσόβου: Μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους
Η πρόσφατη αποτυχία του Κοσσόβου να αποτελέσει μέλος της Interpol, δυναμίτισε τις ήδη τεταμένες σχέσεις με...
04.12.2018, 15:01
Ερυθροπλακία: Ο «κόκκινος συναγερμός» του στοματικού καρκίνου
Η ερυθροπλακία του στόματος εμφανίζεται συνηθέστερα σε άτομα 50-70 ετών ως μία ερυθρή περιοχή με μαλακή...
03.12.2018, 11:46
Συνωμοσία ή γκάφα;
Η αίσθηση ότι υπάρχουν καλές πρακτικές που επιβραβεύονται μπορεί να αποτελέσει κίνητρο όχι μόνο για να μην...
29.11.2018, 18:00
Λευκοπλακία στόματος: Αθώα ή ένοχη;
Ο καρκίνος του στόματος συνιστά τον 6ο συχνότερο τύπο καρκίνου παγκοσμίως
26.11.2018, 12:07

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.