ΑΠΟΨΕΙΣ


Η δημοσιογραφική έρευνα για το Πεδίο του Άρεως θα συνεχιστεί

Καλοδεχούμενη έστω και των υστέρων η αντίδραση της περιφέρειας Αττικής στα συνεχή δημοσιεύματα του skai.gr, με τις καταγγελίες κατοίκων που φιλοξενήθηκαν για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του Άρεως

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 Καλοδεχούμενη -έστω και των υστέρων- η αντίδραση της περιφέρειας Αττικής στα συνεχή δημοσιεύματα του skai.gr, με τις καταγγελίες κατοίκων που φιλοξενήθηκαν για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του Άρεως, για την ανομία, τα στέκια εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών, τα πάρτι συλλογικοτήτων και τις απειλές που δέχθηκαν από αντιεξουσιαστές, κάτοικοι της περιοχής.

Τα δημοσιεύματα του skai.gr, άλλωστε προκάλεσαν στις 31 Μαΐου την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, μετά την αναφορά των κατοίκων που συνοδεύεται από αφίσα αναρχικής ομάδας στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της γνωστής ηθοποιού Μιμής Ντενίση (μετέχει στις πρωτοβουλίες των κατοίκων για το πάρκο) αλλά και το όνομα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Στόχος της εισαγγελικής παρέμβασης να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τους κατοίκους, μεταξύ άλλων ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών στο πάρκο, παραεμπόριο και η κατάσταση του χώρου είναι άθλια από πλευράς καθαριότητας και λοιπά.

Και παράλληλα να ερευνηθούν ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ η έρευνα θα στραφεί και στο χώρο στοχοποίησης της ηθοποιού και του Γιώργου Πατούλη.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής κατηγορεί για παραπληροφόρηση την ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ υποστηρίζοντας:

«Με ανάρτησή της, χθες (Σάββατο 2 Ιουνίου), η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ επιτίθεται στην αλήθεια, παραπληροφορώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Η επιτομή των fake news δηλαδή.

• Μια ερώτηση προς τον ή τους ανώνυμους συντάκτες της ανάρτησης: σε ποιο σημείο η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επιτίθεται στους πολίτες, όπως ισχυρίζεται / ισχυρίζονται;
• Και μια δεύτερη ερώτηση: ποιος νομιμοποιεί τον ή τους συντάκτες να μιλούν, και μάλιστα ψευδόμενοι, εξ ονόματος των πολιτών;
• Για να τους βοηθήσουμε, ιδού ξανά η ανακοίνωση της Περιφέρειας την Παρασκευή 1η Ιουνίου: Η Περιφέρεια Αττικής για την εισαγγελική έρευνα για το Πεδίο του Άρεως
• Εν κατακλείδι: είναι ευχής έργον η εισαγγελική έρευνα που θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους. Και ας μην προτρέχουν ορισμένοι...»

Οι απαντήσεις

Στην ερώτηση σε ποιο σημείο η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής επιτίθεται στους πολίτες, παραθέτουμε αυτούσια το απόσπασμα της τελευταίας παραγράφου: «Είναι φανερό ότι το έργο που γίνεται σήμερα στο Πεδίο του Άρεως ενοχλεί ορισμένους όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του με σαφή πολιτική ατζέντα. Επειδή ουδέν κρυπτόν, όλοι εκείνοι που κατά καιρούς παίζουν στα κανάλια και τα σόσιαλ μίντια τους “κατηγόρους – εισαγγελείς – δικαστές”, τώρα είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην έρευνα του εισαγγελικού λειτουργού, επωνύμως, μακριά από ανώνυμες υβριστικές και ψευδείς καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μακριά από θεατρινισμούς και πολιτικαντισμούς. Η Περιφέρεια Αττικής ήταν και παραμένει παρούσα, ενεργή και συνεχίζει δημόσια το έργο της στο Πεδίο του Άρεως, όπως επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον και ο σεβασμός στον πολίτη και στο περιβάλλον».

Νομίζω ότι είναι πλέον πασιφανές, ότι αυτό το απόσπασμα αναφέρεται στην πρωτοβουλία κατοίκων να αναδείξουν όλα τα κακώς κείμενα στην περιοχή και να τα καταγγείλουν όπως και την απουσία της αρμόδιας αρχής (περιφέρεια Αττική), που προκάλεσαν την επέμβαση της Δικαιοσύνης και αναμένουμε πλέον τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας.

Στην ερώτηση ποιος νομιμοποιεί τους συντάκτες να μιλούν εξ ονόματος των πολιτών και εδώ η απάντηση μας είναι δημοσιογραφική έρευνα. Άλλωστε αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε και μόνο το τελευταίο διάστημα η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, φιλοξένησε πολλά ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το αν κάποια στιγμή οι μαρτυρίες και τα ρεπορτάζ έγιναν ανυπόγραφα, ήταν για να σταματήσει η περαιτέρω στοχοποίηση κατοίκων και δημοσιογράφων, από τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια πανεπιστημίων.

Μόνο για την καταγραφή και με χρονολογική σειρά τα ρεπορτάζ που φιλοξένησε το skai.gr τον τελευταίο μήνα:

2 Ιουλίου: Η Περιφέρεια Αττικής επιτίθεται στους… κατοίκους του Πεδίου του Άρεως!

31 Μαίου: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση στο πεδίο του Άρεως

30 Μαίου: Το Πεδίον του Άρεως εκχωρείται στην ανομία. Τα πάρτι για ενίσχυση συντρόφων

25 Μαίου: Νέες απειλές στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και… τη Μιμή Ντενίση!


7 Μαίου: Αστυνομικοί αποκαλύπτουν γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν το Πεδίον του Άρεως


5 Μαίου: Απειλούν τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως και τους φοιτητές του ΟΠΑ

6 Μαίου: Τριάντα ημέρες στην πιάτσα ναρκωτικών του Πεδίου του Άρεως

2 Μαίου: Πεδίον του Άρεως: Μαζεύουν τα σκουπίδια με προστασία ένοπλων αστυνομικών!

Εν κατακλείδι, οι οποίες κατηγορίες περί fakenews δεν μας αγγίζουν και η απάντηση μας είναι η επίμονη και πολυσχιδής δημοσιογραφική έρευνα που θα συνεχιστεί ανεξάρτητα αν ενοχλεί κάποιους.
67.500 προσλήψεις στο δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ
Η υπέρογκη αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων τα έτη 1980-2010 υπήρξε μια από τις κύριες αιτίες που οδήγησαν τη...
18.07.2018, 18:21
O ευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης στο Πεδίον του Άρεως
Μία κοπέλα κείτεται ανάσκελα στις πλάκες του περίβολου της εκκλησίας των Παμμέγιστων Ταξιαρχών στο Πεδίον...
17.07.2018, 09:19
Τι περιμένει η ελληνική αγορά από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας
Στις ημέρες μας, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν ενοποιήσει σε σημαντικό ποσοστό τις αγορές τους και...
13.07.2018, 12:44
Συντάξεις και πολιτικός κομπογιαννιτισμός
Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται ψηφίζοντας και ψηφίζουν διαμαρτυρόμενοι, νομίζοντας ότι κάνουν αντίσταση...
12.07.2018, 16:28
Κύριοι βουλευτές ακόμα σας βλέπουμε… (κάθε φορά και λιγότεροι)
Η συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη(5/7), πραγματικά ήταν πολύ φτωχή...
06.07.2018, 20:05
Μουντιαλικός εθνικισμός
Συμμετέχω, ακόμα και συγκινούμαι, ακούγοντας τους εθνικούς ύμνους και τους φιλάθλους να τραγουδούν, άλλοτε...
05.07.2018, 07:42
Παιγνίδια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους 180 Βουλευτές
H συνθήκη Τσίπρα – Καμμένου – Ζάεφ σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει να κυρωθεί με 151 βουλευτές όχι διότι...
04.07.2018, 07:34
«Κάθε εμπόδιο για καλό»
Από την αρχή της δημιουργίας του Κινήματος Αλλαγής ξέραμε ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύαμε...
02.07.2018, 15:11
Η Κύπρος των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και η Ελλάδα της μιζέριας
Ανάμεσα σε αυτούς τους γονείς που έχουν παιδιά σε ιδιωτικά ιδρύματα της Κύπρου είναι και βουλευτές του...
29.06.2018, 22:50
Σουλτάνος αλά... Πούτιν
Η εκλογή και ενδυνάμωση του Ταγίπ Ερντογάν και ειδικά μετά την σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στα...
25.06.2018, 12:03

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.