ΑΠΟΨΕΙΣ


Σκοπιανό: Ούτε ένα τηλεφώνημα…

Τι είναι ακριβώς αυτό που ξέρει ο κ. Ντιμιτρόφ, που ξέρει ο κ. Ιβάνοφ, ο πρόεδρος της δημοκρατίας των Σκοπίων, που ξέρει ο κ. Ζάεφ, αλλά δεν ξέρει ο λαός, δεν ξέρει η μείζων αντιπολίτευση δεν ξέρει η ελάσσων αντιπολίτευση;

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
«Ούτε ένα τηλεφώνημα» όπως θα έλεγε ένα παλιό τραγούδι της πίστας.... Η αναμενόμενη για το Σαββατοκύριακο συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, που θα ακλουθούσε του τελικού τηλεφωνήματος που θα έκαναν μεταξύ τους οι δυο πρωθυπουργοί, κάτι που κατά την κυβερνητική πλευρά έπρεπε να συμβεί είτε το βραδύ της Πέμπτης είτε το βραδύ της Παρασκευής, δεν έγινε έως στιγμής.

Αν βγάλουμε ένα συμπέρασμα αναφορικά με την εξέλιξη στο «Μακεδονικό» ζήτημα τις τελευταίες πέντε ημέρες μετά το ουρανόμηκες του κ. Κοτζιά «εγώ με το Νίκολα καταλήξαμε, άρα από εκεί και μετά το πράγμα πηγαίνει στα χέρια των πρωθυπουργών» τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο χαρούμενα όσο το ήθελαν οι πρώτες εντυπώσεις. Καρφάκια άφησε άλλωστε και η πλευρά του Μαξίμου για τη βιασύνη του κ. Κοτζιά να αναγγείλει τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ποια συμφωνία άραγε; Τι είναι ακριβώς αυτό που ξέρει ο κ. Ντιμιτρόφ, που ξέρει ο κ. Ιβάνοφ, ο πρόεδρος της δημοκρατίας των Σκοπίων, που ξέρει ο κ. Ζάεφ, αλλά δεν ξέρει ο λαός, δεν ξέρει η μείζων αντιπολίτευση δεν ξέρει η ελάσσων αντιπολίτευση; Η υπεραισιοδοξία έγινε κατήφεια, δεν ξέρουμε αν σημειώθηκε Βατερλό, αλλά πάλι δεν γνωρίζουμε.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πολιτική στόχευση του πρωθυπουργού, για το ποτέ θέλει να κάνει εκλογές, αν έχει αποφασίσει ποτέ θέλει, ή το αφήνει ανοιχτό γα να δει ποια στιγμή τον συμφέρει. Επομένως ό,τι ακούγεται περί συμφωνίας δεν μπορεί να έρθει ως συμφωνία διότι ο κυβερνητικός εταίρος έχει πει ότι διαφωνεί με τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» πόσω μάλλον όταν η κυβερνητική πλευρά έχει συναινέσει στη «Μακεδονική ταυτότητα» και τη «Μακεδονική γλώσσα» των Σκοπιανών… Αν αυτά τα έχει δώσει η κυβέρνηση μένει να δούμε το όνομα ή και κάποιες άλλες λεπτομέρειες για τις οποίες δεν έχουμε ακριβή εικόνα.

Φαίνεται πάντως ότι η συνάντηση των Πρεσπών το Σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθεί τελικώς, αντιθέτως έχουμε συλλαλητήρια στα Σκοπιά, στα οποία πιθανότατα ο κ. Ζάεφ, θέλει να δει αν θα συμμετέχουν και άλλοι πολίτες εκτός του εθνικιστικού κόμματος, αναμένουμε όμως και συλλαλητήρια στην Ελλάδα και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζυγίσει την αντίδραση της κοινωνίας. Πραγματική πίεση για επίλυση ασκούν ΗΠΑ και Γερμάνια εκ μέρους της ΕΕ για να αναχαιτίσουν τη ρωσική διείσδυση στα Δυτικά Βαλκάνια και τα Σκόπια. Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι ακόμα και τώρα ο πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει στήριξη από τους πολιτικούς αρχηγούς για να εξεταστεί και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ονοματολογικού.
Ο ρόλος της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ
Aκούγεται συχνά στις συζητήσεις ότι το ΝΑΤΟ πάντοτε παίρνει το μέρος της Τουρκίας παραβλέποντας τα δίκαια...
18.03.2019, 11:00
Αυστηρές εκθέσεις με μια δόση τακτ
Αναρωτιέται κανείς γιατί ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι διαθέτει «ατού» στην οικονομία. Είναι προφανές ότι στην...
14.03.2019, 11:37
Παπαγαλάκια και γυρολόγοι
Είμαστε χωρισμένοι σε φυλές κι αυτό γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνουμε με έναν τρόπο σχεδόν φυσικό. Στο...
13.03.2019, 11:42
Κακώς ήρθε το δολάριο
Οι Έλληνες διαθέτουν ένα τρισχιλιετές know how στο να σκοτώνονται μεταξύ τους, ενώ από επεισόδια, συμπλοκές...
13.03.2019, 10:12
Παρακολουθούνται πολίτες;Η διάλυση της ΕΛ.ΑΣ και οι ευθύνες Γεροβασίλη
Ειδικά στον τομέα της ασφάλειας οι κυβερνητικές επιδόσεις είναι απογοητευτικές, κάτι που μαρτυρούν όλα τα...
11.03.2019, 10:50
Η ανικανότητα και το θράσος των ανεύθυνων
Δεν χρειαζόταν το πόρισμα των Εισαγγελέων για να έχει κάποιος υπεύθυνος την ευθιξία της παραίτησης, αρκούσε...
08.03.2019, 17:03
Γυναίκες, νέοι και κλιματική αλλαγή
Προκύπτει συγκεκριμένα ότι η Νότια και Κεντρική Ευρώπη θα είναι αντιμέτωπη όλο και συχνότερα με κύματα...
07.03.2019, 13:04
Και ο Αλιβιζάτος Γέφυρα;
Συριζαίος λοιπόν ο Αλιβιζάτος; Μόνο κάποιος τυφλωμένος από το πάθος του θα μπορούσε να το ισχυριστεί
05.03.2019, 18:31
Οι Συνθήκες που καθόρισαν την πορεία του νεοελληνικού κράτους
Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, αλλά και ο αποχωρήσας υπουργός εξωτερικών κ. Κοτζιάς, προσπαθούν να πείσουν τον...
05.03.2019, 11:35
Το βραβείο ανοικτής παλάμης στους καλοπληρωτές δανείων!
Η πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας Κυβέρνησης -Τραπεζών για τα δάνεια
28.02.2019, 13:56

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.