ΑΠΟΨΕΙΣ


Σκοπιανό: Ούτε ένα τηλεφώνημα…

Τι είναι ακριβώς αυτό που ξέρει ο κ. Ντιμιτρόφ, που ξέρει ο κ. Ιβάνοφ, ο πρόεδρος της δημοκρατίας των Σκοπίων, που ξέρει ο κ. Ζάεφ, αλλά δεν ξέρει ο λαός, δεν ξέρει η μείζων αντιπολίτευση δεν ξέρει η ελάσσων αντιπολίτευση;

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
«Ούτε ένα τηλεφώνημα» όπως θα έλεγε ένα παλιό τραγούδι της πίστας.... Η αναμενόμενη για το Σαββατοκύριακο συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στις Πρέσπες, που θα ακλουθούσε του τελικού τηλεφωνήματος που θα έκαναν μεταξύ τους οι δυο πρωθυπουργοί, κάτι που κατά την κυβερνητική πλευρά έπρεπε να συμβεί είτε το βραδύ της Πέμπτης είτε το βραδύ της Παρασκευής, δεν έγινε έως στιγμής.

Αν βγάλουμε ένα συμπέρασμα αναφορικά με την εξέλιξη στο «Μακεδονικό» ζήτημα τις τελευταίες πέντε ημέρες μετά το ουρανόμηκες του κ. Κοτζιά «εγώ με το Νίκολα καταλήξαμε, άρα από εκεί και μετά το πράγμα πηγαίνει στα χέρια των πρωθυπουργών» τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο χαρούμενα όσο το ήθελαν οι πρώτες εντυπώσεις. Καρφάκια άφησε άλλωστε και η πλευρά του Μαξίμου για τη βιασύνη του κ. Κοτζιά να αναγγείλει τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ποια συμφωνία άραγε; Τι είναι ακριβώς αυτό που ξέρει ο κ. Ντιμιτρόφ, που ξέρει ο κ. Ιβάνοφ, ο πρόεδρος της δημοκρατίας των Σκοπίων, που ξέρει ο κ. Ζάεφ, αλλά δεν ξέρει ο λαός, δεν ξέρει η μείζων αντιπολίτευση δεν ξέρει η ελάσσων αντιπολίτευση; Η υπεραισιοδοξία έγινε κατήφεια, δεν ξέρουμε αν σημειώθηκε Βατερλό, αλλά πάλι δεν γνωρίζουμε.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πολιτική στόχευση του πρωθυπουργού, για το ποτέ θέλει να κάνει εκλογές, αν έχει αποφασίσει ποτέ θέλει, ή το αφήνει ανοιχτό γα να δει ποια στιγμή τον συμφέρει. Επομένως ό,τι ακούγεται περί συμφωνίας δεν μπορεί να έρθει ως συμφωνία διότι ο κυβερνητικός εταίρος έχει πει ότι διαφωνεί με τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» πόσω μάλλον όταν η κυβερνητική πλευρά έχει συναινέσει στη «Μακεδονική ταυτότητα» και τη «Μακεδονική γλώσσα» των Σκοπιανών… Αν αυτά τα έχει δώσει η κυβέρνηση μένει να δούμε το όνομα ή και κάποιες άλλες λεπτομέρειες για τις οποίες δεν έχουμε ακριβή εικόνα.

Φαίνεται πάντως ότι η συνάντηση των Πρεσπών το Σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθεί τελικώς, αντιθέτως έχουμε συλλαλητήρια στα Σκοπιά, στα οποία πιθανότατα ο κ. Ζάεφ, θέλει να δει αν θα συμμετέχουν και άλλοι πολίτες εκτός του εθνικιστικού κόμματος, αναμένουμε όμως και συλλαλητήρια στην Ελλάδα και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζυγίσει την αντίδραση της κοινωνίας. Πραγματική πίεση για επίλυση ασκούν ΗΠΑ και Γερμάνια εκ μέρους της ΕΕ για να αναχαιτίσουν τη ρωσική διείσδυση στα Δυτικά Βαλκάνια και τα Σκόπια. Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι ακόμα και τώρα ο πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει στήριξη από τους πολιτικούς αρχηγούς για να εξεταστεί και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ονοματολογικού.
"Ούτε ένα τενεκούδι πετρέλαιο"
Και μπορεί πολύ σωστά να καταγγέλλουμε τους ακραίους της Τουρκίας, μπορεί να δίνεται η ευκαιρία σε λογής...
13.12.2018, 11:18
Τα μυστικά του Σταύρου
To Prespes or not to Prespes, that is the question...
12.12.2018, 11:02
Ο όχλος και το λιντσάρισμα είναι απειλή για όλους
Υπεύθυνοι για τον λιντσάρισμα του 19χρονου, δεν είναι μόνο οι αυτόκλητοι τιμωροί- συγκρατούμενοι του, αλλά...
11.12.2018, 17:30
Τουρκία: Μπρος γκρεμός και πίσω Ευρώπη
Δυστυχώς για την Τουρκία, η Ρωσία, ακόμα κι αν ήθελε πραγματικά, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να...
11.12.2018, 16:00
Στοματικός καρκίνος: Μια «υποτιμημένη» αλλά ισχυρή απειλή
Tο κάπνισμα, το αλκοόλ και η λοίμωξη από ογκογόνα στελέχη του ιού HPV είναι οι κύριοι αιτιολογικοί...
10.12.2018, 14:51
Ο κίτρινος πυρετός της Δημοκρατίας
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ένα μεμονωμένο γεγονός, όπως η αύξηση της τιμής των καυσίμων, προκάλεσε μια...
06.12.2018, 07:43
Επίλυση του προβλήματος του Κοσσόβου: Μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους
Η πρόσφατη αποτυχία του Κοσσόβου να αποτελέσει μέλος της Interpol, δυναμίτισε τις ήδη τεταμένες σχέσεις με...
04.12.2018, 15:01
Ερυθροπλακία: Ο «κόκκινος συναγερμός» του στοματικού καρκίνου
Η ερυθροπλακία του στόματος εμφανίζεται συνηθέστερα σε άτομα 50-70 ετών ως μία ερυθρή περιοχή με μαλακή...
03.12.2018, 11:46
Συνωμοσία ή γκάφα;
Η αίσθηση ότι υπάρχουν καλές πρακτικές που επιβραβεύονται μπορεί να αποτελέσει κίνητρο όχι μόνο για να μην...
29.11.2018, 18:00
Λευκοπλακία στόματος: Αθώα ή ένοχη;
Ο καρκίνος του στόματος συνιστά τον 6ο συχνότερο τύπο καρκίνου παγκοσμίως
26.11.2018, 12:07

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.