ΑΠΟΨΕΙΣ


Αλέξης Τσίπρας: Ο μόνος έξυπνος ανάμεσα σε ανοήτους

H κυβέρνηση ένα μόνο δρόμο έχει, αυτόν των εκλογών, αλλά για να δούμε α θα φανεί και εκεί έξυπνος ο κ. Τσίπρας ή θα παρασυρθεί ακριβώς από τη βεβαιότητα του, ότι δεν είναι ανόητος.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Tην ανοησία ως ύβρις μοίρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – ή μάλλον ο Αλέξιος ο 1ος ο κανονικός – στους πολιτικούς του αντιπάλους οι οποίοι, όπως είπε ο ίδιος, του λένε αντί να πάρει θα δώσει στο θέμα το Σκοπιανό.

Αποκάλεσε «ανόητους» τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ για τον ίδιο επιφύλαξε την ιδιότητα του έξυπνου. Δεν είμαι ανόητος, είπε, να μην απολαύσω να κόβω συντάξεις στην διάρκεια του επόμενου έτους. Κάπως έτσι συμπυκνώνεται η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να βρίσκεται σε απελπισμένη κατάσταση. Πρώτα απ΄ όλα διότι ξέρει ότι έχει μπροστά τα πολύ δύσκολα, τα οποία κατά δήλωση του επειδή δεν είναι ανόητος θέλει να τα απολαύσει.

Προηγουμένως όμως, έλαβε σανίδα σωτηρίας ή σωσίβιο από τον κ. Μπουτάρη. Μεταξύ μας, πιθανότατα και ο κ. Μπουτάρης να έλαβε το σωσίβιο που του έριξε ο κ. Τσίπρας. Πάντως ένα love story εξελίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Γιάννης Μπουτάρης συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο τελευταίος μας προϊδέασε για το πώς θα κάνει εκλογές, χαρακτηρίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους όχι μόνο ανόητους, αλλά και μαύρο μέτωπο.

Διότι συνέδεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ξανά με αυτόν τον εσμό που έδειρε ή μάλλον επιτέθηκε εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Λίγο μετά ο κ. Πρωθυπουργός για να ολοκληρώσει την επίσκεψη - ατραξιόν στη Θεσσαλονίκη, εναντίον του μαύρου μετώπου, πέρασε και από το σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο πολιτευτής Γρηγόρης Λαμπράκης και άφησε ένα στεφάνι, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η προεκλογική καμπάνια του κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι έτοιμος να απολαύσει αυτά που ετοιμάζει για την κοινωνία.

Τι ετοιμάζει για την κοινωνία; Ετοιμάζει ένα τέταρτο μνημόνιο. Μπορεί η διάρκεια του τρίτου Μνημονίου να τελειώνει οσονούπω, αλλά η μετα-Μνημονιακή περίοδος για την Ελλάδα, είναι περίοδος αυστηρής επιτήρησης, όπου η τρόικα ήρθε για να μείνει, όπως ακριβώς σχολιάζει ο πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και ειδικός επί των δημοσκοπήσεων, ειδικός της πολιτικής επικοινωνίας Γιάννης Λούλης, για τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν έχει καμιά σχέση η έξοδος της Ελλάδας με την Κύπρο την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Σε μας η τρόικα θα είναι εδώ διαρκώς, πέραν από τις επισκέψεις που θα κάνει τέσσερις φορές τον χρόνο.

Όλα αυτά χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα που συνοδεύουν το Μνημόνιο. Εκνευρίστηκε ακόμα και ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο στενότατος φίλος του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος είπε: Κυρίες και κύριοι και ειδικότερα κύριε Πρωθυπουργέ πρέπει να εφαρμόσετε αυτά που υπογράψατε.

Αυτά που πρόκειται να εφαρμοστούν θα περιγράφονται και θα ψηφιστούν σε λίγες ημέρες από τώρα από τους 153 ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Εκεί θα περιλαμβάνονται τα πάντα.

Η μείωση των συντάξεων, η πιθανή ακόμα και το 2019 μείωση του αφορολόγητου. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το δικό της ολιστικό σχέδιο το οποίο δεν είναι ούτε για τα θαλάσσια μπάνια, για να πει κανείς ότι πίνει ένα καφέ διαβάζοντας στην παραλία.

Συνεπώς, όλα όσα λέει η κυβέρνηση, υποτιμώντας βαθύτατα την κοινή γνώμη, είναι καθαρό ψέμα. Αυτό ισχύει ειδικά για όσα λέει ο πρωθυπουργός. Λέει ότι δεν είναι ανόητος να διακόψει την πορεία της κυβέρνησης και να κάνει εκλογές, διότι θέλει να απολαύσει όλα αυτά που έχει να κάνει, κλείνοντας το μάτι στην κοινή γνώμη.

Ό,τι λένε και όσα υπόσχονται τόσο οι υπουργοί όσο και ο κ. Τσίπρας, αλλά και η κ. Αχτσιόγλου, αλλά και ο κ. Τζανακόπουλος είναι ένα καθαρό ψέμα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία έχει ήδη ψηφίσει κατά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης αλλά και από αυτά που θα συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Συνεπώς, η κυβέρνηση ένα μόνο δρόμο έχει, αυτόν των εκλογών, αλλά για να δούμε α θα φανεί και εκεί έξυπνος ο κ. Τσίπρας ή θα παρασυρθεί ακριβώς από τη βεβαιότητα του, ότι δεν είναι ανόητος.
67.500 προσλήψεις στο δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ
Η υπέρογκη αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων τα έτη 1980-2010 υπήρξε μια από τις κύριες αιτίες που οδήγησαν τη...
18.07.2018, 18:21
O ευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης στο Πεδίον του Άρεως
Μία κοπέλα κείτεται ανάσκελα στις πλάκες του περίβολου της εκκλησίας των Παμμέγιστων Ταξιαρχών στο Πεδίον...
17.07.2018, 09:19
Τι περιμένει η ελληνική αγορά από το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας
Στις ημέρες μας, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν ενοποιήσει σε σημαντικό ποσοστό τις αγορές τους και...
13.07.2018, 12:44
Συντάξεις και πολιτικός κομπογιαννιτισμός
Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται ψηφίζοντας και ψηφίζουν διαμαρτυρόμενοι, νομίζοντας ότι κάνουν αντίσταση...
12.07.2018, 16:28
Κύριοι βουλευτές ακόμα σας βλέπουμε… (κάθε φορά και λιγότεροι)
Η συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή, που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη(5/7), πραγματικά ήταν πολύ φτωχή...
06.07.2018, 20:05
Μουντιαλικός εθνικισμός
Συμμετέχω, ακόμα και συγκινούμαι, ακούγοντας τους εθνικούς ύμνους και τους φιλάθλους να τραγουδούν, άλλοτε...
05.07.2018, 07:42
Παιγνίδια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους 180 Βουλευτές
H συνθήκη Τσίπρα – Καμμένου – Ζάεφ σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει να κυρωθεί με 151 βουλευτές όχι διότι...
04.07.2018, 07:34
«Κάθε εμπόδιο για καλό»
Από την αρχή της δημιουργίας του Κινήματος Αλλαγής ξέραμε ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύαμε...
02.07.2018, 15:11
Η Κύπρος των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και η Ελλάδα της μιζέριας
Ανάμεσα σε αυτούς τους γονείς που έχουν παιδιά σε ιδιωτικά ιδρύματα της Κύπρου είναι και βουλευτές του...
29.06.2018, 22:50
Σουλτάνος αλά... Πούτιν
Η εκλογή και ενδυνάμωση του Ταγίπ Ερντογάν και ειδικά μετά την σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στα...
25.06.2018, 12:03

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.