ΑΠΟΨΕΙΣ


Νοvartis και θεάματα στο Κολοσσαίο του Συντάγματος

“Είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου”. Παρά τα όσα περί του αντιθέτου ψελλίζονται από κυβερνητικά χείλη αυτό είναι το μότο του Μαξίμου που θέλει περισσότερο πολιτικό αίμα μπας και εξαγνίσει τις μνημονιακές αμαρτίες του

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 


“Civis Romanus sum, civis Romanus sum!”
(είμαι Ρωμαίος πολίτης). Τις σπαρακτικές -και μάταιες- κραυγές ενός Ρωμαίου πολίτη ο οποίος βασανιζόταν από τον κυβερνήτη της Σικελίας Βέρρη κατά παράβλεψη της υπηκοότητάς του, θύμισε την Τετάρτη στη Βουλή ο δακρυσμένος Παναγιώτης Πικραμμένος ο οποίος υπερασπιζόταν την αθωότητά του, και το δίχως άλλο το ρόλο του Ια-βέρρη έπαιζε ο πολύς Πολάκης, ο οποίος γελούσε σαρδόνια, ευχαριστημένος προφανώς που οι μεγαλύτεροι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν ριχθεί στα θηρία. Μόνο τον αντίχειρα κάτω δεν έδειξε από τα κυβερνητικά έδρανα ο υπουργός.

“Είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου”, καλά τα είπε ο Κοτζιάς· παρά τα όσα περί του αντιθέτου ψελλίζονται από κυβερνητικά χείλη αυτό είναι το μότο του Μαξίμου (όχι όμως και όλων των υπουργών και των βουλευτών της κυβέρνησης...) που θέλει περισσότερο πολιτικό αίμα μπας και εξαγνίσει τις μνημονιακές αμαρτίες του. Ας παραβλέψουμε τις καταγγελίες για παρατυπίες (υπουργοί και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ γνώριζαν ως μη όφειλαν λεπτομέρειες της υπόθεσης, καμία αναφορά σε ονόματα πολιτικών προσώπων από το FBI, ερωτήματα για το καθεστώς μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος κλπ.) ή το πόσο πραγματικά “δεμένη” με αποδείξεις είναι η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και ας ασχοληθούμε με τα αυτονόητα σε μια πραγματική ευνομούμενη δημοκρατία. Μπορείς να μακελεύεις υπολήψεις με τόσο κυνικό τρόπο προς ίδιον πολιτικό όφελος; Μπορείς να στήνεις ατιμωρητί βοθροσόου με πυξίδα και αστρολάβο αποκλειστικά το πολιτικό κέρδος; Δεν θα έπρεπε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και να αφεθεί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη στο έργο της, ούτως ώστε η διαδικασία να “θωρακιστεί” σε εγκυρότητα και να φέρει τα ποθούμενα αποτελέσματα, δηλαδή την καταδίκη των πραγματικά ενεχομένων, αντί υπουργοί να "φωτογραφίζουν", ή και να δείχνουν με το δάχτυλο, ενόχους υπονομεύοντας έτσι στην πράξη τη διαδικασία στην οποία (υποτίθεται ότι) ομνύουν;

Αλλά ας αντιπαραβάλλουμε το ελληνικό παράδειγμα προς αποφυγή με ένα παράδειγμα προς μίμηση, κάνοντας μια βόλτα στη γειτονιά μας. Στενός συνεργάτης του Βενιαμίν Νετανιάχου κατέθεσε -επωνύμως- κατά του νυν πρωθυπουργού. Η ισραηλινή αστυνομία, μετά από διετή έρευνα, και χωρίς διαρροές, εντόπισε στοιχεία ώστε να προτείνει την παραπομπή του Νετανιάχου, με την κατηγορία της διαφθοράς σε δύο υποθέσεις, και η απόφαση για το αν θα ασκηθεί δίωξη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό εξαρτάται από το γενικό εισαγγελέα. Βλέπεις στο Ισραήλ δεν υπάρχουν θεατρινισμοί, λασπόλουτρα κατά δικαίων και αδίκων, Προανακριτικές και Εξεταστικές χάριν πολιτικών αντιπερισπασμών και φθηνών τακτικισμών. Υπάρχει μόνο η κοφτερή, αμείλικτη λεπίδα του νόμου. Ακόμα και για νυν πρωθυπουργούς, που παραμένουν προσώρας στην εξουσία ακριβώς λόγω του τεκμηρίου της αθωότητας!

Πιεσμένη από τα αδιέξοδά της, η κυβέρνηση μετέτρεψε την Τετάρτη την εθνική αντιπροσωπεία στην πραγματική "Αθηνών Αρένα", ένα Κολοσσαίο όπου μαθητές στα “ορεινά” είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική κοπρανομαχία. Το όλο σόου θύμιζε κάτι από πολιτικές δίκες στη Σοβιετία, η πνιγηρή ατμόσφαιρα απέπνεε Μακαρθισμό στις καλύτερες/χειρότερες στιγμές του. Μήπως να αναφέραμε εδώ και το “σύντροφο” Μαδούρο;

Ο Ρωμαίος ποιητής Γιουβενάλης σχολίαζε ειρωνικά ότι ο αυτοκράτορας προσέφερε στους συμπατριώτες του άρτο και θεάματα με σκοπό να τούς αποσπά την προσοχή από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Καταλήξαμε σήμερα σε Novartis και θεάματα, κάτι που αποδεικνύει ότι η πολιτική προπαίδεια του κυνισμού δεν αλλάζει, είτε αφορά το Circus Maximus είτε αφορά το Μαξίμου.

Πέραν των απαράδεκτων επικοινωνιακών κυβερνητικών χειρισμών που κάθε πολίτης με δημοκρατική συνείδηση θα έπρεπε να αποδοκιμάζει αντί να χασκογελά χαιρέκακα, πέραν των απόνερων της υπόθεσης στα εθνικά θέματα, στην οικονομία και την κοινωνία, μένει να διαπιστωθεί αν η Νοβαρτιάδα έχει όντως υπόσταση, και για ποιους, ή εάν τελικά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για “προγραφές”, ή πολιτικές διώξεις της “πρώτη φορά Αριστεράς”.


Κανένα παιδί κατώτερου θεού! Η δική μας επανάσταση.
Κανένα παιδί χωρίς φροντίδα και στήριξη. Κανένα παιδί χωρίς μέλλον. Κανένα παιδί κατώτερου θεού!
22.03.2019, 08:11
Turcofago χωρίς φερετζέ
Ο Μπρέντον Τάραντ, ο Αυστραλός τρομοκράτης, είναι ένας ναζί. Ιδεολόγος ναζί, ο οποίος έχει αφομοιώσει και...
21.03.2019, 09:55
Ο ρόλος της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ
Aκούγεται συχνά στις συζητήσεις ότι το ΝΑΤΟ πάντοτε παίρνει το μέρος της Τουρκίας παραβλέποντας τα δίκαια...
18.03.2019, 11:00
Αυστηρές εκθέσεις με μια δόση τακτ
Αναρωτιέται κανείς γιατί ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι διαθέτει «ατού» στην οικονομία. Είναι προφανές ότι στην...
14.03.2019, 11:37
Παπαγαλάκια και γυρολόγοι
Είμαστε χωρισμένοι σε φυλές κι αυτό γίνεται χωρίς να το καταλαβαίνουμε με έναν τρόπο σχεδόν φυσικό. Στο...
13.03.2019, 11:42
Κακώς ήρθε το δολάριο
Οι Έλληνες διαθέτουν ένα τρισχιλιετές know how στο να σκοτώνονται μεταξύ τους, ενώ από επεισόδια, συμπλοκές...
13.03.2019, 10:12
Παρακολουθούνται πολίτες;Η διάλυση της ΕΛ.ΑΣ και οι ευθύνες Γεροβασίλη
Ειδικά στον τομέα της ασφάλειας οι κυβερνητικές επιδόσεις είναι απογοητευτικές, κάτι που μαρτυρούν όλα τα...
11.03.2019, 10:50
Η ανικανότητα και το θράσος των ανεύθυνων
Δεν χρειαζόταν το πόρισμα των Εισαγγελέων για να έχει κάποιος υπεύθυνος την ευθιξία της παραίτησης, αρκούσε...
08.03.2019, 17:03
Γυναίκες, νέοι και κλιματική αλλαγή
Προκύπτει συγκεκριμένα ότι η Νότια και Κεντρική Ευρώπη θα είναι αντιμέτωπη όλο και συχνότερα με κύματα...
07.03.2019, 13:04
Και ο Αλιβιζάτος Γέφυρα;
Συριζαίος λοιπόν ο Αλιβιζάτος; Μόνο κάποιος τυφλωμένος από το πάθος του θα μπορούσε να το ισχυριστεί
05.03.2019, 18:31

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.