ΑΠΟΨΕΙΣ


Λοβέρδος: Επί του τύπου των ήλων

Το κλίμα στο κυβερνητικός στρατόπεδο γίνεται εκρηκτικό|Ανεξαρτήτως προθέσεων και των αντιφάσεων που περιέχουν οι προτάσεις Λοβέρδου, το κλίμα στο κυβερνητικός στρατόπεδο γίνεται εκρηκτικό. Οι υπουργοί μετά βίας κρύβουν την αντίθεσή τους στον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
 
Ο Α. Λοβέρδος ξέρει να επιπλέει και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Από τον καιρό που ήταν φοιτητής, οργανωμένος στο ΚΚΕ και συμμετείχε σε μια εσωτερική φράξια υπό με τίτλο …«Αριστερά του ΚΚΕ», οσμίζεται την ροή των πραγμάτων, σπεύδει να τα προκαταλάβει, να ελιχθεί και τελικά να επιπλεύσει.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι δεν τόλμησε μόνος να πάρει την ευθύνη της μη ανανέωσης της σύμβασης των stagier, ενώ το προεδρικό διάταγμα για το εργασιακό φρόντισε να μην το χρεωθεί και το παρέπεμψε στη Βουλή. Με βάση την ιστορία του, παρότι έδειξε σθένος στο ασφαλιστικό, εικάζεται βασίμως ότι η κίνησή του δεν έχει …οργανωτικό βάθος. Δηλαδή παρότι έρχεται μετά την επανεμφάνιση του κ. Αλ. Παπαδόπουλου, τις επισημάνσεις του Γ. Φλωρίδη και την ενεργοποίηση με προτάσεις κυβερνητικής πολιτικής του Ευ. Βενιζέλου, η κίνησή του δεν εντάσσεται σε κάποιο συνολικό σχέδιο αμφισβήτησης, ή συλλογικής εμφάνισης του εκσυγχρονιστικού ρεύματος.

Εικάζεται ότι λειτούργησε κατά μόνας, θέλοντας να βγάλει το πρόσωπό του από το κάδρο της κυβερνητικής φθοράς, αν όχι αποσύνθεσης, και να εγγράψει υποθήκες για την επόμενη ημέρα, που για πολλούς έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται. Η κίνησή του στην δημοσιογραφική αργκό μεταφράστηκε ως «βόμβα», και τέτοια είναι στο μέτρο που δημιουργεί πολιτικά δεδομένα. Οταν ένας υπουργός «θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού», συνήθως παραιτείται για ασυμφωνία με το κυβερνητικό έργο η για προσωπική του αποτυχία. Αντιθέτως ο κ. Λοβέρδος ένιωσε …αποκαθαρμένος από τα κυβερνητικά

Ανεξαρτήτως προθέσεων και των αντιφάσεων που περιέχουν οι προτάσεις Λοβέρδου, το κλίμα στο κυβερνητικός στρατόπεδο γίνεται εκρηκτικό

αμαρτήματα, καθώς «σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές», όπως είπε, δεν έχει θέση! Με αυτή την ενέργειά του δείχνει να ζητεί ανασχηματισμό…

Ωστόσο αντιφατική σε αυτό είναι η θέση του να περάσει από την Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει νέα σκληρότερα μέτρα ενόψει και του νέου μνημονίου –αντιφατική γιατί ο Α. Σαμαράς έχει εκφράσει τις θέσεις του επί του προκειμένου, η ΝΔ δεν θα το επικύρωνε με την ψήφο της και η χώρα αναγκαστικά θα όδευε ταχύτατα σε εκλογές… Τέλος ο κ. Λοβέρδος ζητεί αφαίρεση εξουσίας από τον συνάδελφό του Γ. Παπακωνσταντίνου, με την πρότασή του οι συμφωνίες με την τρόικα να υπογράφονται από ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο!

Ανεξαρτήτως προθέσεων και των αντιφάσεων που περιέχουν οι προτάσεις Λοβέρδου, το κλίμα στο κυβερνητικός στρατόπεδο γίνεται εκρηκτικό. Οι υπουργοί μετά βίας κρύβουν την αντίθεσή τους στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Τον κατηγορούν ότι την δική του αποτυχία στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, προσπαθεί να την διαχέει με διαρροές στα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Ετσι ερμηνεύεται και η «έκρηξη» Ρέππα για τους «τζιτζιφιόγκους του υπουργείου Οικονομικών».

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δυσχερή θέση, πιεσμένος μεταξύ της δικής του αδυναμίας να συντονίσει το κυβερνητικό έργο, της ανικανότητας του Οικονομικού επιτελείου να διαμορφώσει μια οικονομική πολιτική που θα υπερβαίνει το μνημόνιο, και της απροθυμίας αρκετών άλλων υπουργών να επωμισθούν το πολιτικό κόστος των επώδυνων αποφάσεων που επιβάλλει η συγκυρία.

Έτσι και αλλιώς ο κ. Λοβέρδος, έστω για λόγους αυτοπροστασίας έθεσε τον δάκτυλον επί του τύπου την ήλων. Ο πρωθυπουργός δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, τον κάλυψε απόλυτα (σ.σ. είχε ειδοποιηθεί την Κυριακή από τον ίδιο τον κ. Λοβέρδο για την κίνηση του). Πλέον όμως είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά εδώ και τώρα. Αν μπορεί, γιατί φαίνεται ότι η κυβερνητική αποτυχία έχει αποκτήσει την δική της δυναμική και τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη…
Πραγματικός ή υπάκουος υπουργός;
O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε αναφερθεί στο πώς έφτασε να αποδεχθεί την πρόταση...
05.08.2019, 08:56
«Επιτελικό κράτος» - Τι αλλάζει στην πράξη!
Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θέτει ένα νέο, σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση, τη...
02.08.2019, 14:24
AirBnB και fake news
Η συζήτηση για το Airbnb ξεκίνησε για τα καλά. Μόνο που είναι εξ αρχής προβληματική. Για δύο λόγους.
31.07.2019, 13:13
Επαναστατικός φιλελευθερισμός
Μεγαλύτερη απόδειξη ότι στην Ελλάδα η γραφειοκρατία βασιλεύει και ότι οι συνήθεις διοικητικές διαδικασίες...
25.07.2019, 10:08
Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Μπόρις ντε Πφέφελ Τζόνσον
Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος τον απεχθάνεται είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους πολλοί τον...
23.07.2019, 14:07
Πράσινη ανάπτυξη ή πράσινα άλογα;
Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά σοβαρά αυτής της χώρας. Αυτά δηλαδή που θυμόμαστε μόνο μετά από μια τραγωδία...
18.07.2019, 11:29
Ο τρόμος της Μέρκελ και ο Πρόεδρος που αγνοείται....
Τα διαγνωστικά σενάρια περί αφυδάτωσης, μάλλον δεν στέκουν, ταιριάζοντας, μόνον μεταφορικά, με τη θεσμική...
17.07.2019, 11:36
Εθνική Προτεραιότητα η Επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος
Από το 2010 έως το 2017 μια πόλη στο μέγεθος της Λάρισας χάθηκε από την Ελλάδα, λόγω της ραγδαίας μείωσης...
11.07.2019, 16:00
Η στρατηγική ήττα του ΠΑΣΟΚ
Το βράδυ της Κυριακής, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ έλεγε ότι ο πήχης για το κόμμα του ήταν το αποτέλεσμα των...
08.07.2019, 15:32
ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο επικίνδυνη στιγμή για την ήττα έρχεται τη στιγμή της ήττας
Ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει ήδη αντιληφθεί ότι δεν θα έχει καμία συνδρομή από την αξιωματική...
08.07.2019, 00:14

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.