Φεστιβάλ απαγορεύει τα πλαστικά μπουκάλια νερού

Το Μουσικό Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι στη Βρετανία είναι γνωστό ως ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά φαινόμενα, αλλά και κακόφημο για το βουνό των απορριμμάτων που αφήνουν στο πέρασμά τους οι συμμετέχοντες και το κοινό.

Φέτος όμως, οι διοργανωτές αποφάσισαν να απαγορεύσουν πλαστικά μπουκάλια σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την παλίρροια απορριμμάτων. 

Έχουν ήδη ανακοινώσει, ότι στο διεθνές Φεστιβάλ δεν θα πουλιέται νερό σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης λόγω της ανησυχίας για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.
Το 2017, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ άφησαν στην περιοχή 1,3 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια. 

«Προφανώς, όλοι συμμετέχουμε στη μάχη κατά του πλαστικού, είναι μία τεράστια αποστολή που έχει ήδη καθυστερήσει και πρέπει να κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε η Έμιλι Ίβις, συνδιοργανώτρια του Φεστιβάλ και μικρότερη κόρη του ιδρυτή Μάικλ Ίβις.

Ένας τεράστιος όγκος πλαστικών μπουκαλιών καλύπτει τον χώρο των συναυλιών και η εικόνα είναι αρκετά συγκλονιστική.
Λαμβάνουμε μέτρα. Δαπανήσαμε πολύ χρόνο το 2018 μιλώντας στους προμηθευτές και όσους ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι, πρόσθεσε.

«Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να φέρουν το δικό τους επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι, αλλά θα πωλούνται και επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια στην περιοχή».

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ενθαρρύνουν όλους τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι για νερό και να το ξαναγεμίζουν από τις βρύσες γύρω από τον χώρο. Το νερό και τα αναψυκτικά σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα είναι διαθέσιμα για αγορά από όλους τους εμπόρους.

Από το 1970 μέχρι και σήμερα στο Glastonbury Festival που διοργανώνεται σε ένα τεράστιο αγρόκτημα στο Σόμερσετ, νότια του Μπρίστολ, στη Βρετανία έχουν φιλοξενηθεί τα πιο σημαντικά ονόματα της μουσικής.

Οι εταίροι μας, όπως η Greenpeace εκτιμούν ότι, παγκοσμίως, μέχρι και 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο. Η Greenpeace τονίζει ότι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής της πλαστικής ρύπανσης είναι να μειωθεί η χρήση πλαστικών, αναφέρουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Πηγή: enallaktikos.gr