THE TOURΙΣΤΕΣ στην Κρακοβία και τη Βαρσοβία Κυριακή στις 16.00 στον ΣΚΑΪ

Μια φορά κι έναν καιρό, δύο TOURΙΣΤΕΣ έκαναν ένα ταξίδι στην Πολωνία. Είδαν κάστρα από τον Μεσαίωνα, παλάτια χτισμένα πάνω σε λίμνες και εκκλησίες φτιαγμένες από αλάτι. Συνάντησαν δράκους που βγάζουν φωτιές και ιππότες με πανοπλίες. Περπάτησαν σε τεράστια πάρκα και άκουσαν μελωδίες του Σοπέν. Την Κυριακή 16 Ιουνίου, ο Χρήστος και η Ελένη στο δεύτερο μέρος του παραμυθένιου ταξιδιού τους στην Πολωνία.



Η επίσκεψη στην περιοχή της Κρακοβίας συνεχίζεται και σε αυτό το επεισόδιο και περιλαμβάνει εκδρομή στα αλατωρυχεία Βιελίτσκα. Ένα ορυχείο, σε εννέα επίπεδα κάτω από τη γη με στοές 300 χιλιομέτρων, που από το 1950 είναι μουσείο και περιλαμβάνει γκαλερί τέχνης, γλυπτά από αλάτι, υπόγεια λίμνη, 40 μικρά ξωκλήσια και έναν καθεδρικό ναό. Η Ελένη εντυπωσιάζεται και ο Χρήστος κουράζεται από τα αμέτρητα σκαλιά. Όμως συνεχίζουν και πηγαίνουν στον λόφο της Βαβέλ με το βασιλικό κάστρο και τον περίφημο δράκο που βγάζει φωτιές. Ο Χρήστος δίνει παράσταση, όταν φορά πανοπλία και ξιφομαχεί με έναν άλλο ιππότη… παραμένει άγνωστο αν κερδίζει.



Επόμενη στάση: η ιστορική Βαρσοβία με τα εντυπωσιακά κτίρια και την έντονη καλλιτεχνική ζωή. Μεσαιωνικά τείχη, πολύχρωμα κτίρια, υπαίθρια καφέ, καλλιτέχνες του δρόμου σε μια πόλη, που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανοικοδομήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου. Οι TOURΙΣΤΕΣ επισκέπτονται το Πάρκο Λαζιένσκι με το παλάτι πάνω στη λίμνη, τους ατέλειωτους κήπους και το Μνημείο του Σοπέν. Ο Χρήστος κάνει το χατίρι της Ελένης και πηγαίνουν στο Μουσείο της νομπελίστριας Μαρίας Κιουρί και εκείνος την παρασύρει στο Μουσείο Φλίπερ. Χαζεύουν περισσότερα από 100 φλίπερ που βρίσκονται εκεί, με το παλιότερο να χρονολογείται από το 1800 και χαίρονται σαν μικρά παιδιά.



Φυσικά και στη Βαρσοβία συναντούν Έλληνες. Βρίσκουν μια ομάδα προσκόπων από τη Χίο και αναστατώνουν τους πάντες με το show που δίνουν στην κεντρική πλατεία.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου ετοιμάζουμε βαλίτσες και ταξιδεύουμε στη μαγευτική Κρακοβία και την ιστορική Βαρσοβία, με τον Χρήστο Ανθόπουλο και την Ελένη Βαΐτσου.

THE TOURΙΣΤΕΣ
Κάθε Κυριακή στις 16.00 στον ΣΚΑΪ