Σε εξέλιξη ο φαντασμαγορικός τελικός της Eurovision 2019 (videos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο φαντασμαγορικός τελικός της Eurovision που διοργανώνεται φέτος στο Ισραήλ, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ. Ας σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας αποβλήθηκε από το μεγάλο τελικό της Eurovision όπως επιβεβαίωσε η ΕΒU μετά την αποκάλυψη ότι τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποκάλυψαν τις ψήφους τους στον Α’ ημιτελικό της Τρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησαν σε σάιτ.

Ο τελικός της 64ης διοργάνωσης ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια Νέτα στο ρόλο πιλότου να κατευθύνει ένα αεροσκάφος με επιβάτες τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες του διαγωνισμού στο εκθεσιακό κέντρο του Τελ Αβίβ.

Εκεί τους υποδέχτηκαν οι θεατές και ο εκφωνητής τους «καλωσόρισε» ένα προς έναν στη γλώσσα του, με τα ελληνικά να ακούγονται δύο φορές μία για το «καλωσόρισμα» της Τάμτα για την Κύπρο και η δεύτερη για την Κατερίνα Ντούσκα και την Ελλάδα.

Στη σκηνή τραγουδούσε η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ, που ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού το 1998, με το τραγούδι «Ντίβα».

Συνολικά 26 χώρες συμμετέχουν στον φετινό τελικό. Είκοσι που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό από τους 2 ημιτελικούς αλλά, οι «Big 5», Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία και η διοργανώτρια χώρα Ισραήλ θα εμφανιστούν απόψε διεκδικώντας το τρόπαιο της νίκης.
 
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα εμφανιστούν και οι δύο στο πρώτο μέρος του διαγωνισμού, στην 13η και 11η θέση, αντίστοιχα.
 
Στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου που φιλοξενεί την 64η διοργάνωση θα εμφανιστεί και η παγκόσμια σούπερ σταρ Μαντόνα, η οποία θα παρουσιάσει δύο τραγούδια, το «Like a Prayer» και το «Future» από το νέο της άλμπουμ.
 
Στη σκηνή θα ανέβει και η Ελένη Φουρέιρα - που πέρσι έφτασε στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού, εκπροσωπώντας την Κύπρο - σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Μαζί της θα είναι και οι: Conchita Wurst, Mans Zelmerlow και Verka Serduchka.
 
Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στο τελικό
 
1. Μάλτα
2. Αλβανία
3. Τσεχία
4. Γερμανία
5. Ρωσία
6. Δανία
7. 'Αγιος Μαρίνος
8. Βόρεια Μακεδονία
9. Σουηδία
10. Σλοβενία
11. Κύπρος
12. Ολλανδία
13. Ελλάδα
14. Ισραήλ
15. Νορβηγία
16. Ηνωμένο Βασίλειο
17. Ισλανδία
18. Εσθονία
19. Λευκορωσία
20. Αζερμπαϊτζάν
21. Γαλλία
22. Ιταλία
23. Σερβία
24. Ελβετία
25. Αυστραλία
26. Ισπανία

Στον τελικό ψηφίζουν και οι 41 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Οι τηλεθεατές από την Ελλάδα θα μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.

Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.