«Αντίστροφη μέτρηση» στον ΣΚΑΪ: Έκρηξη ανομίας για τον Κουφοντίνα

Τα περιστατικά ανομίας και παραβατικότητας από αναρχικές ομάδες, τα οποία έχουν αυξηθεί ειδικότερα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου να απορρίψει την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση εισαγγελικής άδειας τέθηκαν επί τάπητος το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αντίστροφη Μέτρηση» με τη Σία Κοσιώνη και τον Βασίλη Χιώτη.

Τελευταίο κρούσμα η καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν αναρχικοί σε κτίριο επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση του υποψηφίου του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκου Μακρόπουλου παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του τομεάρχη Άμυνας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια και των βουλευτών Όλγας Κεφαλογιάννη και Νότη Μηταράκη

Ο Νίκος Μπίστης, μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας, χαρακτήρισε καταδικαστέες τις επιθέσεις και δήλωσε ότι βλάπτουν τη δημοκρατία. Σημείωσε ωστόσο ότι η Αθήνα δεν είναι Καμπούλ και χαρακτήρισε ακραία τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι αυτή είναι η Ελλάδα του Τσίπρα.
«Κανείς δεν κλείνει το μάτι στην ανομία» είπε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η ΝΔ δεν ισχυρίζεται ότι οργανώνει τις επιθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε όμως ότι η κυβέρνηση είναι αρμόδια για την προστασία των πολιτών, όπως και των πολιτικών και πρώην πρωθυπουργών και εκτίμησε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ λειψή έχει αφήσει χώρο και επιτρέπει να εκβιάζεται το κράτος.

«Δεν είναι μόνο ανοχή, είναι πιο βαρύ αυτό που λέω, την κατηγορώ για αδιαφορία την κυβέρνηση και πολύ μεγάλη ανικανότητα» υπογράμμισε.

Για δημοκρατία σε ομηρία έκανε λόγο από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημήτρης Πάκος. Ο κ. Πάκος κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ως τρομοκρατική ομάδα.

«Κάθε βράδυ μας καίνε, είμαστε αθωράκιστοι και το 2008 και το 2012 και το 2013. Οι Κάνουμε τη δουλειά μας, μας κάνουν μια μήνυση και τρέχουμε μόνοι μας να τα βγάλουμε πέρα» είπε και επέρριψε ευθύνες τόσο στην τωρινή κυβέρνηση όσο και στις προηγούμενες για το γεγονός ότι τα Εξάρχεια έχουν καταστεί άβατο.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΚΙΝΑΛ, Θοδωρής Παπαθεοδώρου, χαρακτήρισε ενοχική την πολιτική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον χώρο. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα τη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Κεφαλογιάννη ότι δεν επιλέγει την καταστολή απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι το 2018 είχαμε 185 επιθέσεις στην περιοχή από την Πατησίων έως τη Χαριλάου Τρικούπη, δηλαδή στατιστικά, μια επίθεση ανά δύο μέρες και αποκάλυψε ότι η αστυνομία συλλαμβάνει κατά καιρούς αλλοδαπούς που έρχονται για τρομοκρατικό τουρισμό στην Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έχει αφήσει τους αντιεξουσιαστές να αλωνίζουν.

Την ελπίδα του η πολιτεία να καταστείλει την έκρηξη βίας εξέφρασε ο Γ.Γ. Δικαστών και Εισαγγελέων, Νικόλαος Σαλάτας. Στο θέμα της παρέμβασης της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου για την απόρριψη της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα παρατήρησε ότι ήταν άστοχη και απρόσεχτη η δημοσιοποίηση της, γιατί, όπως είπε, δίνει δικαιώματα κάποιος να κάνει άλλες σκέψεις, ενώ αποκάλυψε ότι υπήρξε διχογνωμία μεταξύ δικαστών τόσο πριν όσο και μετά τις αποφάσεις. Ο κ. Σαλάτας χαρακτήρισε μάλιστα τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας στη δικαιοσύνη, πρόωρες.

Για ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

«Στην Ελλάδα ομφαλοσκοπούμε την ώρα που οι προκλήσεις στην Ευρώπη είναι τεράστιες» δήλωσε για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές η βουλευτής του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη.

«Αποδεχόμαστε την πρόταση Τσίπρα ότι οι ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης, μετά το άλλαξε και είπε δημοσκόπηση…» σημείωσε ο κ. Δένδιας με τον κ. Μπίστη να απαντά «Είναι και τα δύο…»
«Το θέμα είναι η επόμενη ημέρα και όχι να μας πει ο Τσίπρας ότι πήρα το μήνυμα και μετά να σφυράει κλέφτικα. Η νίκη είναι νίκη και εφόσον έθεσε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης ο Τσίπρας, θα πρέπει μετά να προκηρύξει εκλογές» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπίστης κρίνει ότι «μπήκανε πολλά αυτογκόλ από τον Μητσοτάκη όταν επιχείρησε να μιλήσει προγραμματικά στα οικονομικά θέματα. Ο Μητσοτάκης είναι αρκετά νεοφιλελεύθερος στην οικονομία, τα άλλα θέματα, δικαιώματα και εξωτερική πολιτική τα έχει εκχωρήσει στη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του και αυτό συμπιέζει πολιτικά τη ΝΔ»

Ο κ. Μπίστης εκτίμησε μάλιστα ότι «το βέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοδικό και βλέπω ότι ακόμα και στις κακές για τον ΣΥΡΙΖΑ μετρήσεις, η ψαλίδα κλείνει. Θεωρώ ότι θα είναι ένα εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω αν θα κλείσει εντελώς, αλλά και μια διαχειρίσιμη ήττα είναι καλό αποτέλεσμα. Βλέπω ένα βέλος να ανεβαίνει ενώ το φιλελεύθερο πρόσωπο του Μητσοτάκη του έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα λαϊκά στρώματα».

Ο κ. Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης συντηρητικά: «Δεν ζητάμε από τους πολίτες να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, δεν είναι τιμωρητική η δημοκρατία, αλλά να την ανατρέψουν και να δοθεί μια προοδευτική κατεύθυνση στη χώρα. Το μέτωπό μας είναι να δείξουμε ότι είναι λανθασμένες οι πολιτικές της κυβέρνησης. Δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης» δήλωσε σχετικά.

Η κ. Λυμπεράκη δήλωσε από την πλευρά της ότι «έχουμε ένα βασικό πυρήνα πολιτικών και χαιρόμαστε να τις υιοθετούν και άλλα κόμματα. Δε μπορούν όλα τα κόμματα να κυβερνήσουν, εμείς μπορούμε να δανείσουμε ιδέες, να λέμε την αλήθεια».

Για παροχολογία

«Αντί η κυβέρνηση να θεραπεύσει τα αποτελέσματα της κρίσης, εκμεταλλεύεται το όποιο δημοσιονομικό όφελος έχει για να πετύχει επηρεασμό, να μην πω εξαγορά της ψήφου των πολιτών» κατήγγειλε ο Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπίστη, «η κυβέρνηση λέει ότι βγήκαμε από το ξέφωτο, έχω αυτές τις δυνατότητες και τις αξιοποιώ. Αν η αντιπολίτευση θεωρεί ότι αυτό τινάζει την οικονομία στον αέρα, ας μην τις ψηφίσει»

Ο κ. Παπαθεοδώρου τέλος, διεμήνυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όσα και να δώσει, ο λαός θα τους καταψηφίσει.
Πηγή: skai.gr