Survivor 3: Αποχώρηση, έπαθλο επικοινωνίας και... ταξίδι έκπληξη στο Μαϊάμι

Οι Τούρκοι κέρδισαν το αγώνισμα επάθλου με 8 - 10 έναντι της ελληνικής ομάδας, στο «Survivor Ελλάδα-Τουρκία» και απόλαυσαν μία μερίδα κοτόπουλο με ρύζι.

Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος η Sabriye φέρθηκε προκλητικά στην Ελπίδα, μετά από ήττα της και στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει στους συμπαίκτες της.
Με έπαθλο την επικοινωνία με τους δικούς τους αγωνίστηκαν οι άνδρες και οι γυναίκες της ελληνικής ομάδας.

Νικητές ήταν ο Τόνι και η Αφροδίτη, που πήραν μαζί τους τον Παναγιώτη, τον Βασίλη, τη Δήμητρα και την Κατερίνα Δαλάκα. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας οι 3 άνδρες ήταν αυτοί που λύγισαν και ξέσπασαν σε κλάματα. Ο Τόνι μίλησε με την σύντροφό του και οι Βασιλικός, Παναγιώτης με τις φίλες τους.

Το βράδυ στην καλύβα ο Σπύρος εξέφρασε την ενόχλησή του για κάποιο σχόλιο που έκανε στο αγώνισμα ο Τόνι. Την επόμενη μέρα, πριν την έναρξη του αγωνίσματος με τους Τούρκους με έπαθλο το φαγητό, ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης ξάφνιασε τους πάντες με την ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα είπε ότι - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) - όλες οι γυναίκες του Survivor θα ταξιδέψουν στο Μαϊάμι για 7 ημέρες, μετά την ολοκλήρωση του φετινού reality επιβίωσης. Υποψήφιοι προς αποχώρηση οι Χασάν, Οκάι και Ετζέμ

Το συμβούλιο του νησιού πραγματοποιήθηκε με τους Έλληνες παίκτες ως απλούς παρατηρητές. Η τουρκική ομάδα, εφόσον έχασε την ασυλία, αποχωρίστηκε το βράδυ της Τρίτης ένα μέλος της ομάδας της.
Λίγο πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι τρεις υποψήφιοι έκαναν κάποιες τοποθετήσεις.
Η Ετζέμ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για εκείνη να αποχωρήσει και είναι κάτι που θα τη στενοχωρήσει αν συμβεί. Αν μείνει, θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Ο Οκάι είπε ότι θέλει να παραμείνει, αλλά ας γίνει το καλύτερο για όλους, ενώ ο Χασάν, με τη σειρά του, είπε ότι η συμμετοχή του πραγματοποιεί ένα μεγάλο του όνειρο και θέλει να κερδίσει, ακόμη κι αν κάποιοι πίστευαν ότι λόγω του ότι είναι μάγειρας δεν μπορεί.

Η παίκτρια που εγκατέλειψε τελικά το Survivor, είναι η Ετζέμ, που με δάκρυα στα μάτια είπε ότι στεναχωρήθηκε επειδή δεν μπόρεσε να δείξει τις ικανότητές της και να μείνει ενώ ευχαρίστησε τους πάντες.