Δράσαμε καθόλα νόμιμα, υποστηρίζει το περιοδικό που «απείλησε τον Μπέζος»

Πεπεισμένη πως έδρασε καθόλα νόμιμα στην κάλυψή της για την ζωή του Τζεφ Μπέζος δήλωσε η εκδότρια εταιρεία του περιοδικού National Enquirer στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες ώρες αφότου ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Amazon κατήγγειλε απόπειρα εκβιασμού του.

Η εταιρεία American Media ξεκαθάρισε πάντως πως προτίθεται να ερευνήσει τις καταγγελίες.

Ο κ. Μπέζος έχει καταγγείλει ότι το «National Enquirer» τον απείλησε πως θα δημοσιεύσει ευαίσθητες φωτογραφίες από την σχέση με την σύντροφό του, εάν ο δισεκατομμυριούχος δεν απαρνηθεί τους ισχυρισμούς του πως η κάλυψη του δεσμού του έχει πολιτικά κίνητρα.

Η καταγγελία Μπέζος περιέχει και e-mail που έλαβε από δύο ανώτερα στελέχη της American Media. Στην σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία υποστηρίζει ότι ήταν σε καλή τη πίστει επαφές με τον δισεκατομμυριούχο για την επίλυση των διαφορών τους.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του «National Enquirer» που περιείχε προσωπικά μηνύματα ανάμεσα στον κ. Μπέζος και την σύντροφό του, Λορέν Σάντσεζ, και εκτενής κάλυψη του διαζυγίου του.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει ζητήσει από ερευνητές να εξετάσουν πώς το «National Enquirer» βρήκε το επίμαχο υλικό και ο σύμβουλος ασφαλείας του έχει κάνει λόγο για πολιτικό υπόβαθρο στην υπόθεση.

Το «National Enquirer» και η εκδότρια εταιρεία American Media στήριξαν την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016. Στην προεκλογική περίοδο ο όμιλος αγόρασε δικαιώματα για την ιστορία ενός πρώην μοντέλου του Playboy που ισχυριζόταν ότι είχε σχέση με τον κ. Τραμπ, αλλά στην συνέχεια δεν δημοσίευσε («σκότωσε») το κείμενο.

Ο κ. Μπέζος είναι ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post και έχει πολλάκις βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής του κ. Τραμπ.
Πηγή: skai.gr