Τετάρτη συνεδριάζει το ΕΣΡ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών

Συνεδριάζει αύριο  Τετάρτη το ΕΣΡ προκειμένου να καταλήξει οριστικά, και τυπικά στους κατόχους των αδειών, ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να καταβάλουν το ανάλογο οικονομικό τίμημα, όπως ανέφερε ο Νίκος Παππάς, από το βήμα της Βουλής.

«Όποιος πει ότι με αυτή την κυβέρνηση ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν πληρώσει σφάλουν.». Τόνισε ο κ. Παππάς.

«Δεν έχουν πληρώσει ακόμα λόγω ρυθμιστικών αδιεξόδων για τις άδειες. Συνέχισε, αναφέροντας πως 150 εκ ευρώ περίπου έχουν πληρωθεί από τα κανάλια για φόρο διαφήμισης που από τις αρχές 2015 άρχισε εισπράττεται ενώ ήταν ψηφισμένος από το 2010», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς, δεσμεύτηκε μάλιστα να προσκομίσει στην Βουλή τα στοιχεία από την ΑΑΔΕ που αποδεικνύουν πόσα πλήρωσαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για τον φόρο διαφήμισης, έως το πέρας της συζήτησης του νομοσχεδίου, που σήμερα εισήχθη στις Επιτροπές.

Παράλληλα, ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την τυπική ολοκλήρωση της αδειοδότησης θα υπάρχει κι ένα ακριβές νούμερο καταβολής για το φόρο διαφήμισης.

Ευελπιστούμε όλοι μας να έχει ολοκληρωθεί και τυπικά η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών να έχουμε και το ακριβές νούμερο καταβολής από τους σταθμούς για τον φόρο διαφήμισης», πρόσθεσε τέλος για το θέμα.

Πηγή: skai.gr