Το 43% των Ρεπουμπλικανών λέει ότι ο Τραμπ πρέπει να μπορεί να κλείνει ΜΜΕ!

Δημοσκόπηση – σοκ για τις δημοκρατικές ελευθερίες στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos, το 43% των Ρεπουμπλικάνων εκλογέων εκτιμά ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να έχει την εξουσία να κλείσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης...

Σύμφωνα  μάλιστα με τη σφυγμομέτρηση, σχεδόν ο ένας στους δύο (48%) από τους αυτοαποκαλούμενους Ρεπουμπλικανούς συμφωνεί ότι «τα ΜΜΕ είναι ο εχθρός του αμερικανικού λαού».

Όπως αναφέρουν οι ερωτώμενοι, ο Τραμπ θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει δράση εναντίον ορισμένων δημοσιευμάτων, ενώ το 43% των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει ότι «ο πρόεδρος πρέπει να έχει την εξουσία να κλείνει ειδησεογραφικά μέσα που έχουν ‘’κακή συμπεριφορά’’».

Στο μεταξύ, το 80% των Ρεπουμπλικάνων πιστεύει ότι «τα περισσότερα ειδησεογραφικά μέσα έχουν μια φιλελεύθερη προκατάληψη» σε σύγκριση με το 23% των Δημοκρατικών πολιτών.

Και ενώ το 79% των Ρεπουμπλικανών συμφωνεί ότι «τα κύρια μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν άδικα τον πρόεδρο Tραμπ», την άποψη αυτή συμμερίζεται μόνο το 11% των Δημοκρατικών. 

Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στα μέσα ενημέρωσης έφθασε σε ιστορικά χαμηλά κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά η εμπιστοσύνη στο χώρο αυτό μειωνόταν σταθερά εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ