«Γνωρίζοντας την ιστορία μας: Επτάνησα»

Την ιστορία των Επτανήσων παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ 100.3 στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών εκπομπών του «Γνωρίζοντας την ιστορία μας», κάθε Κυριακή στις 10 το πρωί.

Την ομοιομορφία και την κοινή πορεία των νησιών, αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καθενός, παρουσιάζει για πρώτη φορά ραδιοφωνικά η σειρά των εννέα ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 100,3.

Τα Επτάνησα συγκρότησαν το πρώτο ανεξάρτητο νεοελληνικό κράτος. Είναι ένας τόπος με κοινές ιδεολογικές, κοινωνικές και πολιτισμικές ρίζες, αλλά ταυτόχρονα το κάθε νησί διατηρεί το δικό του χαρακτήρα.

Στο πέρασμα των αιώνων τα Επτάνησα συνδύασαν δημιουργικά τις εμπειρίες της επαφής τους με τη Δύση και τη γεωγραφική εγγύτητά τους με την Ανατολή. Βασιζόμενα στις τοπικές ανάγκες δημιούργησαν εντός και εκτός των πόλεων μια πολιτισμική δυναμική.

Ο Άρης Πορτοσάλτε συζητά με τον ιστορικό Νίκο Καραπιδάκη, τον φιλόλογο Θεοδόση Πυλαρινό, τον μουσικολόγο Κώστα Καρδάμη (άπαντες καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου) και τη δημοσιογράφο, Βιβή Κωνσταντινίδου (Γαστρονόμος), και παρουσιάζει την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη μουσική, το πολιτισμικό αποτύπωμα και την κουζίνα των Επτανήσων όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο κάθε νησί ξεχωριστά.

«Γνωρίζοντας την ιστορία μας», κάθε Κυριακή στις 10 το πρωί.
Πηγή: skai.gr