Η ιστορία με τα δικά του λόγια: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Μια μεγάλη αποκλειστικότητα με τις ανέκδοτες συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά, παρουσιάζει απόψε ο ΣΚΑΪ .

Πρόκειται για το τρίτο μέρος ενός ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, που περιλαμβάνει μια ανεκτίμητη ιστορική καταγραφή, τις αφηγήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του τελευταίου της γενιάς των μεγάλων ηγετών, που σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επί επτά δεκαετίες.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλάει στον Αλέξη Παπαχελά, για όλα τα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, τα οποία έζησε ως πρωταγωνιστής, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του.

Στο τρίτο μέρος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ξετυλίγει την ιστορία της περιόδου 1964 – 1966, μιλάει ανοικτά για τα γεγονότα της αποστασίας, τα δικά του λάθη, τις κατηγορίες για τη δωροδοκία βουλευτών και το σκοτεινό παρασκήνιο της εποχής. Μιλάει ακόμη για τον Ανδρέα και την αντιζηλία που αναπτύχθηκε μαζί του, για την ηγεσία της κεντρώας παράταξης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φωτίζει με το δικό του ωμό τρόπο μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της μεταπολεμικής μας Ιστορίας.

Απόψε στις 00.30, στον ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr