Κλείσιμο

Δικογραφία κατά ΕΣΡ για Game of Love

Κλήση από τον πταισματοδίκη του 17ου προανακριτικού τμήματος Αθηνών έλαβαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να ενημερωθούν για δικογραφία που έχει σχηματισθεί εις βάρος τους αυτεπαγγέλτως, η οποία αφορά σε ενδεχόμενη παράβαση του άρθρου 259 του ποινικού κώδικα που σχετίζεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τα μέλη του ΕΣΡ, τα οποία θα εξετασθούν ανωμοτί, θα ελεγχθούν για το κατά πόσο τήρησαν τα καθήκοντά τους σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Game of Love του τηλεοπτικού σταθμού Αντένα, για το οποίο έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες.

Η κλήση δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου την ώρα που συνεδρίαζε η ολομέλεια σχετικά με την υπόθεση του εν λόγω προγράμματος.

Μέλη της ολομέλειας του ΕΣΡ τονίζουν πως το Συμβούλιο από τις πρώτες δύο ημέρες προβολής του προγράμματος όρισε ως εισηγήτρια τη νομικό Ρέα Λαμπροπούλου, η οποία υπέβαλε εισηγήσεις προς την ολομέλεια του Συμβουλίου για το εαν θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στον Αντένα για το Game of Love.

Κατά της ίδιες πληροφορίες, το μείζον ζήτημα που προκύπτει εφεξής αφορά στο κατά πόσο η ολομέλεια του Συμβουλίου μπορεί να λάβει αποφάσεις σχετικά με κυρώσεις που τυχόν θα επιβληθούν, δεδομένου ότι οποιαδήποτε απόφαση θα ήταν εύκολο να προσβληθεί ως ληφθείσα υπό την δαμόκλειο σπάθη της διώξεως.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε στον πταισματοδίκη του 17ου προανακριτικού τμήματος να κλητεύσει τα μέλη του ΕΣΡ, με κύκλους του Συμβουλίου να εκφράζουν την έκπληξή τους από την εισαγγελική ενέργεια, η οποία είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, που ελεγχόταν για την ποιότητά του.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξουσιοδότησαν ιδιώτη δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή τους.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας