Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η ιστορία με τα δικά του λόγια

Μια μεγάλη αποκλειστικότητα με ανέκδοτες συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά, παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 00.30.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος ενός ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων που περιλαμβάνει μια ανεκτίμητη ιστορική καταγραφή, τις αφηγήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του τελευταίου της γενιάς των μεγάλων ηγετών, που σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επί επτά δεκαετίες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλάει στον Αλέξη Παπαχελά, για όλα τα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, τα οποία έζησε ως πρωταγωνιστής, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του.

Στο πρώτο μέρος, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ξετυλίγει το συναρπαστικό αφήγημα της πορείας του, από τη συμβολή του στην αποφυγή του Εμφυλίου στην Κρήτη το 1943, την πρώτη είσοδό του στη Βουλή το 1946, τη γνωριμία του με τον εκδότη της Ελευθερίας Πάνο Κόκκα και την αντιπαλότητά του με τον Δημήτρη Λαμπράκη, την πρώτη του υπουργοποίηση, την γνωριμία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη σχέση του με το Γεώργιο Παπανδρέου, μέχρι την νίκη του Εθνικού Συναγερμού και την Πρωθυπουργοποίηση του Στρατάρχη Παπάγου. Μιλάει επίσης για τα παρασκήνια της εποχής, τα ρουσφέτια, τον ρόλο του Τύπου και των Εκδοτών, το ρόλο του Παλατιού και των Αμερικανών.

Το βράδυ της Δευτέρας, στις 00.30, στον ΣΚΑΙ.
Πηγή: Skai.gr