Πρόταση ΕΡΤ για μια επιλέον αργία στις 29 Απρίλιου και 7,5ώρο την ημέρα

Τελικά κάποιοι στην ΕΡΤ μάλλον κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν ότι λειτουργούν με τα χρήματα των φορολογουμένων. Έτσι λειτουργώντας σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο και θέλοντας για άλλη μια φορά να διαχωρίσουν πλήρως τη θέσης τους από τους άλλους εργαζόμενους, κάποιος φαεινός εγκέφαλος, σκέφθηκε να προτείνει να αυξηθούν οι αργίες για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε αυτές να συνυπολογιστεί και η 29 η Απριλίου ως ημέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Φαίνεται ότι για  τον εισηγητή ο οποίος συνδικαλιστικών αγώνας των εργαζομένων έγινε για να κερδίσουν μια ημέρα αργίας.

Επίσης σύμφωνα με αυτήν την εισήγηση ορίζεται, ως ημερήσιος χρόνος εργασίας οι 7,5 ώρες και ο εβδομαδιαίος σε 37,5 ώρες χωρίς διάλλειμμα, ενώ πλέον δίνεται και άδεια 3ωρών σε όποιο γιορτάζει την ονομαστική του εορτή. Τέλος γιατις ημιαργίες ορίζεται ως ημερήσια απασχόληση το 5άωρο.

Διαβάστε όλη την πρόταση ΕΔΩ

Αναλυτικά -και για να μην μας πείτε τρελούς-  αντιγράφουμε από το σχέδιο Γενικού Κανονισμού ότι ως αργίες προτείνονται:

Η πρώτη του έτους
Τα Θεοφάνεια
Η Καθαρή Δευτέρα
Η 25η Μαρτίου Ε
Η Μεγάλη Παρασκευή
Το Μεγάλο Σάββατο
Η Κυριακή του Πάσχα
Η Δευτέρα του Πάσχα
Η 1η Μαΐου
Του Αγίου Πνεύματος
Η Κοίμηση της Θεοτόκου
Η 28η Οκτωβρίου
Τα Χριστούγεννα
Η 26η Δεκεμβρίου
Όλες οι Κυριακές

Επίσης ως εξαιρέσιμες ημέρες για το προσωπικό που υπηρετεί στους Περιφερειακούς ΕΡΤ και στα Κέντρα Εκπομπής θεωρούνται οι τοπικές αργίες που έχουν οριστεί με προεδρικά διατάγματα ή υπουργικές αποφάσεις ή βεβαιώνονται από την νομαρχία.

Για όλους τους εργαζόμενους της Αττικής εξαιρέσιμη ημέρα είναι ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής. Ορίζεται ημέρα εορτασμού επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ η 29η Απριλίου.

Ημέρες ημιαργίας είναι :

Η παραμονή των Χριστουγέννων
Η παραμονή του Νέου Έτους
Η Μεγάλη Πέμπτη
Η παραμονή των Φώτων
Κατά τις ημιαργίες αυτές ο χρόνος εργασίας ορίζεται σε 5 ώρες.

Χορηγείται την ημέρα της ονομαστικής εορτής του εργαζομένου ειδική άδεια 3 ωρών.
Πηγή: skai.gr