Ich bin...Όταν ο Κυριάκος έκανε την Άνγκελα να χαμογελάσει ξαφνιασμένη- vid

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε ο πρωθυπουργός στη γερμανίδα καγκελάριο στο πλαίσιο της κοινής τους συνέντευξης Τύπου στην καγκελαρία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ’νγκελα Μέρκελ να χαμογελάσει, ξαφνιάζοντάς την ευχάριστα όταν άρχισε να μιλάει στα γερμανικά κλείνοντας τις δηλώσεις του στην καγκελάρια. 

Όταν ακούστηκε ο κ. Μητσοτάκης να λέει «είμαι ο πέμπτος έλληνας πρωθυπουργός...» στη γερμανική, ο κ. Μέρκελ στράφηκε προς το μέρος του εμφανώς ικανοποιημένη. Το αν πέτυχε η επιχείρηση «πολιτικής γοητείας» θα φανεί εκ του αποτελέσματος...

Σημειώνεται πάντως, ότι και στην επίσκεψή του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε κατά κόρον τα γαλλικά, κάτι που φάνηκε ότι ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η δήλωση Μητσοτάκη στα γερμανικά

«Είμαι ο πέμπτος έλληνας πρωθυπουργός που δέχεστε στη Γερμανία, και ελπίζω ότι θα είμαι εκείνος που θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα μου από την κρίση ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει και πάλι ένα καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φόρα για τη φιλική σας υποδοχή και επίσης για την εξαιρετική συνεργασία και θέλω να σας πω ότι ελπίζω να μπορέσω να σας δεχθώ σύντομα στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ πολύ». 

Πηγή: skai.gr