Ο Ταραντίνο αντεπιτίθεται: Ναι, ο Μπρους Λι ήταν ένας αλαζονικός τύπος (vid)

Τον τρόπο που απεικόνισε τον θρύλο των πολεμικών τεχνών και ηθοποιό Μπρους Λι στη νέα ταινία του Once Upon a Time in Hollywood (Μία Φορά Κι Έναν Καιρό Στο Χόλιγουντ) υπερασπίστηκε ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο τρόπος που παρουσίασε το χαρακτήρα στο σενάριο δεν είναι τόσο ανακριβής όσο η κόρη του Λι ισχυρίζεται σε ανοιχτή της επιστολή. "Ο Μπρους Λι ήταν ένας αλαζονικός τύπος" επέμεινε ο Ταραντίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα.

Στην ταινία, ο Λι προκαλεί τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ σε μια μονομαχία, αφότου ο Πιτ (υποδύεται τον κασκαντέρ του Ντι Κάπριο) γελά όταν ο Κινέζος ηθοποιός κομπάζει ότι θα μπορούσε να νικήσει τον σπουδαίο πυγμάχο Μοχάμεντ ’λι. Επίσης καυχιέται ότι τα χέρια του είναι "φονικά όπλα".

To τρέιλερ της νέας ταινίας του Ταραντίνο όπου εμφανίζεται και ο Λι



‘’Δεν επινόησα πολλά πράγματα για τον τρόπο που μιλούσε’’, πρόσθεσε ο Τάραντινο. "Τον άκουσα να λέει τέτοια πράγματα... Αν οι άνθρωποι λένε, ‘Ποτέ δεν είχε πει ότι θα μπορούσε να δείρει τον ’λι’ ναι, το έκανε. Όχι μόνο το έλεγε αυτό, αλλά η σύζυγός του, η Λίντα Λι, το είπε αυτό στην πρώτη της βιογραφία, την πρώτη που έχω διαβάσει. Το αναφέρει σαφώς" πρόσθεσε. 

H κόρη του Λι, Σάνον, δήλωσε στην επιστολή της ότι ‘’απογοητεύτηκε’’ με την απεικόνιση του πατέρα της στο φιλμ ως ''αλαζόνα φαφλατά μ****α’’ τονίζοντας ότι ο πατέρας της εργάστηκε σκληρά για να πετύχει στο Χόλιγουντ και έμεινε πάντα ταπεινός. 

Σημειώνεται πάντως, ότι ο Μπρους Λι δεν απεικονίζεται και... φυσιογνωμικά με πιστότητα στην ταινία, καθώς αυτή διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του '60, ενώ το κούρεμα παραπέμπει στις αρχές της δεκαετίας του '70. Επίσης, ο κασκαντέρ που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ εμφανίζεται ως... αντάξιος αντίπαλος του Λι! 


Πηγή: skai.gr