Κλείσιμο

Η συγκλονιστική ιστορία ενός μπουκαλιού που είναι γεμάτο αγάπη και πόνο

Ένα μπουκάλι με φωτογραφίες και ένα γράμμα που είχε πετάξει στη θάλασσα η μητέρα ενός από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ της Βρετανίας το 2017, στη μνήμη της κόρης της, βρέθηκε σε μια παραλία της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.

Στις 22 Μαΐου του 2017 ένας 22χρονος Βρετανός με καταγωγή από την Λιβύη, ο Σαλμάν Αμπέντι, πυροδότησε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο φουαγέ του συναυλιακού χώρου Manchester Arena έπειτα από συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Ανάμεσα στους 22 νεκρούς της επίθεσης, εκ των οποίων επτά παιδιά και 15 ενήλικες, ήταν και η 14χρονη Σορέλ Λεζκόφσκι από το Λιντς της βόρειας Αγγλίας. Μαζί με την μητέρα και την γιαγιά της η 14χρονη είχε πάει στον συναυλιακό χώρο για να πάρει την αδελφή της η οποία είχε βοηθήσει στην συναυλία.

Ηεφηβη σκοτώθηκε, η μητέρα και η γιαγιά της τραυματίστηκαν, ενώ η αδελφή της δεν έπαθε τίποτα. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Για να κρατήσει την μνήμη της ζωντανή η μητέρα της έκλεισε μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι μία φωτογραφία της νεκρής της κόρης, ένα γράμμα και ένα μοβ βραχιόλι από καουτσούκ που πάνω του είχε χαραγμένες δύο καρδιές, το όνομα του κοριτσιού και την ημερομηνία γέννησής του: 5 Φεβρουαρίου 2003.

Το μπουκάλι, σφραγισμένο με τον φελλό του, είχε πάνω του μια ετικέτα που έγραφε: «Στην μνήμη της Σορέλ Λεζκόφσκι, 5 Φεβρουαρίου 2003 - 22 Μαϊου 2017».

Η μητέρα του κοριτσιού το πέταξε προφανώς στη θάλασσα από κάποια βρετανική ακτή και το μπουκάλι αφού έκανε τον περίπλου της ιβηρικής χερσονήσου και διέσχισε το στενό του Γιβραλτάρ, έφθασε στην Μεσόγειο και κατέληξε στις ακτές της μικρής κοινότητας Μορτσιάνο ντι Λεούκα, στην επαρχία του Λέτσε, που βρίσκεται στην Απουλία, μια περιφέρεια της νότιας Ιταλίας.

Το σημείωμα που περιείχε έγραφε: «Την στιγμή που πέθανες, η καρδιά μου κόπηκε στη μέση. Ένα της μέρος είναι γεμάτο πόνο και το άλλο πέθανε μαζί σου. Συχνά ξυπνάω στη μέση της νύχτας όταν ο κόσμος κοιμάται και περπατάω στο μονοπάτι των αναμνήσεων με δάκρυα στα μάτια. Το να σε θυμάμαι είναι εύκολο. Το κάνω κάθε μέρα. Αλλά η απουσία σου είναι ένας πόνος στην καρδιά που δεν φεύγει ποτέ. Σε κρατάω σφιχτά μέσα στην καρδιά μου και εκεί θα μείνεις μέχρι να έρθει η ευχάριστη εκείνη ημέρα που θα ξανασυναντηθούμε. Η Μαμά».

Το μπουκάλι παραδόθηκε από τις αρχές καθαριότητας της παραλίας στον κοινοτάρχη, ο οποίος αναζήτησε την οικογένεια της Σορέλ για να την προσκαλέσει στο Μορτσιάνο ντι Λέουκα και να της παραδώσει το μπουκάλι που ταξίδεψε 2.500 μίλια στη θάλασσα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο