Athens Gay Pride 2019: Στα χρώματα ουράνιου τόξου φωταγωγείται η Βουλή

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου φωταγωγήθηκε η  πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019. 


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε περί αυτού η Βουλή η συμβολική κίνηση αυτή αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του.

Η φωταγώγηση έγινε από τις 21:00 έως τις 23:30.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα χρώματα της κοινωνικής ελευθερίας προσάρμοσαν και οι Έλληνες Πρόσκοποι το λογότυπο τους, με αφορμή την διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride Parade 2019, σήμερα το απόγευμα.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις, περίπτερα δράσεων, ομιλίες παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ξεκίνησε στις 18:30 από την πλατεία Συντάγματος, πάρτυ αλλά και συναυλία όπου θα τραγουδήσουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως Φοίβος Δεληβοριάς, Ελένη Φουρέιρα και Τάμτα.

Ηδη εκεί παρεβρέθησαν πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ, λόγω του φεστιβάλ.

Το φετινό Athens Pride τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται 50 χρόνια μετά τα γεγονότα του Stonewall Inn στις ΗΠΑ, στις 28 Ιουνίου του 1969 και στην Αθήνα η διοργάνωση συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια.

Κεντρικό σύνθημα για φέτος είναι «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία».
Πηγή: skai.gr