Μια 21χρονη από ΗΠΑ είναι το πιο νέο άτομο που έκανε τον γύρο του κόσμου

Μία Αμερικανίδα 21 ετών κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, καθώς έγινε το νεότερο άτομο που επισκέφθηκε και τα 196 κυρίαρχα κράτη στον κόσμο.

Στις 31 Μαϊου η Λέξι Άλφορντ (Lexie Alford) πάτησε το πόδι της στη Βόρεια Κορέα και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε μέχρι τώρα ο 24χρονος Βρετανός, Τζέιμς Άσκουιθ.

Η Άλφορντ μεγάλωσε σε οικογένεια που έχει στην ιδιοκτησία της ταξιδιωτικό γραφείο στην Καλιφόρνια. «Το ταξίδι αποτελεί μέρος της ζωής μου από πάντα» ανέφερε η 21χρονη, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως @LexieLimitless στο Instagram.

«Οι γονείς μου με έπαιρναν από το σχολείο για εβδομάδες ή και μήνες κάθε χρόνο και παρακολουθούσα μαθήματα εκεί που ταξιδεύαμε» ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Forbes.

Η Λέξι Άλφορντ αναφερόμενη στις προκλήσεις που αντιμετώπισε, τόνισε ότι έδωσε αγώνα που κράτησε μήνες και χρόνια για να καταφέρει να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα με δεδομένη την ταξιδιωτική απαγόρευση από τις ΗΠΑ. Τελικά βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα τον περασμένο Μάιο, χάρη σε ένα «παραθυράκι» που της επέτρεψε να κάνει ένα βήμα εντός της χώρας.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του βιβλίου καταγραφής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness, η επίσκεψη στη βορειοκορεατική πλευρά στις αίθουσες συνεδριάσεων του θρυλικού «μπλε κτιρίου» στην Περιοχή Κοινής Ασφάλειας στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στα σύνορα Βόρειας – Νότιας Κορέας θεωρείται ταξίδι στη Βόρεια Κορέα.

«Ειλικρινά είμαι πολύ απογοητευμένη που δεν επισκέφθηκα τη χώρα σωστά λόγω πολιτικών ζητημάτων» είπε. «Αλλά θα την επισκεφθώ ξανά μόλις αρθεί η ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ» τόνισε.

Η Άλφορντ είναι ακόμη στη διαδικασία υποβολής περίπου 10.000 αποδεικτικών στοιχείων στους εκπροσώπους των ρεκόρ Guinness με χρονολογική σειρά, αλλά το ρολόι σταμάτησε να μετρά την ημέρα που εισήλθε στην 196η χώρα.

Η 21χρονη εξήγησε ότι πέρασε χρόνο στα περισσότερα μέρη που επισκέφθηκε.

«Μου αρέσει να απομακρύνομαι από τις πρωτεύουσες, να δοκιμάζω τοπικές σπεσιαλιτέ, να φωτογραφίζω μνημεία πολιτισμού και τη φύση και να μένω όσο καιρό μπορώ να αντέξω» δήλωσε.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σε κάποιες χώρες αισθάνθηκε άβολα ταξιδεύοντας μόνη της ως γυναίκα. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να μείνω για μία εβδομάδα σε κάθε χώρα, λόγω προϋπολογισμού. Συνήθως μένω δύο- τρεις μέρες. Στο Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, το CAR, το Μάλι, το Τσαντ και την Παπούα Νέα Γουινέα έμεινα για ελάχιστο χρόνο, επειδή δεν είχα τα μέσα προστασίας και ασφάλειας» είπε.

Στην αρχή η Άλφορντ δεν προσπαθούσε να καταρρίψει ρεκόρ, ήταν μία τολμηρή ταξιδευτής.
Στα ταξίδια όμως συνειδητοποίησε ότι εμπνεόταν από τους ανθρώπους γύρω της, ειδικά τις νέες γυναίκες. «Αποφάσισα να δείξω σε όλους ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο τρομακτικός όσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον απεικονίζουν και ότι υπάρχει ευγένεια παντού» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ