Γιατί ανεβαίνει η ερωτική διάθεση των Ελλήνων την προεκλογική περίοδο (vid)

Κατά 30% έχει αυξηθεί η ερωτική διάθεση των Ελλήνων προεκλογικά, σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 600 ατόμων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με ισόποση συμμετοχή, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Pollfish για λογαριασμό του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι λογικό να ανεβαίνει η λίμπιντο και η ερωτική ζωή των Ελλήνων την προεκλογική περίοδο μιας και ανεβαίνουν τα πάθη.

«Η σύγκρουση στις σχέσεις και στην κοινωνία είναι πάθος άλογο και η μάχη για την εξουσία είναι το πιο άλογο πάθος. Ο έρωτας δεν έχει σημασία, ούτε το σεξ, είναι η αγωνία για την εξουσία πάνω στο σεξ. Αυτή είναι η μάχη των φύλων αιώνες τώρα, τα είπαν οι αρχαίοι τα λένε και οι σύγχρονοι. Η εξουσία είναι το διακύβευμα, αυτό είναι που ανεβάζει τη λίμπιντο η οποία μετακινείται με την ντοπαμίνη» τόνισε ο κ Κωνσταντινίδης. 



Σύμφωνα με την έρευνα:

  • το 32% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει αυξημένη ερωτική διάθεση σε σύγκριση με πέρυσι
  • Σχεδόν οι μισοί (48,83%) έχουν μειωμένες (έως 2 φορές) εβδομαδιαίες ερωτικές επαφές, το 32,17% έχει 2-4 ερωτικές επαφές την εβδομάδα, το 12,33% έχει 4-6 φορές την εβδομάδα και το 6,67% έχει πάνω από 7 φορές την εβδομάδα.
Στην ίδια έρευνα οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν και για τη συμφωνία των Πρεσπών. Το 43% είχε αρνητική άποψη, το 33,67% θετική και το 24,33 αδιάφορη.



Πηγή: skai.gr