Κλείσιμο

Κίνα: 12χρονος κουβαλά καθημερινά στα χέρια τον παράλυτο φίλο του (video)

Λένε πως μπορείς να καταφέρεις το οτιδήποτε όταν έχεις έναν καλό φίλο να σε συντροφεύει στις δύσκολες στιγμές.

Ένα παράλυτο αγοράκι στην Κίνα κατάφερε να παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματα του επί έξι ολόκληρα χρόνια χάρις την βοήθεια του καλύτερου του φίλου που είχε αναλάβει να τον μεταφέρει- ακόμα και στα χέρια-καθημερινώς στο σχολείο.

Ο Χου Μπιγκιγιάν 12 ετών, κουβαλά τον κολλητό του Zάνγκ Ζι στο σχολείο είτε έχει λιακάδα είτε βρέχει. Στην συνέχεια τον βοηθά να πάρει το γεύμα του, αλλά και να μετακινείται από τάξη σε τάξη για να παρακολουθεί όλα του τα μαθήματα.

Η όμορφη φιλία μεταξύ των δύο παιδιών από την πόλη Meishan στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας έχει γίνει πρώτο θέμα στα κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων της χώρας , όπως το Sichuan Online και το Xinhua.

Ο Χου, ο οποίος είναι πολύ πιο ψηλός και δυνατός από τον Ζανγκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι χαρούμενος να είναι το «μπαστούνι» του φίλου του, προσθέτοντας πως δεν είναι και τόσο δύσκολο να τον σηκώνει στα χέρια του.

«Ζυγίζω πάνω από 88 κιλά και ο Ζανγκ ζυγίζει μόνο 55 κιλά , γι 'αυτό και μου είναι εύκολο. Εξήγησε ο Xoυ

Από την άλλη ο Zανγκ παραδέχεται πως δεν βρίσκει λόγια να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για όσα ο φίλος του κάνει για εκείνον.

« Ο Xου είναι ο καλύτερος φίλος μου. Κάθε μέρα μελετάει μαζί μου, μιλάμε και παίζουμε. Τον ευχαριστώ που με φροντίζει κάθε μέρα.» είπε ο Ζανγκ στο Sichuan Online.

Ο Ζανγκ διαγνώστηκε με μια σπάνια μυϊκή πάθηση, γνωστή και ως ασθένεια της κούκλας, σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Η ανίατη αυτή ασθένεια, ονομαζόμενη επισήμως μυασθένεια gravis, είχε ως αποτέλεσμα ο Zhang να χάσει τον έλεγχο των μυών στα πόδια του και έτσι δεν μπορεί να περπατήσει.

Ευτυχώς, ο Zανγκ μπόρεσε να πάει στο σχολείο όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, αφού ο Xu προσφέρθηκε να τον βοηθήσει ήδη από την πρώτη μέρα που τον γνώρισε στο σχολείο.

Μιλώντας στο Chengdu Economic Channel, ο Xu τόνισε πως είναι χρέος του να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη.

«Σκέφτηκα αν δεν τον βοηθούσα, κανένας άλλος δεν θα το έκανε.» Είπε.

Η καθημερινότητα δεν είναι εύκολη για τους δύο φίλους.

Για παράδειγμα, συνήθως, θα χρειαστούν τρία λεπτά για να διανύσουν μια απόσταση περίπου 70 μέτρων, από την τάξη στην τουαλέτα, με τον Xu άλλοτε να στηρίζει και άλλοτε να μεταφέρει σηκωτό τον φίλο του.

Κάθε φορά που πρέπει να ανεβούν σκάλες, ο Xoυ θα κουβαλήσει τον Ζανγκ στην πλάτη του.

Ο Xου βοηθά επίσης τον Ζανγκ να ξαναγεμίσει το μπουκάλι του νερού ή να διαβάσει τα μαθήματα της ημέρας.

Όλο αυτό χρειάζεται αφοσίωση, υπομονή και επιμονή.

Για περίπου τρία χρόνια, ο Ζανγκ βοήθησε τον Xου και ένα άλλο αγόρι το οποίο όμως αποφάσισε να διακόψει το σχολείο για δικούς του λόγους.

Για τόσα χρόνια, ο Xu συνεχίζει να βοηθά όσους έχουν ανάγκη χωρίς κανείς, δάσκαλος ή μαθητής να τον ακούσει ποτέ να παραπονεθεί. Δήλωσε ο δάσκαλος τους στο Sichuan Online, προσθέτοντας ότι ο Xu είναι στην πραγματικότητα ένας σκληρά εργαζόμενος μαθητής, προσγειωμένος και ιδιαιτέρα ώριμος.
Πηγή: Daily Mail