Το καλύτερο ελληνικό εκλέρ έχει γεύση από ρυζόγαλο

Η Ελισάβετ Μάτσα ανακηρύχτηκε ως η μεγάλη νικήτρια του τελικού του διαγωνισμού MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ.

Ο διαγωνισμός MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Gout de France - Good France 2019» απόψε από την γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η γαστρονομική εκδήλωση «Gout de France - Good France» πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, από το γαλλικό υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών και σε κάθε χώρα τα εστιατόρια που επιθυμούν για μία εβδομάδα μαγειρεύουν αλά γαλλικά στο πλαίσιο μιας «βιώσιμης κουζίνας».

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «στην Ελλάδα στο Gout de France συμμετέχουν 115 εστιατόρια και με βάση τις συμμετοχές είναι η δεύτερη χώρα σε όλον τον κόσμο, ενώ σε σχέση με τον πληθυσμό της και σε συνδυασμό με τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι πρώτη». Όπως είπε ο κ. Chantepy πρώτη χώρα με βάση τη συμμετοχή εστιατορίων είναι η Πολωνία.