Yψηλή ραπτική τέλος για τον οίκο μόδας Calvin Klein (video)

Ο διάσημος οίκος μόδας Calvin Klein διακόπτει την δραστηριοποίηση του στον τομέα της υψηλής ραπτικής και επικεντρώνεται αντ’ αυτού στο ευρύ εμπορικό κοινό, δηλαδή στο πρετ α πορτέ αλλά και στην σχεδίαση και παραγωγή εσωρούχων.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι το εμπορικό σήμα Calvin Klein 205W39NYC θα κλείσει", γνωστοποίησε εκπρόσωπος της Calvin Klein.

Το εμπορικό αυτό σήμα εκπροσωπούσε την πολυτέλεια στους κόλπους του οίκου, που ιδρύθηκε το 1968. Συμμετέχοντας σταθερά στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, ο οίκος Calvin Klein παρουσίαζε για κάθε σεζόν μια κολεξιόν υψηλότερης ποιότητας σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές της "CK" και μάλιστα κάποια εποχή είχε μεγάλα σχέδια για τη συγκεκριμένη αγορά.

Η σημαντική αυτή «στροφή» για τον οίκο μόδας έρχεται στο περιθώριο της αναπάντεχης αποχώρησης του Ραφ Σιμόνς, καλλιτεχνικού διευθυντή με μακρά πορεία στο χώρο της μόδας και «θητεία» σε κορυφαίους οίκους όπως Dior και Jil Sander.



O Σιμόνς, ο οποίος ηγήθηκε ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου αναμόρφωσης της εικόνας του εμβληματικού οίκου που όριζε ακόμη και την αλλαγήστο όνομα του brand, σε Calvin Klein 205W39NYC, υπέβαλε την παραίτηση σχεδόν μισό χρόνο νωρίτερα από την λύση του συμβολαίου που είχε υπογράψει με τον οίκο, καθώς η διοίκηση φαίνεται πως είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια της αναφορικά με τις επιλογές του, οι οποίες κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος πως δεν είχαν τα αναμενόμενα εμπορικά οφέλη.

Ένα μήνα μετά την αποχώρηση του Σιμόνς, η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδίαζε να επαναπροσδιορίσει τη γραμμή της και αναζητούσε αντικαταστάτη .

Η απόφασή της να διακόψει οριστικά την υψηλή ραπτική, καθώς και να κλείσει τα ανάλογα ατελιέ, από τα οποία διατίθεντο οι δημιουργίες, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν 100 θέσεις εργασίας σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Ιταλία.

Παράλληλα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο του κλεισίματος των γραφείων του Οίκου στο Μιλάνο.

Με πληροφορίες από Guardian