ΖΩΗ


Λαμπρή εκδήλωση για την επέτειο του Sympossio Greek Gourmet Touring

To Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε τα 10 χρόνια ζωής του υποδέχοντας τους υποστηρικτές του, συνεργάτες και φίλους, σε μια επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Zonars.

 
To Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε τα 10 χρόνια ζωής του υποδέχοντας τους υποστηρικτές του, συνεργάτες και φίλους, σε μια επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Zonars. 

Η λαμπρή εκδήλωση έγινε υπό τη διοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και του Ομίλου Πανά, με παρουσιάστρια την  Κατερίνα Γκαγκάκη και το παρών έδωσε πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων αλλά και δημοσιογράφοι και  food bloggers. 

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες θέτοντας ως κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφιέρωσε το 10ο επετειακό χρόνο στο «Λάδι και Κρασί» μία σπονδή στην απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα.

Την τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελλάδας σήμανε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο εμπνευστής του Sympossio και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, δηλώνοντας:

«10 χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι όμως λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της.» 

Ο Χρύσανθος Πανάς, ιδιοκτήτης του Zonars και οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ανέφερε ότι: 
«Το Sympossio είναι όλα όσα περιγράφουν την Ελλάδα που αγαπάμε. Ποιοτική, αυθεντική, μεσογειακή μα πάνω από όλα μοναδική μέσα στην απλότητά της. H συνεργασία με Έλληνες επαγγελματίες, η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού είναι κάποιοι από τους λόγους που αγκαλιάζουμε το Sympossio, αφού είναι αξίες και ιδανικά που πρεσβεύουμε κι εμείς στον Όμιλο Πανά.»

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, τονίζοντας ότι:

«Το Sympossio αποτελεί μία σημαντική συνεργική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν διαχρονικά το Sympossio και είναι χαρά μας που το βλεπουμε φέτος να κλείνει τα 10 χρόνια μιας επιτυχούς πορείας με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Στο Υπουργείο Τουρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες για τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, τη δημιουργία νέων, ποιοτικών υποδομών φιλοξενίας και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός.»

Το Sympossio τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δηλώσε ότι:

«Ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Στόχος μας, να συνδέσουμε τον κόπο, το μεράκι, το φιλότιμο των ντόπιων παραγωγών με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και το Sympossio που αποτελεί το μοναδικό ταξίδι εικόνων, γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων που αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα της Κρητικής κουζίνας, μαγεύει εκατοντάδες Ευρωπαίους και καθιστά την Κρήτη έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελόπουλο και στους συντελεστές του Sympossio για την εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησαν στηρίζοντας την ελληνική αλλά και την κρητική διατροφή.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, για ακόμη μία χρονιά τόνισε ότι:

«Το Sympossio Greek Gourmet Touring είναι ένας καταξιωμένος γαστρονομικός θεσμός που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή των προϊόντων μας καθώς και στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.  Ένα καραβάνι γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Το φετινό 10ο Επετειακό Sympossio Greek Gourmet Touring που είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, το κρασί και το λάδι, τα οποία αποτελούν συστατικά στοιχεία της περίφημης μεσογειακής κουζίνας, καταδεικνύει την αξία της ομαδικής δουλειάς, το μεράκι, την φαντασία και τη δημιουργικότητα των συντελεστών αυτού του μοναδικού εγχειρήματος. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία του, αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα.»

Hχηρό και το μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την  Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, να υποστηρίζει ότι:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης του τοπικού πολιτισμού, της κουλτούρας και της γαστρονομίας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Όμιλο Aldemar Resorts και τον εμπνευστή του Sympossio, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο έχουμε μια συνεχή συνεργασία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα στην ανάδειξη σημαντικών προϊόντων και πρωταγωνιστεί στην προώθηση του λαδιού και του κρασιού, δύο προϊόντων για τα οποία η Πελοπόννησος φημίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.»

Εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και καταξιωμένοι επιχειρηματίες τίμησαν με την παρουσία τους το Sympossio.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι γεύτηκαν τα πιάτα που συνοδεύουν το φετινό Sympossio και φέρουν την υπογραφή των σεφ του Ομίλου Aldemar Resorts, το cocktail της βραδιάς «Sappho’s Elixir” με βάση το λάδι και το κρασί έφερε την υπογραφή της σεφ του Zonar’s, Μυρσίνη Σπανέλη, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Στέφανο Κόκκαλη.


 
«Κάποτε φίλοι»: Ο Μιχάλης Βιολάρης καταγγέλλει επίθεση από τον Νταλάρα
Όπως υποστηρίζει ο 75χρονος τραγουδιστής στο προφίλ του στο Facebook, ενώ βρισκόταν στο Ίδρυμα Μιχάλης...
14.02.2019, 19:18
Η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο τις ρομαντικές παραδόσεις
Την ώρα που οι ερωτευμένοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου λίγοι θα σκέφτονται...
14.02.2019, 13:27
Αυτό είναι το λιμανάκι των ερωτευμένων στην Ελλάδα (video)
Πρόκειται για έναν ορμίσκο προστατευμένο από τον καιρό και την αγριεμένη θάλασσα του Κάβο Ντόρο, ο οποίος...
14.02.2019, 11:42
Έρχεται το τέλος του κόσμου το 2030;
Η γη, είτε δεν θα υπάρχει, είτε θα αλλάξει εντελώς όπως λέει ο αμερικανός καθηγητής και ακτιβιστής Τζάρεντ...
13.02.2019, 10:36
O χρόνος δεν γυρίζει πίσω: Συγκινητικό σποτ μαθητών δημοτικού για τροχαία
Πολλές φορές απερισκεψίες όπως η προσοχή στο κινητό, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας όπως η ζώνη, το κράνος...
12.02.2019, 18:53
Έρευνα: 2 στους 3 Έλληνες δεν χρησιμοποιούν προφυλάξεις σε περιστασιακό σεξ
Στο 32% των νέων έτυχε η στιγμή και δεν είχαν προφυλακτικό, 29% εκσπερμάτωσε εκτός, 18% δε φοράει καθώς τον...
12.02.2019, 18:05
Ξανά πατέρας σε ηλικία 69 ετών ο Ρίτσαρντ Γκιρ
Η 35χρονη Ισπανίδα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής...
12.02.2019, 15:12
Grammy 2019: Γιατί αυτοί οι δύο ξανθοί δίδυμοι προκάλεσαν χαμό στα σόσιαλ
"Ποιοι είναι αυτά τα λευκά σαν φαντάσματα αγόρια με γκρίζα μαλλιά που βλέπω σε κάθε στιγμιότυπο;"...
11.02.2019, 18:57
Ολλανδία: Σε βιβλιοθήκη μετατράπηκε ένα παλιό υπόστεγο ατμομηχανών
Το πρώην υπόστεγο ατμομηχανών μετατράπηκε σε έναν δημόσιο χώρο με διακριτό θέμα που έχει να κάνει με τους...
11.02.2019, 10:39
Τουρκία: Κρεοπώλης έκανε τάφο για την πελάτισσά του, τη γάτα Γεσίμ φωτό-vid
Ο κρεοπώλης κατασκεύασε τον τάφο της στο αγρόκτημά του, στο Οσμαντσίκ της επαρχίας Μανίσα. Όπως είπε...
10.02.2019, 20:13

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 37  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.