Λίαμ Νίσον: Έψαχνα να σκοτώσω έναν μαύρο για τον βιασμό της φίλης μου

Σοκ έχουν προκαλέσει δηλώσεις του Βρετανού ηθοποιού Λίαμ Νίσον, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα The Independent τη στιγμή που τον κυρίευσε η επιθυμία να «σκοτώσει» έναν μαύρο για να εκδικηθεί για τον βιασμό που υπέστη ένα πρόσωπο του περιβάλλοντός του. Ο Νίσον πρόσθεσε ότι έχει μετανιώσει. 

Ο 66χρονος ηθοποιός προέβη στις αποκαλύψεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για την προώθηση της ταινίας Cold Pursuit, όπου ενσαρκώνει έναν πατέρα, ο οποίος αποφάσισε να εκδικηθεί για τον θάνατο του γιου του από ένα καρτέλ ναρκωτικών.

Ενώ ο Λίαμ Νίσον περιέγραφε τα συναισθήματα που του προκάλεσε η ταινία, σε σχέση με την οδύνη που προκαλεί η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ξαφνικά αλλάζει τόνο για να μιλήσει για το δικό του βίωμα, σύμφωνα με την περίληψη της συνέντευξης που δημοσίευσε ο Independent.

«Θα σας αφηγηθώ μια πραγματική ιστορία» λέει. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ο Λίαμ Νίσον ανακαλύπτει ότι ένα οικείο του πρόσωπο, την οποία δεν κατονόμασε, έπεσε θύμα βιασμού.

Ο διάσημος ηθοποιός περιέγραψε πώς ξεχύθηκε στους δρόμους ψάχνοντας έναν «μαύρο μπάσταρδο» για να τον σκοτώσει παίρνοντας εκδίκηση για τον βιασμό μιας αγαπημένης του φίλης.

«Ήταν κάτι το αυθόρμητο, ο Θεός σε συγχωρεί, όταν πρόκειται για μέλος της οικογένειάς σου που έχει πληγεί υπό εγκληματικές συνθήκες», τόνισε ο ηθοποιός. Όπως εξήγησε, όταν επέστρεψε από υπερατλαντικό ταξίδι πριν από μερικά χρόνια του είπαν ότι ένα αγαπημένο του πρόσωπο έπεσε θύμα βιασμού. 

«Χειρίστηκε την κατάσταση με τον πιο εξαιρετικό τρόπο. Όμως η δική μου αυθόρμητη αντίδραση ήταν όταν ρώτησα αν ήξερε ποιος το έκανε. Μου απάντησε: Όχι. Τι χρώματος ήταν; Και μου είπε ήταν ένας μαύρος», πρόσθεσε ο Νίσον. 

«Πήγαινα πάνω - κάτω σε διάφορες περιοχές ελπίζοντας ότι θα με πλησιάσει κάποιος -και ντρέπομαι που το λέω αυτό- το έκανα επί μία εβδομάδα, ελπίζοντας κάποιος μαύρος μπάσταρδος θα έβγαινε από μία pub και θα με προκαλούσε για κάτι, ξέρετε. Ε θα μπορούσα να τον σκοτώσω», συμπλήρωσε.

«Μου πήρε μία με μιάμιση εβδομάδα για να το ξεπεράσω. Μου έλεγαν "πού πηγαίνεις;" και τους έλεγα "πάω μια βόλτα"», είπε ο Νίσον, προσθέτοντας: «Είναι φρικτό που το έκανα αυτό».

O Νίσον, ο οποίος στη νέα του ταινία ενσαρκώνει έναν οδηγό εκχιονιστικού που ζητά εκδίκηση από διακινητές ναρκωτικών πιστεύοντας ότι σκότωσαν τον γιο του, δέχθηκε σφοδρές αντιδράσεις στα social media για τη συνέντευξη.