Κλείσιμο

«Το Κεφάλαιο» του Μαρξ μπήκε στα κορυφαία παιδικά βιβλία στην Κίνα

Στα κορυφαία παιδικά βιβλία στην Κίνα για το 2018 κατατάχθηκε το εμβληματικό έργο «Το Κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για εικονογραφημένη έκδοση
150 σελίδων που εκδόθηκε πέρυσι στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 200 ετών από την γέννηση του γερμανού οικονομολόγου, ο οποίος έθεσε τις θεωρητικές βάσεις του κομμουνισμού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Το βιβλίο προορίζεται για παιδιά ηλικίας οκτώ έως 14 ετών.

Η πρώτη έκδοση του «Das Kapital» κυκλοφόρησε το 1867. Αποτελεί αιχμηρή κριτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση στην εκμετάλλευση των βιομηχανικών εργατών για την παραγωγή πλούτου. Παρά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, το έργο του Μαρξ παραμένει ένα από το πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο.

Ο Μαρξ παραμένει ιδιαίτερα σεβαστή φυσιογνωμία στην Κίνα, όπου το έργο του επηρέασε βαθιά την ιδεολογία του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το ΚΚΚ είναι κυρίαρχο στην Κίνα, όμως από την δεκαετία του 1980 έχει προβεί σε σειρά μεταρρυθμίσεων που έχουν ανοίξει την αγορά σε καπιταλιστική δραστηριότητα, υπό το μοντέλο «σοσιαλισμός με κινεζικά χαρακτηριστικά».

Τα 24 παιδικά βιβλία που απαρτίζουν την λίστα με τα κορυφαία έργα για το 2018 επελέγησαν από το Ινστιτούτο Έρευνας για το Καινούργιο Διάβασμα, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που έχει βραβευτεί από το κράτος.
Πηγή: skai.gr